Както вървят нещата тая война може да си откара още петилетка

https://svobodnoslovo.eu/komentar/kakto-varvyat-neshtata-taya-voyna-mozhe-da-si-otkara-oshte-petiletka/127575 SvobodnoSlovo.eu
Както вървят нещата тая война може да си откара още петилетка

След седмица ще станат две години от началото на Невойната в Украйна.

Та какво виждаме като картинка. Както вървят нещата тая война може да си откара още петилетка. Руснаците си настъпват стъпка по стъпка, видимо нямат особени проблеми с логистиката. Имат достатъчно доброволци, затворници, ракети, снаряди, дронове, танкове, самолети и каквото още им е нужно. Русия не фалира, санкциите не я убиха.

От другата страна какво е положението? Все по разбита инфраструктура, няма достатъчно снаряди и техника. Няма и достатъчно кинти и скоро ще е проблем плащането на заплати в армията. Зеленски търчи нагоре-надолу да проси пари и оръжие, но като цяло получава основно обещания. Вече и потупването по рамото е все по-рядко. Проблемите с мобилизацията също са видими. Стават все по-малко желаещите да мрат за кефа на местното ръководство и олигархия.

Съюзниците от ЕС търпят сериозни последствия. Инфлацията за поредна година върви към двуцифрена, водещите концерни изпитват все по-сериозни затруднения, а някои от тях затвориха. Други се местят към по-подходящи дестинации.

САЩ картинката не е много по-розова. Там трупането на държавен дълг в застрашителни размери продължава в прогресия. Вече почти 30% от бюджета им е за лихвени плащания. Като за капак избухна и войната в Газа, че и хусите взеха да ги цапардосват яко. САЩ са напът да се сдобият и затънат с нов Афганистан.

Отделно много програсивно започват да трупат омраза в повечето европейски страни, защото за хората е все по-видно, че в собствените им страни управляват марионетни правителства. А най-лошото е, че тези марионетни правителства са от алчни идиоти. Това си го виждаме от личен опит.

Та .... както вървят нещата няма да приключат никак добре нито за нас нито за Европа. Великобритания и САЩ все ще намерят начин да се изсулят основно със загубата на престиж. Ама те са свикнали.

Даниел Божилов

4 Коментара

Глас от народо

преди 3 месеца

Братя ,мили , братя вслушайте се в мудрите словца на Даниел Божил. Да спрем да се кланяме на фалшивите богове ,англо сакски. Да се притиснем към майчината гръд ,руска. Не щем гнилите им банани. Да хапваме наши си репи и марули. Да живей матушка Рус. Нашата тройна освободителка. Да ,да тройна. Така пише в учебника по история на майка ми. За шести клас.Матушката ни е освобождавала и от византийско робство.

Коментирай

К. Буйновски

преди 3 месеца

Появиха се редица материали за войната на Хазарската мафия срещу Русия и кой стои зад "украинския проект". Отговорът е – зад събитията в Украйна и така наречения "украински проект" стои Хазарската мафия, ционизмът и съюзяването, не за пръв път, на ционизма и нацизма. Това съюзяване се появи още при Хитлер, чието тясно обкръжение беше съставено предимно от евреи. Ще цитирам думите на кръстника на Хазарската мафия в Украйна – Игор Коломойски, който стои зад Зеленски и зад нацистките батальони "Азов", "Днепър", и "Донбас".

Коментирай

К. Буйновски

преди 3 месеца

Речта на Коломойски беше в израелския град Хайфа, където той се беше укрил след 2014 г., когато се скараха с другия челен укроционист Петро Порошенко: "Ние извършихме с украинците експеримент. Взехме само езиковите различия и натиснахме върху историята, като позиционирахме руснаците като главни врагове на "Независимата". 20 години по-късно получихме идеалните бойци срещу руснаците. сега всеки украинец, убил руснак, ще бъде считан за герой. Надявам се, че им прекъснахме отношенията поне за 100 години. Сега ще бъде много лесно да бъдат унищожени и самите украинци, откъсвайки ги от Русия. Давайки им пари срещу лихви за войната, след това ще си вземем дълговете от всички тях."

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.