И тъй минаха сто и кусур дни от последните избори. Та какво се случва и какво правят тези, за които гласувахте

https://svobodnoslovo.eu/komentar/i-tay-minaha-sto-i-kusur-dni-ot-poslednite-izbori-ta-kakvo-se-sluchva-i-kakvo-pravyat-tezi-za-koito-glasuvahte/114859 SvobodnoSlovo.eu
И тъй минаха сто и кусур дни от последните избори. Та какво се случва и какво правят тези, за които гласувахте

И тъй минаха сто и кусур дни от последните избори. Та какво се случва и какво правят тези, за които гласувахте всички си го виждате. 

И понеже много пъти съм чувал оправданието "ама кой друг" ще кажа какво щеше да се случи, ако бяхте гласували за БСДД и бяхме спечелили изборите.

Та на първо място нямаше да има парламентарна ваканция, а съдебната реформа щеше да е преполовена. Но не в посока да махнем главния прокурор и да овладеем прокуратурата, а в посока облекчаване на съдебните производства откъм правен формализъм. 

Наред с това вече щяха да бъдат попълнени регулаторните органи с професионалисти. Например председател на БНБ щеше да е г-н Кольо Парамов, като извън основната дейност на регулация тя щеше да бъде допълнена и с допълнителни функции по проследяване и връщане на откраднати във времето пари от държавата.

Процедурата за провеждане на референдуми и допитвания щеше да бъде променена в насока облекчаването й. Щеше да бъде въведен и Европейския регламент за гражданската инициатива. 

Това щеше да позволи както провеждане на референдума за еврото, така и решаване на въпроса с МОЧА с организиране на местен референдум от мераклиите да го махнат. И то при облекчени условия.

Щяха да са въведени антиинфлационни мерки, които да ограничат безразборното поскъпване на енергиините ресурси, респ. на всички останали стоки.

И не на последно място щеше да бъде открит дебат за евентуалното последващо въвеждане на безусловен базов доход.

Та .... нещата можеше да бъдат и други, но не са. А горепосочените неща никак не са сложни за направа, но пък дават основа за сериозни реформи в посока решаване на проблемите.

Даниел Божилов

2 Коментара

jvg

11 months before

Парамов, който не знае що е то ГПР, ще е гуверньор на БНБ? Това сериозно ли го казвате? Ако това са ви професионалистите, багодаря, „ГПР-то спада на 50% годишна лихва. В рекламата пише: Вземи 200 лева и върни след 20 дни 220 лева. Сега ще пише друго: Вземи 200 лева и върни след 30 дни 208 лева, защото месечната лихва е 4%. ГПР-то е 4% в този случай. Годишният разход е 48+2%, съответно 50%. Това ще е таванът по закон и няма да може да се преодолее това условие. То ни гарантира нов тип държавност в България", категоричен е Парамов. В посочения от др. Парамов пример ГПР е 63,18%, а не 50%. Не прави разлика между годишен лихвен процент, ефективно оскъпяване и ГПР. И това ще е баш банкер??? Да не говорим, че това се преодоля от всички такива фирми, точно защото не е таван на ефективно оскъпяване.

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.