Долнопробен театър

https://svobodnoslovo.eu/komentar/dolnoproben-teatar/128067 SvobodnoSlovo.eu
Долнопробен театър

Долнопробен театър

Това се играе - долнопробен театър от лоши актьори, който е излъчван безкритично от всички големи медии. Това е нивото, но и това е оценката на театралите за собствената им публика. :) 

Но коя е тази власт, която пада доброволно? 

Ако случайно съумеят сами да се свалят от власт ще са най-лошата, но и най-дълговременната, инвестиция, която външния източник на властта е правил.

Коя е тази васална власт, която ще падне дорбоволно, когато фронта на територията на бившата държава Украйна се счупва на няколко места?

А подобна политическа нестабилност тук при този неспокоен народ и спирала от кризи ще бъде заплаха за пропукване на целия вектор от Балтика до Черно море.

Коя е тази власт, която ако падне сама ще даде необходимия повод на единствената фигура, която все още има легитимност сред значителна част от народа да организира лично партия и вероятно ще ги изкара от властта на избори?

Това са риторични въпроси - никоя власт не пада доброволно. Особено, когато властта и постовете по места вече са разделени. Върви огромен пазарлък и доразграждане на разградения двор България.

Ще паднат единствено, ако така е наредено от Посолството.

Едно допълнение.

Бях вероятно първият от публичните фигури, които открито заговориха за двата възможни пътя пред България. Изборен и реолюционен. И твърдя последователно от няколко години, че лошата кръв трябва да бъде пролята и източена.

И все още стоя зад тезата си. 

Изборният път има само още един шанс и той е възможен, ако Радев съумее да надскочи опита на старите си грешки като даде път на хора, които са доказали, че българския интерес е единствения, който може да бъде защитаван. Не американския, не руския, нито турския. 

Ако такъв опит не се състои или не успее, то остава само революционният.

По един или друг начин лошата кръв трябва да бъде източена. Иначе България си отива.

Всеки казва - искаме решение. 

Това са двата възможни пътя, водещи до едно и също решение. Плетеницата на зависимости изисква рязане до кокал - от национално до местно ниво, заедно с онези бизнес лица, които работят паралелно с всички партии. Огромен тумор, който трябва да бъде премахнат.

Още едно допълнение за любознателните и тези, които се интересуват от защитата на националната сигурност.

През последните дни цяла делегация от Министерство на образованието на Турция бяха в България. Новият турски посланик все още не е започнал официално своята работа, но активността за последните два месеца на Анкара в Североизточна и Южна България е скочила поне двойно.

Умната, дългосрочна игра се играе тихо.

Станислав Бачев

5 Коментара

Кафеджия

преди 1 месец

Българинът е страхливец. По-скоро ще жертва децата си отколкото да се вдигне на револция, за проливане на кръв и дума не може да става. Роби не възстават. Днес случайно минах през София. Накъдето и да погледнеш всичките или диви чобани или гейчета-тротинеткаджии. В провинцията е мъртвило - някакви сенки бродят насам-натам и се броят за хора. Такава сган ли ще прави революции? Да бе...

Коментирай

Deliba6

преди 1 месец

Ало-о-о, "Кафеджия"-та-а! Това, че предлагаш "мазно кафе" на мазните политици, не означава, че всичко знаеш!!! Леко да те не ебат насред София децата ни, български!!!

Коментирай

Елена

преди 1 месец

От години действат така,тихо и подмолно, умно.Стъпка по стъпка с нашата благословия.И майките си ще продадат за власт и пари,нищо не е в състояние да ги спре.Пет пари не дават за България.Но ще плащат други сметката,т.е ние,т.к не напускаме зоната си на комфорт.Когато реагирам на улицата или където и да е на това,което е причина за всеобщия хаос,ме анатемосват и ме изпращат в психиатрия.Кауза пердута.Както казахте вие:с такава публика,такъв театър.

Коментирай

Стоян Вичев

преди 1 месец

"България трябва да бъде свободна от олигархията и това ще го направи ДПС" - цитат от Дебелян Пеевски. Този помияр е за - 9 гр. олово !

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.