Финансовият ни бос Асен Василев горещо защити своя човек: ДАНС ПОДГОНИ ШЕФКАТА НА МИТНИЦИТЕ И ЗАМЕСТНИКА Й

https://svobodnoslovo.eu/komentar/finansoviyat-ni-bos-asen-vasilev-goreshto-zashtiti-svoya-chovek-dans-podgoni-shefkata-na-mitnicite-i-zamestnika-y/130883 SvobodnoSlovo.eu
Финансовият ни бос Асен Василев горещо защити своя човек:  ДАНС ПОДГОНИ ШЕФКАТА НА МИТНИЦИТЕ И ЗАМЕСТНИКА Й

Каквото и да ви лъжат, каквото и да ви обясняват за лицето Паскал и някаква контрабанда на цигари (не че не е истина), за канал за мигранти (не че не е истина), истинската причина за задържането на шефката на агенция „Митници” и нейният заместник е острата реакция на нашите евроатлантически съюзници.

Чашата прекипя с моето разследване преди няколко дни за „задържания” 170 килограма кокаин - фиктивна акция като прикритие за голяма пратка (2 тона), реекпортирана за европейските пазари.

***** Виж от онзи ден:

30 март 23:33 часа

2 ЧАСТ (продължение от вчера)

КОРАБЪТ С ЕКВАДОРСКИТЕ БАНАНИ

ВЪОБЩЕ НЕ Е ПЛУВАЛ ДО И ОТ ЕКВАДОР

*** Мистерията с кокаиновия контейнер в Бургас

.

***** Виж и тук:

30 март 0:28 часа

Разследване - 1 част:

НОВАТА, НО ВСЪЩНОСТ СТАРА СЕНЗАЦИЯ

***** И отново паяжината от фирми, подвизаващи се в Бейрут – при „Хизбула” и дори до ивицата Газа – при „Хамас”! ***** И родната фирма "Интерцитрус" - отново невинна след предишната кокаинова афера

За мен акцията е отчаян опит голямото престъпление с прякото и безспорно съучастие на висши държавни служители да бъде изпрано чрез акция за по-незначителни нещица – трансфер на цигари, евентуално на мигранти. За наркотиците се полагат много, много години затвор, а за контрабандата на цигари – не толкова. И ако първото престъпление е с пряко съучастие на ръководството на митниците, както посочих в разследването ми, то евентуално второто е с куп посредници по веригата, вкл. и прочутия Николай Николов – Паскала. Те. то е по-трудно доказуемо. И не между другото – Паскала спешно беше изпратен някъде си в чужбина, както и собствениците на кокаиновата „Интерцитрус” също вече са в неизвестна чужбина.

Да преговорим коя е Петя Маринова Банкова-Тенева.

Тя е колекционер на дипломи:

1. Бакалавърска степен в Академията на МВР от 2002 г. по специалност „Противодействие на престъпността и опазване на обществения ред”.

2. Магистърска степен по право от 2008 г. от прочулия се с фалшивите му дипломи по право Югозападен университет.

3. Докторска степен през 2021 г. в не по-малко прочутия УНИБИТ по „Методика за обработка на информация за изучаване на обекти, представляващи интерес за националната сигурност“.

4. В момента е задочно обучение във военната академия „Г. С. Раковски“ за магистър по психология.

Въобще дамата е с чудесен профил и за още по-голяма и значима кариера, отколкото за шеф на Агенция „Митници”. Та тя е събрала накуп дипломите на ковачниците на кадри при комунизма и демокрацията: школата на МВР и ДС в Симеоново (днес демократично титулувана като академия), Югозападния на борческо-мафиотската групировка СИК и в прочутия УНИБИТ на наследниците на ДС!

В декларацията на първата ни митничарка от 2023 фигурират 5 апартамента, къща с двор от декар в Правец, 2 гаража. Два от апартаментите и единият от гаражите са придобити през 2023 г., но стойността им не е посочена, което е нарушение на закона. Петя Банкова изцяло е техен собственик.

Кредитите й са за 111 000 лева (ипотечен за 41 000 от ЦКБ и потребителски за 70 000 от ДСК).

