ИЗРАЕЛ СА АНТИСЕМИТИ ПО ДЕФИНИЦИЯ

https://svobodnoslovo.eu/komentar/izrael-sa-antisemiti-po-definiciya/120821 SvobodnoSlovo.eu
ИЗРАЕЛ СА АНТИСЕМИТИ ПО ДЕФИНИЦИЯ

 

Много ни плашат с термина "антисемитизъм", като названието "антисемит" явно цели да определи един човек като нехаресващ и критикуващ евреите. Дали всъщност е така? Семити са народите, споменати в Библията, като наследници на Сим, първородния син на Ной. Сред които са не само евреи, но и араби, в кова число и палестинци. А хазарите не са семити, а са азиатски народ.

Сегашното изтребление на палестинския народ е изтребление на семити, палестинци. Тоест, тези, които избиват семитите, как се наричат освен антисемити?!?

Аз бих направила друга класация. Човеци и чудовища. Човеците, дори когато се налага да се защитават или да нападат, спазват човешките закони. Не избиват деца, жени, старци. Не оставят мирно население да измре от глад и жажда, затворено сред стени, които са изградили те. Не оставят умишлено мирни жители да умират заради липса на медицинска помощ. Не стрелят по болници. 

Няма семити и антисемити. Има човеци и други, които са забравили човешкото в себе си. А хората винаги са готови да съчувстват и да помогнат на жертвите. Но когато видят, че жертвите им се превръщат в същите насилници, от които са ги спасили, краят е ясен. Човечеството има генетична памет и способност за самосъхранение.

Затова хайде престанете с този безумен термин. А си отговорете ЧОВЕШКО ли е да се убиват деца, както се говори на всеки половин час в Газа умира едно дете. Човешко ли е!

Елена Гунчева-Гривова

11 Коментара

Сенека

преди 6 месеца

Термините са думи. Те означават нещо, само когато истината стои зад тях. А истината... Тя се усеща със сърцето. Както е казал Екзюпери.

Коментирай

Гунчева е Велика Списателка . . .

преди 6 месеца

Създадох следния текст за около 2 секунди с Изкуствен Интелект . . . Хвала, Гунчева . . . Всеки сам да си направи изводите . . .

Коментирай

Ето и самия текст . . . с малко съкращения . .

преди 6 месеца

Семитизъм се отнася до културите, езиците и народите, които са родствени на този на древните семити. Това включва евреи, араби, асирийци и други. В контекста на модерното общество, терминът обикновено се използва, за да се отнася до евреите . . . Антисемитизъмът е неприязнено или враждебно отношение, дискриминация или преследване на евреи . . . Войната в Газа е конфликт между Израел и Палестинската територия на Газа. Конфликтът включва жестоки бомбардировки на градове, включително болници и други инфраструктури, и води до тежки отрицателни последици за деца и цялото население . . . "Човешко" и "нечовешко" описват два противоположни спектъра на поведение и отношение. Човешкото се основава на солидарност, разбирателство и уважение към правата и достойнството на всеки човек . . .

Коментирай

Само за пояснение . . .

преди 6 месеца

Има множество сайтове в интернет, който предлагат създаването на текст от няколко ключови думи . . . Явно нашата Велика Списателка подава няколко ключови думи и после публикува текста като лично свой . . . Хвала . . . :)

Коментирай

Ст.Лозински

преди 6 месеца

Гунчева, нужно е да те подкрепя относно понятието античовешко, но и да те допълня, понеже си направила сериозен пропуск - дано не е нарочно. Човешко ли е да се разстрелват еврейски деца в домовете им, както спят?!

Коментирай

жужунце

преди 6 месеца

Еленке, де беше ма сестро, когато терористите от Газа хуманно разстрелваха люде от всяка възраст в Израел? Явно си проспала този кратък период от време. . . Според теб, това е човешко ,а? Що не мъцна ма, разбираща от всичко? Античовешко! , що така изведнъж прозря хуманитарно?! Май , и при теб действат двойните стандарти. Както ти уйдисва - Възраждане - супер, вън от Възраждане - гадове! Де, седни си на гъзо, както казват, и вместо да пишеш денонощно, заеми някаква позиция. И, дай акъл , като много знаеш. А, най-добре, си гледай адвокатлъка! Може и да мирясаш.

Коментирай

не си играйте с врага

преди 6 месеца

Защото той няма да се церемони с вас

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.