ДЪРЖАВА ПО ИНЕРЦИЯ

https://svobodnoslovo.eu/komentar/darzhava-po-inerciya/131177 SvobodnoSlovo.eu
ДЪРЖАВА ПО ИНЕРЦИЯ

Усещането, че живеем в разграден двор, се насажда все повече. В държавата ни законите се правят от пълни малоумници и се прилагат от пълни некадърници. Може и обратното, пак ще е вярно. На отговорните постове в държавата са хора, на които повечето от нас дори не биха поверили храната на котката си. Съдбите на българския народ се държат от хора, за които им са най-важни собствените задни части и комфорта.

Главният секретар на МВР се държи като девица от манастир. Бил се уплашил, та затова си подал оставката, ама след терзания размислил и си я оттеглил. И това, забележете, не селска учителка, а главен секретар на полицията! Шефката на митниците я арестуваха, преди народът да успее да й научи името, тук признавам, че оглави класацията на случайници, които никой не ги познава. На постове на министри са хорица, които очевадно се нуждаят от психиатрично лечение или поне здрав селски труд, та да им се наместят чакрите.

И това е от горе до долу. Като започнеш от правителството и стигнеш до директор на детска ясла в някое село. Нищо не върви, администрацията е дълбоко убедена, че смисълът на съществуване на гражданите е, да им пречат да си клатят краката по цял ден. Полицаите се опитват да разубедят хората да подават жалби, защото и без това нямало смисъл, само докладни ще пишат. Прокуратурата се занимава с това кой какво бил написал срещу някои важни хора във фейсбук.

И никой вече дори не се възмущава. Защото и населението стана същото. Някой съсед засее цветя пред блока, а друг мине да ги оскубе. Един засажда дърво, друг пуска сигнали срещу него, че няма разрешение. Бият се за паркоместа. Карат се за шума. Крадат си постелките пред вратите. Живеят, за да си качат фотка от Дубай.

А, бе, закривай! Не става! Да се събираме малкото останали българи и да видим какво ще правим, че така вече не може да продължава!

Елена Гунчева-Гривова

26 Коментара

......

преди 3 седмици

Настимир Ананиев ще присъства ли там, той добре убеждава...

Коментирай

Към ,,все това,,

преди 3 седмици

Да Ви поправя- Върбанова подкрепи със коментар и статия това ,което в канала си излъчи Възраждане.Браво на Милена, но гласност даде Възраждане. Прави чест и на Върбанова. Гласуването е важно за победата над антибългарските съглашения.

Коментирай

Атанас

преди 3 седмици

Ама, ти лъхаш ..омерзение , презрение към всички! Виж си отношението! - ,,. И това, забележете, не селска учителка, а главен секретар на полицията! ,, Коя си, ти, ма?! Какво значи селска учителка! Ти къде си расла, ма?! Нещо като възпитание и уважение при теб липсва! На всяко ниво! Учителката, която имаше огромна роля в живота ми , беше ,,селската учителка,, ! Позор ! Позор ! Недопустимо! Щяла да събира българите! Пфу...

Коментирай

Ангелина

преди 3 седмици

И малкото останали мислещи ЧОВЕЦИ ,на които приоритетите са истина и справедливост - трябва да се обединят ,защото зомбираното население преобладава и техните низки страсти ,заарди ,които са готови дори да убиват се използват от държавната- частна мафия и "мозъчния тръст" създал "адската машина" за унищожаване на хора.

Коментирай

Майна

преди 3 седмици

О, Гънчева пак е ,, блеснала,,.. С ,,будителството ,, си.... Сигурно пак ще се появи да ми заяви да изчезвам ..оттук, хм. Да не преча на мисията и. Тя е мисионерска. Само че на какво..? Елементарността и е видна. Браво на колегата за коментара, защото той показва и казва много за нея. Кои са били БУДИТЕЛИТЕ? - УЧИТЕЛИТЕ! Защо е толкова важно ОБРАЗОВАНИЕТО? Защо се сменят учебниците, защо има ,,шорошки,, училища ?! Няма да се впускам в анализи ,всеки трябва да е наясно защо борбата е за ОБРАЗОВАНИЕТО. Е, не е като да си адвокат, ха ха ха..За учителите има песни , защо ли? Ама нека те видят ,Гънчева, ценностната ти система, интелекта.. Ти сама ги ,,рекламираш,,..

Коментирай

Майна

преди 3 седмици

И още- та къде ще се виждате,, останалите на територията българи? Къде ще се отвоюва България? А, ти призоваваше за ,,революционни действия,, , да.. Много интересно, аз ще съм свидетел на това огнено събитие , в което на първа линия , в атака ще е Гунчева. Това ще е прецедент в Европа. В една ,,НАТОвска,, държава , каквато е в момента България , народът да направи РЕВОЛЮЦИЯ.( с присъствие на ,,хамерикански войски) Практика е да се организират Цветни Революции( знаем защо ги наричат така ) и да УСПЯВАТ , хм.. Та, сънародници- ГЛАСУВАЙТЕ! ТОВА Е ПЪТЯТ В МОМЕНТА! СТРАХ ГИ Е ОТ СЪБУДЕНИТЕ НАРОДНИ СИЛИ! ОБЕДИНЕНИЕ ЗА БЪЛГАРИЯ, ОКОЛО ВЪЗРАЖДАНЕ!

