Идиотските санкции на ЕС срещу Русия доведоха до превръщането на Индия в... износител на петрол :)

https://svobodnoslovo.eu/komentar/idiotskite-sankcii-na-es-sreshtu-rusiya-dovedoha-do-prevrashtaneto-na-indiya-v-iznositel-na-petrol/53206 SvobodnoSlovo.eu
Идиотските санкции на ЕС срещу Русия доведоха до превръщането на Индия в... износител на петрол :)

Идиотските санкции на ЕС срещу Русия доведоха до превръщането на Индия в... износител на петрол :) Индия винаги е била вносител. Но сега "внася" руски петрол, уж за свои цели, а "изнася" някакъв "друг" петрол - неясно какъв... :)

Но това е началото на абсурда.

"Вносител" на петрол в момента е... Саудитска Арабия. Тя купува рекордни количества руски петрол, който бил за "вътрешна употреба"... :)

Всъщност прави реекспорт към ЕС. Т.е. ЕС отново ползва руски петрол, просто го купува по-скъпо - през посредници :)

Но и това не е всичко.

Оказа се, че Газпром има намаление само на т.нар. "тръбен газ". В същото време има драстично увеличение на продажбата на т.нар. "втечнен газ". А страни като Гърция и Турция са рекордни вносители на "втечнен газ от Русия". Т.е. тоя газ, дето ни го продават на нас от кораби и през терминали, отново е... руски... :)

Накратко - като Господ иска да накаже някого, първо му взема акъла... :)

Добри Божилов 

0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.