Имам предложение за паметник на загиналите в ПТП. Паметникът да изобразява майка, която поднася смачкан джип на синчето си!

https://svobodnoslovo.eu/komentar/imam-predlozhenie-za-pametnik-na-zaginalite-v-ptp-pametnikat-da-izobrazyava-mayka-koyato-podnasya-smachkan-dzhip-na-sincheto-si/133652 SvobodnoSlovo.eu
Имам предложение за паметник на загиналите в ПТП. Паметникът да изобразява майка, която поднася смачкан джип на синчето си!

Имам предложение за паметник на загиналите в ПТП. Паметникът да изобразява майка, която поднася смачкан джип на синчето си! Зад всеки нещастник и престъпник в тая държава стои една майка, която го е направила такъв. С липсата на възпитание, с ученето, че на мама синчето е безценно и целият свят му е длъжен, с всеки излишен и прескъп подарък, със скъпия джип или мотоциклет като подарък за взетата шофьорска книжка. С първото прикриване на нарушение на пътя. С първото замълчаване, когато видиш детето ти да кара пил или под влияние на наркотици.

Преди години написах една публикация по повод убиеца на Милен Цветков - "Отглеждане на келеши". Точно това правят много майки на територията - отглеждат келешчета. Които не работят, мама и тати ги издържат и глезят, а те обикалят по заведенията по цяла нощ, не работят или работят на някоя синекурна длъжност, назначени от мама или тати. Не мислят за образование, а само къде е последната най-вървежна дискотека или дрога. Арогантни, нагли, вярващи, че са безсмъртни и не са длъжни на никого.

И зад всяко такова келешче стои по една майка, която го защитава, дори да е убил. Колко пъти убийци са защитавани от майките си, които ги оправдават. Колко майки не са обръщали внимание на отклоненията на децата си. Когато измъчват котета и кучета, когато малтретират съученици, когато обиждат, когато отговарят на възрастни нагло, когато се държат невъзпитано. И един ден отказват да видят, че с възпитанието и поведението си са отгледали един келеш, който е вреден за обществото.

Възпитанието е отговорност на родителите. Включително и да не разглезват децата си. Гледам, една простоватичка женица от Монтана развълнувана се хвали, че купила обувки за 2000 лева на щерка си за абитуриентския бал. Явно неосъзнавайки на какво учи това момиче. И не виждайки огромният си провал като родител.

Колко млади българи живеят с родителите си и получават от тях джобни и подаръци. Просто защото не им се работи, не за друго. Мама и тати плащат купоните, джиповете, дори дрогата. И не виждат, че отглеждат чудовища.

Елена Гунчева-Гривова

1 Коментара

Милчо

4 months before

А всъщност,знае ли се къде е келеша,убил Милен Цветков?Онзи ден минах по Л.Каравелов и в двора на тяхната къща се въртеше един младеж около видимо нов SUV,да не му рекламирам марката...Дали е в затвора??

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.