… ГЕПЯ КИНТИ, КИНТИ, КИНТИ!  ТЕХНИТЕ СА МРЪСНИ,  МОИТЕ СА ЧИСТИ!

https://svobodnoslovo.eu/komentar/gepya-kinti-kinti-kinti-tehnite-sa-mrasni-moite-sa-chisti/131298 SvobodnoSlovo.eu
… ГЕПЯ КИНТИ, КИНТИ, КИНТИ!   ТЕХНИТЕ СА МРЪСНИ,   МОИТЕ СА ЧИСТИ!

… ГЕПЯ КИНТИ, КИНТИ, КИНТИ! 

ТЕХНИТЕ СА МРЪСНИ, 

МОИТЕ СА ЧИСТИ! 

.

Идиотщината на политическо-иконоческите кланове в страната достигна висша степен. 

Главният прокурор Борислав Сарафов конструира като свидетел главният секретар на МВР, който се оказва замесен в престъпни контакти и чадър на контрабандата. 

Доколко това е оправдано – не! Защото прокуратурата по този начин дава индулгенция за извършени престъпления, вместо да приеме признанията за смекчаващо вината обстоятелството. Същевременно нарушава правомощията си, като се намесва в трудово правоотношение – и така се стига до оставката на Живко Коцев. 

Накратко – на мен ми мирише на закрила+шантаж: вместо на битка срещу престъпността - на битка на някои зад кулисите да овладеят ключов пост, от който зависи кои ще намазват парите от контрабандата. 

.

Премиерът Денков от своя страна също се втурва да защитава същите престъпни деяния, при това далеч по-категорично от прокуратурата. Първо защитаваше заедно с лидери на ПП обвинената в престъпление митническа шефка, а сега – главният секретар на МВР. И притиска главният секретар да си оттегли оставката, което и той прави. 

Следователно и той използва защита+шантаж, бранейки владеенето на сегашната престъпна схема от лица зад кулисите. 

.

Същевременно самият главен секретар си взима отпуск по болест. Макар че незабавно трябва да си подаде оставката, ако спазва Кодекса на държавните служители. Знам, че ще боледува дълго-дълго-дълго: чак до съставянето на редовно правителство (в отпуск по болест не могат да те освободят от работа) И абсолютно сигурен съм, че ако се разрови около „болестта” му, също ще се размирише. 

.

✔Пътьом днес и без никакъв медиен шум за дясната ръка на Паскала – Марин Димтиров, мярката „задържане” отпадна. „Честният и неподкупен” български съд прие, че понеже заместник-контрабандният бос бил болен, не може да бъде задържан. Значи болестта също е е индулгенция за извършените престъпления и някои „по-специални лица” за разлика от неспециалните не могат да бъдат лекувани, щом са задържани. 

✔В схемата се оказва набъркан и бивш министър на вътрешните работи – Бойко Рашков и депупат от „Промяната”. Никакви обяснения за срещи в кабинета на министъра заради сигнал на „гражданина” не могат да скрият фактите за много доброто лично познанство на политика с дясната ръка на контрабандата - „гражданина” Марин Димитров и сина му, прикрити с изключително тъпото обяснение „не знаех кои са”.  

.

И понеже написах години… 

Според всички знаещи и експерти Паскала е един от наследниците на застреляния много виден и от световен мащаб наркотрафикант и контрабандист на оръжия и стоки Иван Тодоров-Доктора. Той стана известен на обществеността при подобен скандал – почти копи пейст на сегашния - лични срещи на яхта в Монако с министри от кабинета на НДСВ.(Милен Велчев, Петър Петров и депутата Мирослав Севлиевски).  

Доктора беше убит на 22 февруари 2006 г.  

📌Сега сме 2024 г. – 18 години по-късно. 

📌В МВР няма досие на наследника му Паскала, Паскал не е разследван, не е бил обвиняван, дясната му, лявата му ръка, различните му пипала – също. 

📌За вътрешното министерство, ДАНС, прокуратурата този човек до вчера беше чист като сълза. 

📌През това време се изредиха правителствата на Станишев, на Бойко Борисов в коалиции с разни демократични партии и недемократични патриотарски партии, няколко служебни кабинети, трима поредни президента се упражняваха във властта, имахме управление на първата Сглобка на ПП с ДБ, БСП, ИТН, на втората Сглобка. 

И нищо. 

 

Всякакви претенции за законност, за почтеност, за морал и нравстеност отдавна, отдавна са захвърлени в коша за боклук. Преди десетилетие и нещо поне го покриваха с похлупак, за да не миришетолкова силноно в последните години дори и това ги мързи да направят. Или по-скоро е продукт на това, че наглостта и презрението към гражданите на България още повече се извиси. 

Още от онези времена – комунистическите. Защото главният секретар Живко Коцев – витрината на антикомунистите, е внукът на члена на ЦК на БКП генерал Васил Коцев – шеф на Първо главно на Държавна сигурност. 

 

Но така или иначе, имаме скандал! 

И не е във връзка с изборите, понеже за тези 18 години сме имали купища избори, а Паскала не е нито от днес, нито от вчера, нито от завчера.  

💥Обаче този скандал с Паскала експлодира незабавно – буквално веднага след моите разкрития за огромна пратка кокаин за Западна Европа, протежирана от митниците (и лица от МВР) и прикрита с фалшив контейнер и фалшив рейс на кораб от Перу. И с разкритията по същото време за складове в България и контрабанда на оръжие за терористични органицации с цел терористични атаки в Западна Европа 

✔***** моя бел.: след сигнала на западните служби за складовете у нас нашите спецоргани подменят оръжието в тях с ръждясали пушкала от времената на Втората световна война! 

✔***** втора бел.: за тези два огромни скандала – кокаиновия и оръжейния цари гробно тишина и няма нито разследвания, нито повдигнати обвинения, дори и най-безспорното – на шефката на митниците за кокаина. 

.

За сметка на това пропагандата от воюващите помежду им политическо-партийни-икономическо-контрабандни елити достигна неистово кресчендо.  

С-п-е-к-т-а-к-ъ-л! 

Поредният! 

За нахъсване на изглупелите до безумие твърди партийни електорати за сплотяване преди изборите, за преливане на гласовете на широката електорална маса, гласуваща всеки път различно, към „неопетнени партии” (разбирай „патриотарските”). Апропо, днес Софийския градски съд оправда напълно Копейкин за пропагандата му за „несъществуващия” Ковид. Поредният спектакъл за потулване на истинските престъпления (шефката на митниците засега е обвинена единствено за неправомерни назначения на служители). 

.

Нищо няма да се промени! 

Н-и-щ-о! 

Защото „робството държи малцина, мнозина се държат за него” (римският философ Сенека) 

„Маме, баш ти ли ще оправяш държавата!” е алфата и омегата на многовековното българско живуркане, бит и душевност на населението по нашите земи. Заедно с очакването на някой пореден Освободител отвън, от чужбината.  

Ицо Хазарта: песента „Депутата Христо”

Сбъднах си мечтата - да съм на заплата. И от време на време да гепя нещо от децата ти. Гепя кинти, гепя, гепя кинти. Аз съм мръсен, ама те са толко чисти.

Григор Лилов

1 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.