ИНИЦИАТОРИТЕ: ИСКАМЕ НОВИТЕ АУДИТОРИИ ФАКУЛТЕТЪТ: МНОГО СТЕ АГРЕСИВНИ

https://svobodnoslovo.eu/komentar/iniciatorite-iskame-novite-auditorii-fakultetat-mnogo-ste-agresivni/121002 SvobodnoSlovo.eu
ИНИЦИАТОРИТЕ: ИСКАМЕ НОВИТЕ АУДИТОРИИ  ФАКУЛТЕТЪТ: МНОГО СТЕ АГРЕСИВНИ

ИНИЦИАТОРИТЕ: ИСКАМЕ НОВИТЕ АУДИТОРИИ

ФАКУЛТЕТЪТ: МНОГО СТЕ АГРЕСИВНИ

Ами това е. Поредната абсолютно безцелна и безсмислена среща. За пореден път разбрах, че съм вече позастаряващ наивник, който се върза на измамните опити от страна на ръководството на факултета да смекчат тона. И Вълканова, и Ефремов пратиха абсолютно заблуждаващи послания.

Техните писма ги публикувах тук и всеки вече е наясно. Днес срещнах една враждебна атмосфера на около дузина от членовете на Факултетния съвет. Покани ме самата деканка, а тя се изсули и не дойде на срещата. Може би трябваше да си тръгна. Останах. И сбърках. Отново се наслушах на до болка познатите рефрени – Ама какви сте вие да предлагате? Ама защо точно тези тримата? Ама ние тука си имаме ред… Връх на всичко бе един около 30-годишен момък, който накрая ни се скара – Ама много сте агресивни!

Не, скъпи колеги и приятели. Напротив, много малко сме агресивни. Манталитетът на тези академични плъхове ме води до важната мисъл – ако ние спрем да настояваме, ако прекратим медийната ни кампания в подкрепа на новите аудитории, то нещата ще се случат на куково лято. Затова, повярвайте ми, всеки един от тези 240 бележити наши журналисти трябва да използва всякакви медийни канали.

Нашият глас трябва да чуе. Со кротце и со благо видяхте че не стана. Апропо, на тръгване им пожелах всеки един от тях да получи поне една десета от обичта ни към Дафин и Филип. Пък дано след години сегашните им студенти като нас тръгнат да си разбиват главите в стената от бездушие и бюрократизъм и да молят за имена на аудитории на тези, които днес днес се изгавриха с паметта на Боршуков, Тодоров и Панайотов…

Владимир Танев

1 Коментара

Мишо

преди 5 месеца

Танев, какъв е този зловонен газ дето изпусна от задното си отверстие?! Какви ги бръщолевиш?!

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.