Истински виновни са мълчащите, страхливите и безразличните. Тези, които оставихме пред очите ни да бутнат мавзолея, икономиката, армията ни… целият ни живот

https://svobodnoslovo.eu/komentar/istinski-vinovni-sa-malchashtite-strahlivite-i-bezrazlichnite-tezi-koito-ostavihme-pred-ochite-ni-da-butnat-mavzoleya-ikonomikata-armiyata-ni-celiyat-ni-zhivot/115371 SvobodnoSlovo.eu
Истински виновни са мълчащите, страхливите и безразличните. Тези, които оставихме пред очите ни да бутнат мавзолея, икономиката, армията ни… целият ни живот

Платените, изначално злите и глупавите не носят най-голяма вина. Те просто са такива. До някаква степен са жертви, защото ориста им е да ни служат за пример. 
Отрицателен пример, който не бива да следваме. 

Истински виновни са мълчащите, страхливите и безразличните. Тези, които оставихме пред очите ни да бутнат мавзолея, икономиката, армията ни… целият ни живот. 

Бутнаха ги, а ние следваме нашия си мъничък, частен интерес. Службичката си, доходчето, мъничката далаверка. 

Когато бутнат всичко - ще се окажем насред дупка. А в тая дупка с някакво апартаментче и западен таралясник, обаче с дълг, който ще плащат и правнуците ни.

Христо Христов

7 Коментара

Красимир

преди 8 месеца

Мамка му! Лошото е, че си прав !!

Коментирай

Лакота

преди 8 месеца

Вярно е! Ура! Нека избием виновните - 3/4 от българите! И ще останат само смелите...или глупавите...

Коментирай

Лакота

преди 8 месеца

Ей, ама дали е така? Не викахме ли там, че ако не скача някой е червен?! Е? После не биха ли някакви за едни колони?! Е? Не станахме ли за смях на целия свят, че не можем да бутнем един мавзолей, че за малко да му хвърлим атомна бомбичка?! Е? И още, и още ... Пък сега виновни... Тю...

Коментирай

Иванов

преди 8 месеца

Прав е г-н Христов. Нашето овче безразличие е ОСНОВНИЯТ съучастник във всички безобразия, които се натвориха за последните 30 години. И не знам слепи ли сме кьорави ли, тъпи ли, неграмотни ли , за да търпим такива скандални изроди да си играят на политици, изпълняващи досущ всички заповеди на външните сили. Какви познания и какви качества притежаваше един завършил пожарникарско училище за да си играе с държавната власт години наред. Каква мъдрост притежават сегашните Кирчо, Асенчо, Христето Иванов и гнома, какви???Това ли бяха най-важните неща, които гласува парламента сега, събарянето на паметници, скъсването на икономическите връзки с Русия, изпращането на оръжие в Украина, само и единствено под диктата на ФАЩ.

Коментирай

Чичо

преди 8 месеца

За тия работи питайте хора като фъндъчката. По-нагло същество от това е само боко тиквата! От паметника на СА падали плочи и бил опасен за минаващите, та затова го ограждали!? Мястото на 1300 години България било злокобно! Та затова бил премахнат! Едно нещо, като умишлено не се поддържа, само пада. Тая тиква или е много тъпа, или много болна в главата! Помните ли Бъки-бомбата? Години след бутането на мавзолея отчете това като грешка - лека му пръст! Тъпотиите, дето ги ръси това същество, са напът да задминат тия на Гуруто-тиква, да се учиш от глупак обаче е голяма грешка!

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.