И ВСЕ ПОВЕЧЕ ОТ СЪЩОТО

https://svobodnoslovo.eu/komentar/i-vse-poveche-ot-sashtoto/131005 SvobodnoSlovo.eu
И ВСЕ ПОВЕЧЕ ОТ СЪЩОТО

 

Вече дори надежда не се усеща. Поредните избори. Погнусата е пълна. Никой не очаква промяна, а има само усещане, че нещо не е както трябва. Оптимизмът си отиде заедно с големите протести отпреди три -четири години, когато дори по-корумпирани и девиантни хорица яхнаха протестите и станаха новите управляващи. И от търкалящи се по улиците в протести за оставка на Борисов и Гешев, се прегърснаха с Борисов и станаха дори още по-лоши.

Вече и уличните кучета знаят, че на територията се случва това, което САЩ реши, а суверенитетът остава само думичка в речника, без пряко приложение в България. Сменят се един и същи вид кукли на конци, създадени и контролирани от Козяк. След толкова много избори последните три години, надали някой има илюзията, че промяна ще има. Промяната умря. Умря в момента, в който новите политици яхнаха протестите и забравиха за какво протестираха хората. Промяната умря с невярната декларация на Кирил Петков за гражданството. Промяната умря със сглобката. Промяната умря с връщането на Борисов на бял кон. И реалността стана още по-кална и сива.

А справедливост няма. Това е, което най-много тежи на народа ни - ограбиха държавата, ограбиха пенсионерите, ограбиха икономиката, ограбиха селското стопанство, ограбиха горите, водите, земите. Ограбиха всеки един българин. И наказани няма. Африканска корупция с право, което е като врата в полето. Право на силата, а не сила на правото.

Колко много надежди бяха убити тук! Надявахме се на Слави Трифонов. Надявахме се на Лаура Кьовеши. Надявахме се на Кирил Петков, надявахме се на Мая Манолова, на Хаджигенов и Бабикян, на Настимир Ананиев, на Костадин Костадинов, на кого ли още не. Получихме още много от същото. 

Надявахме се, че може да има пряка демокрация, въпреки здравия разум, който ни подсказваше, че както са ни захапали, няма да ни пуснат заради едни подписи. Надявахме се на Конституционния съд, въпреки здравия разум, който ни подсказваше как се избират хората там. Надявахме се по едно време дори на Европейския съюз да озапти крадливите ни и некадърни политици, но се оказа, че Европа има същият проблем като нас - крадливи и глупави лидери. 

Сега чудеса не знам кой очаква. Гледам дори преговорите за служебния кабинет - някак си вяло, никой не се интересува, никой не си представя, че ще има нещо положително, просто да се избута до изборите, след изборите - да се избута до следващите предсрочни избори.

И кога ли ще разберем, че методиката и системата са погрешни. И докато ги повтаряме, резултатът ще бъде един и същ.

Колко още предсрочни избори и сменящи се постоянно нефелни правителства можете да понесете?

Елена Гунчева-Гривова

8 Коментара

Emigrant

преди 3 седмици

Всеки народ си заслужава управниците. Щом не е гласувал, да не се оплаква. Каквото е поръчано, това е доставено. И това ще продължава, докато българинът не се събуди от летаргичния си сън. Трябва да си спомни: Стани стнаги юнак балкански! От дълъг сън се събуди!

Коментирай

Ха ха ха

преди 3 седмици

Виж се колко си жалка да молиш да не гласуваме за да спечелят пак ПП, ГЕРБ , ДПС ДБ . Толкова си жалка и мизерна

Коментирай

Глас народен

преди 3 седмици

На хората с усет и критично мислене бързо им светна, че Костадинов не е нищо повече от марионетка жадна за власт, и всички облаги произтичащи от нея. Поредния комплексаран селски тарикат взел се на сериозно, но проблемът не той, а инфантилите търсещи сляпо спасител.

Коментирай

Стоян Вичев

преди 3 седмици

Новите ИЗБОРИ Няма да Променят ситуацията в България, Защото ще Участват Същите ПАРТИИ и Избирателите са Същите! Стига Надежди ГОВЕЖДИ!

Коментирай

П. Василев

преди 3 седмици

Предизборният цирк тече отново с пълна сила. Паляци с различни окраски се надпреварват да омайват със захаросаните си лъжи гладния за промяна народ. Така желаната промяна обаче, никога не успява да се побере в избирателните урни, нито пък да дойде с поредното правителство. От зараждането на модерната държава, от създаването на републиката, заменила абсолютния монарх, изборите за нова власт винаги са събуждали народните страсти. Уви, малцина са съзрели измамната илюзия, че гласуването може да доведе до съществена промяна. Както казваше леля ви Ема Голдман – “Ако изборите променяха нещо, щяха да ги забранят!”

Коментирай

Атанас

преди 3 седмици

Гунчева, как да си замълча, като вече е очевадно, че двечките с Анастасия ви публикуват тук единствено за да оплювате всички, които ще решат да гласуват за Възраждане. Възраждане в момента е единствения спасителен вот за България. Виждам много мои познати, които заявяват, че ще гласуват за тях. Не съм бил голям привърженик на Костадинов, но той определено ме спечели , няма да му правя пропаганда, просто ще се присъединя в борбата за съхраняването ни! Това е шанса за народа ни- ,,Обединението прави силата,, . А ти си позор, както и другите ,които работят против това обединение. Не си и човек начетен и добронамерен и ще изчезнеш както се и появи , това е съдбата на безличните

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.