Коментирай

Пламен

преди 3 седмици

Майна, вече ти писах - Скривай се някъде, че дотегна на всички до смърт! Костадинов лъже като Горнооряховски циганин, а ти си платен трол - безделник!

Коментирай

Мартин Пенчев

преди 3 седмици

Подкрепящите КК (Късопишковото Келеме) да си пишат имената, а не анонимно да плюят всички които казват, че той е Поредния ИЗМАМНИК в българската политика!

Коментирай

Майна към ,,Пламен,,

преди 3 седмици

Ако си мислиш , че пиша за пари - може би си се погледнал в огледалото, но това си ти. Това е моето мислене и моят глас- личното ми отношения към света- не го продавам. А дали ти преча - не съм ти в къщата, да имаш право да ме гониш. Айде у лево..., при Гънчева

Коментирай

Пенчо Мартинов към ,,Мартин Пенчев,,

преди 3 седмици

След като държиш да категоризираш хората по ,,половите им атрибути,,( явно ти харесва Манол) , или си ги виждал ,(а?) ,или са ти важни ,ориентирай се към друг сайт- има такива ,,специализирани,, ..Не приравнявай съфорумците към своите ,,ценности,, - И ти - у лево..

Коментирай

Deliba6

преди 3 седмици

Стига с това "Възраждане" бе, кретени! "Възраждане" Аз го вкарах в парламента, защото отидох и гласувах, напук на останалите търтейски партии (в 19.55 ч., на първите им избори, в които минаха 4% )!!! А ИСТИНАТА Е: "А, бе, закривай! Не става! Да се събираме малкото останали българи и да видим какво ще правим, че така вече не може да продължава!"

Коментирай

П. Василев

преди 3 седмици

Днешните ТРОЛОВЕ на "Възраждане" са същите Платени НАГЛЕЦИ, като ТРОЛОВЕТЕ на ГЕРБ преди 8-10 години! БЕЗДЕЛНИЦИ на ЗАПЛАТА, които вадят от девет кладенци вода, за покажат Костадинов като Честен и Почтен политик! Костадинов ЛЪЖЕ като Радев, че е РУСОФИЛ, какъвто НИКОГА не е Бил и НЯМА да Бъде! Борбата за ЛАПНИШАРАНИТЕ в България е от 35 години!

Коментирай

Майна към ония дето е ,,некретен,,

преди 3 седмици

Нали ще правиш ,, Алтернатива за България,, , оди при предателите, взимай и Гънчева- всички се сбирайте.

Коментирай

П. Василев

преди 3 седмици

Не се ли Забранят ВСИЧКИ ПАРТИИ в България, Нищо Няма да се Промени! ПАРТИИТЕ УБИВАТ НАРОДА, ЗАЩОТО СА ПАРАЗИТИ!

Коментирай

Борис

преди 3 седмици

Ама Майна!Внимавай с апчетата,оти зеха да те фатат!И пиши по-членеразделноНие живеем в България,а не в Швамбрания и владеем български ,а не швабски език! И като заключение-тегли един език на дебелогъзата немкиня и не го извадай докато не ти изтръпне!Анадънму?

Коментирай

Борис

преди 3 седмици

Ама Майна!Внимавай с апчетата,оти зеха да те фатат!И пиши по-членеразделноНие живеем в България,а не в Швамбрания и владеем български ,а не швабски език! И като заключение-тегли един език на дебелогъзата немкиня и не го извадай докато не ти изтръпне!Анадънму?

Коментирай

Джак

преди 3 седмици

Борисе, написаното от теб не показва, че владееш "членоразделно" българския език. Допуснал си цели 14 грешки в 4 реда текст. Ако бях учител, бих ти поставил двойка. Но какво да се прави, поддръжниците на Гунчева не се отличават с такт и ерудиция. "Майна" може да е емоционален, но не греши в оценката си. Аз също смятам, че в този момент е задължително да гласуваме за "Възраждане". Само така ще успеем да елиминираме пагубното въздействие на сглобените, защото след изборите те пак ще се прегърнат, нищо че сега яростно се нападат. Колкото повече гласове за "Възраждане", толкова по-малко за ДПС, ППДБ и ГЕРБ. Можем тотално да им провалим плановете. Нали това е нашата обща цел?

Коментирай

Нико

преди 3 седмици

Старата чанта пак се разхлопа !

Коментирай

Нико

преди 3 седмици

Старата чанта пак се разхлопа !

Коментирай

Адолф Голд

преди 3 седмици

България не е Япония , а може да бъде при определени условия. Япония за това е преодоляла точката на пречупване след която трябваше да се разпадне и да изчезне , защото има Император . Императора е символ-котва , който държи японската държава да не се разпадне и претопи . България няма такъв символ-котва, който да държи българите единни по исторически причини. Българската нация не е хомогенна като японската , а смес от малцинства - българско, турско, циганско, арменско, руско , татарско, помашко, да не говорим за самоопределящите се етномалцинства като - шопи, гагаузи, копанари, власи, македонци и т.н. Такъв гювеч от хора трябва да ги обединиш със нещо идеално и над тях , символ-котва пред който да изпитват уважение и доверие. Такива символи-котви са Британския крал , монархическите династии в северна европа, арабските монархии, японската империя. Кое може да обедини такива разнородни индивиди като българите ? Това е въпрос за 100 000 000 000 евро или Нобеловка .

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.