Каква велика демокрация е Канада и как се грижи за чувствата на своите граждани

https://svobodnoslovo.eu/komentar/kakva-velika-demokraciya-e-kanada-i-kak-se-grizhi-za-chuvstvata-na-svoite-grazhdani/129517 SvobodnoSlovo.eu
Каква велика демокрация е Канада и как се грижи за чувствата на своите граждани

Каква велика демокрация е Канада и как се грижи за чувствата на своите граждани. Криминализират вицовете и религиозното говорене. Сега приемат закон за тормоза онлайн, в който е предвидено наказание от пет години до живот за "реч на омразата". Но най-прогресивното е, че съдята може да наложи домашен арест ако вярва, че обвиняемият ЩЕ извърши нарушение! Даже няма нужда да го извършиш. Ей на това му викам правова и свободна държава!

Тези май не са разбрали, че Оруел е написал 1984 като предупреждение, а не като ръководство за приложение. Пък взели, че гледали Minority report и са го взели и него като модел.

Виктор Папазов

4 Коментара

Крис

преди 1 месец

И по-страшни неща стават в Канада. Гледах интервю с един техен журналист о относно тяхната програма за евтаназия /наричана благовидно MAID - медицинска помощ при смърт която трябваше да включи от тази година и деца без знанието на родителите им, за де не ги дискриминирали. Та млада жена с аутизъм на 20 и няколко години от Албърта е включена в тази програма, а бащата се е обърнал към съда, защото никой не иска дори да му даде обяснение по какви критерии е станало това. Като гледам в какво се превръща светът, някъде тайничко в мен ми се иска и тук да въведат такава програма, за да може човек да си отиде безболезнено и да не гледа толкова омерзителни до физическа болка неща. Нека тези, на които такъв свят им харесва, да се оправят както намерят за добре.

Коментирай

BLIMAN

преди 1 месец

..а бе Викторе....за каква демокрация става дума в Канада.....? Тоя идиот Трюдо-син е забранил изпращането на картички по пощата адресирани до получатели в Русия..ако това е демократично...? хвала му кажи..!

Коментирай

Албена

преди 1 месец

Да, така е, правдива статия, правдиви коментари. Това стана ясно още по време на т.нар. "пандемия" и грижата на т.нар. "филантропи" за тотална ваксинация. Тогава в Канада беше ужас. Протестиращите шофьори на тирове споделяха ужасни неща за тотален контрол, за социален рейтинг почти като в Китай. Ама то какво да очакваш от трюдото, вижте му физиономията, спомнете си произхода, пък и "професията" му. Четирима познати вече се върнаха от Канада, не говорят много, но "повече не можех да издържам" винаги присъства в обяснението.

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.