ИСКА ЛИ ЕВРОПА ДА ЖИВЕЕ ПО ЕВРОПЕЙСКИТЕ ПРАВИЛА!

https://svobodnoslovo.eu/komentar/iska-li-evropa-da-zhivee-po-evropeyskite-pravila/115295 SvobodnoSlovo.eu
ИСКА ЛИ ЕВРОПА ДА ЖИВЕЕ ПО ЕВРОПЕЙСКИТЕ ПРАВИЛА!

 

В статия „Защо българите не искат да живеят по европейските правила“, публикувана в „Дойче веле“, Гената Дайнов твърди, че пред България стояли две задачи, които нямало как да бъдат решени едновременно. Едната: да се прекратяло мутренско-феодалното управление, наложено от "модела Борисов". Втората: България да бъдела освободена от руски зависимости и от свързаните с тях рискове за суверенитета и сигурността на страната ни. Можело да решим или едната задача, или другата. И двете - не можело. Затова в момента управлението се опитвало да реши най-вече задачата с откачането на България от „Кремъл, кремълчета и копейки“.

Значи първо: отказваме се напълно от борба с мутренскo-феодалния модел „Борисов“, за да освободим България от руските зависимости.

Като включваме в управлението мутренско-феодалния модел „Борисов“!

Не коментирам въобще дали въпросният модел има нещо общо с руските зависимости на България – и дали не влизаме в някакъв безкраен порочен кръг.

По-нататък: Защо двете задачи не можели да бъдат решени едновременно? Основната причина била тази: „макар Васил Левски, националната икона, да е поставял задачата българският народ да се подреди като равен до останалите европейски народи, сред самите българи никога не е имало мнозинство, което да иска това да се случи.“

Дайнов ми прилича на обърната проекция на ония левичарски интелектуалци, запленени навремето от революционните преобразувания в Съветския съюз и бурно и страстно подкрепяйки ги отдалеч, без да познават нещата, както се казва „на терен“. Или пък развеждани като мечки в Съюза - по Потьомкински села. Смесвайки желаното и мечтаното с действителното - и приемайки действителността в СССР като пълна и съвършена реализация на мечтите и желанията на хората.

Та Дайнов - всичко това, обаче насочено към Запада!

Ако някога въобще е имало демокрация на Запад, Дайнов е останал със спомените си за нея, или с мечтанията и пожеланията си относно нея! Разбира се, може ясно да си дава сметка за състоянието на нещата в прехвалената демокрация на Запад, но трябва да си изкара някак хонорара - с френетични и патетични, отцеругателски и дълбоко неверни писания и послания! 

Кое от тържествено провъзгласените принципи и правила във Всеобщата харта за правата на човека или в Немската конституция, например, Дайнов, се спазва в момента в Европа!

Ненакърнимо ли е човешкото достойнство?

Има ли всеки правото на свободно развитие на своята личност?

Равни ли са всички хора пред Закона?

Неприкосновени ли са свободата на вярата, на съвестта и свободата на религиозните и идеологическите убеждения?

Има ли всеки правото свободно да изразява и разпространява мнението си с думи, писмено и изображение и безпрепятствено да получава информация от общодостъпни източници?

Имат ли право всички германци да се събират мирно и невъоръжени без регистрация или разрешение?

Имат ли правото всички германци да създават клубове и обществени организации?

Неприкосновено ли е Жилището?

И така нататък - по всички членове и параграфи на Немската конституция!

Позволете ми силно да се съмнявам! Прекарах последните няколко години в Германия и имам лични впечатления!

Покрай Ковида, Украйна, Джендър идеологията, измислената Екология и вездесъщата Диктатура на малцинствата през последните години се убедихме, че западната демокрация напълно се отказва от, пренебрегва и хвърля на бунището основни свои принципи и положения!

Европа предаде и отхвърли собствените си консервативни, християнски ценности и се превърна в зловещо свърталище на Чудовището, наречено "Либерален фашизъм"!

Видяхме на каква зверска дискриминация са подложени руските медии и руската култура – и въобще руските хора последните години – само на основание на факта, че са руснаци! Включително конфискация на собственост! Срам и позор!

Всеобща декларация за правата на човека:

Член 3

Всеки има право на живот, свобода и лична сигурност.

