Две бяха причините, поради които падна правителството на Кирил Петков

https://svobodnoslovo.eu/komentar/dve-byaha-prichinite-poradi-koito-padna-pravitelstvoto-na-kiril-petkov/53479 SvobodnoSlovo.eu
Две бяха причините, поради които падна правителството на Кирил Петков

Днес в медиите излезе следната новина: България е пред свръхдефицит и сценарий за заем от Международния валутен фонд.

Тази информация излиза от доклада на служебния финансов министър Росица Велкова, който тя е представила пред Министерски съвет.

Основната причина за тези изводи се крие в работата на последното редовно правителство и решенията, взети конкретно от тогавашния министър-председател Кирил Петков и тогавашния министър на финансите Асен Василев. 

Ще ви припомня един конкретен случай, заради който България в момента е с лошо финансово състояние. При изготвянето на бюджета от правителството “Петков”, “Има такъв народ” публично и на няколко пъти се противопостави на идеята да се раздадат енергийни помощи на всички, включително на компании, които регистрират свръхпечалби. Разбира се, никой не ни чу и в крайна сметка милиони левове бяха раздадени на такива компании, които нямаха нужда от помощ. 

Всъщност, резултатите от решенията на Кирил Петков, Асен Василев и безропотните им партньори щяха да бъдат още по-драматични, ако те бяха останали начело на държавната хазна. За доказателство, прочетете внимателно доклада на служебния министър на финансите Росица Велкова.

Всеки нормален човек може да си направи логични, причинно-следствени връзки и да разбере какво се е случило и какво можеше да се случи.

Да теглим заем от МВФ не е стояло пред страната ни от Жан-Виденово време. 

А като се сетя какво беше тогава - никак, ама никак не ми се иска това време да се връща.

Две бяха причините, поради които падна правителството на Кирил Петков.

Едната беше двойствената политика спрямо Северна Македония, а другата беше неразумната и опасна финансова политика на Асен Василев и Кирил Петков.

Това, което се случва днес, и това, което се случи в Северна Македония, ясно показват какво съм имал предвид.

Слави Трифонов 

9 Коментара

Синята барета да

преди 1 година

Днес, на заседание на МС се реши - " ще даваме допълнителна помощ на Украйна. За ратификация е предложено изменението на споразумението с Министерството на отбраната на Украйна относно БЕЗВЪЗМЕЗДНО предоставяне на въоръжение, техника и боеприпаси, съобщиха от "Дондуков" 1." Питам се - след като държавата е пред фалит, госпожа министърката на финансите не е ли била на заседанието и не е ли обяснила, че това е грешна политика? Заеми и подаръци ?

Коментирай

Червената шапчица

преди 1 година

По това време, протежето Каримански от итн, какъв го играеше, бе чалгар смотан…

Коментирай

Тайсън кючек

преди 1 година

Невъзпитано русо е цвета на косите, силикон в устата, силикон в гърдите. И парфюм натрапчив, високи ботуши, цигари след секс-а тя обича да пуши. Тя обича да дава, тя обича да пуска, и в леглото не прави, тя на никой закуска. В леглото тя прави изумителни пози, обича да взима стимулиращи дози.

Коментирай

Тайсън кючек

преди 1 година

Самолета повдига на пилоти различни, приземява го после на места неприлични. Тя живее живот като в късното кино, тя разбира от суши и от марково вино. Искаш ти да е твоя, плащай си бе човек, ще получиш Нирвана с елемент на кючек. Оne, two, three, four.

Коментирай

Ще ми ваксинират хея

преди 1 година

Уважаван наш интелектуалец, известен с хапливия си език, написа следното - И нещо положително за люспата Ива. Дикцията на Митева е много готина за сцени в порнофилми. Създава впечатление за наличието на някакъв предмет(орган) в устата. Вероятно и на това разчитат люспите..? Мъжкият електорат слуша Митева, възбужда се и отива да гласува, без да се интересува за това кой кой е в този политически курник. Накрая, т.е. на 2 април ще стане ясно колко процента са гласували възбудени от гласа на Ива.

Коментирай

Тайсън кючек

преди 1 година

Авторът на "Ръгай чушки в боба" и "Ще ти скъсам г**а" става PR на служебния кабинет... Била е и мениджър по корпоративни комуникации в bTV, говорител на вътрешното министерство, шеф на пресцентъра на министерството на правосъдието. Била е и PR на съюза "Произведено в България".

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.