Изборът на Радев означава край на предишния модел на управление с калинките и корупционерите

https://svobodnoslovo.eu/komentar/izborat-na-radev-oznachava-kray-na-predishniya-model-na-upravlenie-s-kalinkite-i-korupcionerite/6932 SvobodnoSlovo.eu
Изборът на Радев означава край на предишния модел на управление с калинките и корупционерите

Българският избирател бил плиткоумен, малограмотен, егоист, действал импулсивно, емоционално или от неразбиране - такова е мнението за наша милост "електората", разпространявано напоследък със средствата за масова информация.

Поправете ме, ако греша, но такова мнение могат да имат само тия трийсетина души, които правят всеки ден политика в кутиите на телевизорите, или другите трийсетина - корпоративните партийни шефове и политици, които не смеят да пресекат без охрана "Дондуков".

Инак всеки, който пазарува в 'Билла" и не го е страх да заведе пеша детето си в детската градина, знае отлично, че народът ни е много наясно какво се случва.

И ако в парламентарните избори има десетки нюанси между партиите, чиито послания се припокриват донякъде, и които вчера са били в коалиция, днес са опоненти, но утре пак ще са в коалиция, може би - то в избора за президент няма никакви неясноти.

Изборът на Радев означава край на предишния модел на управление с калинките и корупционерите; а изборът на неговия опонент от ГЕРБ - реставрация на тоя модел, в който върховенството на закона е заменено от всесилието на рушвета.

Накратко: българските граждани на тези избори решават - дали им харесва да бъдат управлявани като в последните 12 години, или искат държавата им да бъде различна - не такава, от която бягат да се спасяват, а такава, в която се връщат и в която могат да останат децата им.

Анна Заркова

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.