Изненадах се, че наличните пари са 46000 лева! Защо ти е да държиш толкова налични, освен ако не ти потрябват супер спешно. Сещам се, че Бойко Борисов държеше също налични, че и кючета злато според онези снимки. В банкови сметки на нейно име има 45 200 лева и освен това е дала заем за 80 000 лева. Общо 171 000 лв.

Ще отбележа, че Петя Банкова е родена на 23.02.1979 г., от 2002 г. работи в ДОТИ на МВР- свръхсекретната сужба, която се занимава с подслушване, проследяване и т.н. А от 2007 г. е в ДАНС, където става шеф на ключов отдел - „Анализи”. И оттам се намърдва в митниците заедно с „Промяната” - първо като заместник-директор, после като директор

Тя има и брат - Стефан Банков. И той вече е легенда в родната мафиотизирана действителност. Стефан Банков беше уволнен като шеф на дирекция „Вътрешна сигурност” на МВР заради подслушването на протестиращите през 2020 г., но честният, неподкупен и партийно-мафиотски независим български съд го възстанови на работа. Докато изчакваше решението на съда, Стефан Банков вършеше „подвизи” като ръководител на нещо, което главният прокурор Борислав Сарафов определи така: „Това е нелегална структура, която се ръководи оперативно от Стефчо Банков (Стефан Банков, бел. ред.), бивш ръководител на вътрешна сигурност на МВР, уволнен от Бойко Рашков като министър и в момента прокурорски помощник към г-н Иван Гешев". Банков е сред основните герои на "СГП Лийкс", които Антикорупционният фонд публикува.

Лично аз бих бих разширил рамката на случващото се до криминално-мафиотизирана роднинска структура, овладявала с помощта на политиците и на Асен Василев върхове на държавната власт.

Защото историята с Петя Банкова кореспондира с нейния братовчед – също аферист от класа Румен Спецов, шеф на НАП. Апропо, кариерата му в НАП е тясно свързана с кариерата на братовчедка му. Докато единият роднина отговоря за сделките със зърно там, другата му роднина дирижира Добричкия клон на НАП. Докато единият се подвизава в родната ДАНС, другият се подвизава във връзки с разни чужди спецслужби, както навремето неволно се изпусна Асен Василев за неговия си любимец. (имам пост и запис)

Петя Банкова се ползва с височайша партийна и лична лидерска защита, както и братовчед й – афериста-нападжия Румен Спецов. Тази защита, този защитен похлупак е спуснат от финансовият бос на държавата ни и финансов бос на „Промяната” Асен Василев, която аз с основание наричам баш мошеник и баш аферист.

"Силно се надявам, че тази акция не е насочена срещу ефективната работа на г-жа Банкова. Откакто тя стана шеф на Агенция "Митници", имаме рекордно заловени количества наркотици, в това число 170 кг хероин на пристанището (грешка на Асен Василев, става въпрос за кокаин, а според мен за … брашно като прикритие за големия удар на тонове наркотик за Запада.

Интересуваха се само от това - търсиха документи за това как ще работи срещу корупционни схеми и практики и какво планира да направи", съобще Адела Натина, адвокатката на шефката на митниците. Аз лично бих заменил думичката „срещу” с думичката „за”.

Асен Василев похвали митническата шефка, че по сигнал от австрийското правителство и от други служби бяха уволнени над 20 митничари (лъжа – не са уволнении, а са временно отстранени), похвали я, че американски митнически екипи (и ДЕА – агенцията срещу наркотика) са на пристанище Бургас и на „Капитан Андреево”, а австрийски митничари също се пристигнат у нас.

Само олигофрен би повярвал на финансовия министър, че митниците си вършат работата, след като на съюзниците ни прекипя. И вече директно изпращат свои екипи заради корупцията и мафиотизацията на основна търговско-икономическа структура като митниците, засягаща националната сигурност и тази на ЕС и НАТО.

Най-малкото, защото американски екипи нямат работа да защищават български търговски интереси покрай едни цигари. Но екипи отвъд Океана и ДЕА заедно с европейски екипи имат много работа, ако защищават общата ни сигурност срещу канали за наркотик и оръжие, придружени от операции за прикритие на тези канали от държавни структури и служители.

Григор Лилов

0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.