ИРОНИЯТА НА ИСТОРИЯТА: СЪЩИТЕ ТЕЗИ – НА СЪЩИТЕ ТЕЗИ!

https://svobodnoslovo.eu/komentar/ironiyata-na-istoriyata-sashtite-tezi-na-sashtite-tezi/110460 SvobodnoSlovo.eu
ИРОНИЯТА НА ИСТОРИЯТА:  СЪЩИТЕ ТЕЗИ – НА СЪЩИТЕ ТЕЗИ!

 

Ровим в архивите - звучи граждански-патетично:

“Активната жизнена позиция е единна сплав от обществено-политически, граждански и нравствен дълг. По-конкретно тук фокусират и осъзнават в единно цяло както задълженията, които партията и социалистическото общество предявяват към всеки комунист, така и неговите доброволни самозадълження. «Основна задача на идеологическата работа на партията през следващия период е постигането на такива изменения в общественото и индивидуалното съзнание и поведение, които да водят до формиране на активна жизнена позиция и до повишаване на социалната активност на личността в изграждането на зрелия социализъм, в решаването на непосредствените проблеми и задачи и усъвършенствуването на социалистическия начин на живот». (Тезиси на Дванадесетия конгрес на Българската комунистическа партия. С., 1981, с. 118)

И тия дни, се натъкваме на следния донос:.

„Предаването изобилства от негови и на събеседниците му иронични определения като„евроатлантическа политкоректност“, „соросоиди“, "умнокрасивитет", "жълтопаветници", "Доносническа България". Натрапват се внушения, че медиите в САЩ и в Европа не търсели истината, а били обикновен инструмент на евроатлантическия елит, и т.н.

Антиевропейската и антинатовска реторика в предаването е изцяло в услуга на кремълските наративи за войната в Украйна. Тя драстично се разминава с официалната външна политика на Република България и демонстративно игнорира приетата на 23 ноември 2022 г. резолюция на Европейския парламент, която определя Русия като "държава-спонсор на тероризма" и "държава, която използва терористични средства".

(Искане за публично изслушване на Петър Волгин в Народното събрание – Манол Пейков)

Иронията на историята: същите тези – и техните наследници, тези, които брутално и безпощадно налагаха препоръките, насоките, тезисите и тезите на БКП и верния Димитровски Комунистически Младежки Съюз ( ДКМС) - като единствено верните  и правилните – и всеки, който се осмеляваше да не ги изпълнява, дори да ги постави под най-малкото съмнение - биваше заклеймяван като „враг на народа” и застигнат от  тотално и мръснишко обругаване, смазване, концлагер  и разстрел – сега налагат  новите, единствено правилните  и верните, евроатлантически тезиси и „ценности”!

Със същия верноподанически плам, неукротим правоверен  хъс и неутолима, изпепеляваща злоба –

удряйки понякога дори и своите бивши другари и съратници!

За да се докажат на новите Презокеански и Брюкселски господари – и да заслужат с ревностна пот Юдините си, вмирисани на предателства сребърници!

Правоверният трубадур на червената, а сега не знам на коя вече идея подлога, проповядваше някога възторжено:

"Хей, червеи във вратовръзки - напред!

Вие прогресивно затлъстявате.

Вратите, през които влизате,

са тесни за излизане.

Няма връщане. Затуй напред.

И викайте за всеки случай:

- Да живее комунизма! Напред",

(Стефан Цанев)

И викайте за всеки случай:

Да живее евроатлантизма! Напред!

НИКОЛАЙ РИЗОВ

1 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.