Член 5

Никой не трябва да бъде подлаган на изтезания или на жестоко, нечовешко или унизително третиране.

Член 7

Всички хора са равни пред закона и имат право, без каквато и да е дискриминация, на еднаква закрила от закона. Всички хора имат право на еднаква защита срещу каквато и да е дискриминация, нарушаваща тази Декларация, както и срещу всяко подбуждане към дискриминация.

Член 17

1. Всеки човек има право на собственост, индивидуално или съвместно с други лица.

Член 18

Всеки човек има право на свобода на мисълта, съвестта и религията; това право включва правото да смени религията или убежденията си, както и свободата да изповядва религията или убежденията си, индивидуално или колективно, публично или частно, чрез обучение, обреди, богослужение и ритуали.

Член 19

Всеки човек има право на свобода на убеждение и на изразяването му; тази свобода включва правото безпрепятствено да се придържа към своите убеждения, както и правото да търси, да получава и да разпространява информация и идеи чрез всички средства и без оглед на държавните граници.

Член 20

1. Всеки човек има право на свобода на мирни събрания и сдружения.

2. Никой не трябва да бъде принуждаван да участва в дадено сдружение.

И да не изреждам повече - вие преценете доколко и в каква степен се съблюдава и спазва всичко това в момента на Запад!

Така че самата Европа иска - може би - да живее по Европейските правила, но не може!

България – въпреки неистовите усилия в годините на мрачния и прословут Преход за опростачване и чалгаризиране на населението - в момента е един от малкото острови на консерватизма в Европа, заедно с Унгария. Запазвайки традиционни консервативни ценности като християнство; чувство за принадлежност към род, родина и семейство; противопоставяне на Джендър-идеологията; широко разпространеното обществено мнение за запазване на неутралитет; неизпращане на оръжие за Украйна; спиране на войната; запазване на Трети март като Национален празник и Паметника на Съветската армия, освободителка на Европа от нацизма и т.н. - все умерени, трезви и разумни неща, без истеричните прояви и демонстрации на евроатлантиците.

"Оставям този разказ, не знам за кого, вече не знам и за какво: stat rosa pristina nomine, nomina nuda tenemos"

„Някогашната роза остана само в името; ние запазваме само името.“

("Името на розата" - Умберто Еко)

Имаше роза, остана само името на розата.

 

Имаше демокрация, остана само името на Демокрацията!

Фасадната, мнимата, привидната, въображаемата, фиктивната, подменената, декоративната, лъжливата, менте-демокрацията!

Така че, Дайнов, българите искат да живеят по европейски – със спазване на всички горепосочени принципи и правила - но не могат, защото самата Европа не живее вече по европейски

А ти си свали розовите очила - но ще изфирясат кинтите!

НИКОЛАЙ РИЗОВ

7 Коментара

Иванов

преди 8 месеца

Не Ризов, Дайнов се е заклал сам МНОГОКРАТНО. Той е станал един ГНУСЕН символ на атлантическата ПРОКАЗА. Не мога нито да го чета, още по- малко да го гледам, НО. Дайнов има свободен допуск до медиите, в Дойче Веле го броят като главен редактор, а всичко, което пише е ГНУСНО И ОТВРАТИТЕЛНО.

Коментирай

Млечин

преди 8 месеца

Не съм специалист,но от това което наблюдавам вече 60год.,ми се струва ,че на народа този начин на живот му харесва.Това което журналистите наричат мутро-феодал е просто патронаж и широка клиентелистка мрежа.И така е още от османската власт.Както казва един историк- това най-мирните петстотин години в българската история.И сега никой не иска здрава и организирана полиция,данъчни служби,стегната и компетентна администрация.И за ужас на сиромахомилите,народът си работи и живее както му харесва.

Коментирай

Н В

преди 8 месеца

ДругаркЕ "македонка", в РСМ също пращат "бугарите" в България. Аз съм "тракиец", а съпругата ми "мизийка" и на нас не не разрешават да се самоопределяме...

Коментирай

Мира

преди 8 месеца

Аз съм МГ Да се оплача И на нас не ни разрешават: аз съм шопкиня, а мъжът ми е влах!

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.