Каквото и да си говорите за гадостите на комунизма, ей такива женици като в "Ергенът" и участничките в различни телевизионни формати, тогава най-много да ги видите в някоя кравеферма

https://svobodnoslovo.eu/komentar/kakvoto-i-da-si-govorite-za-gadostite-na-komunizma-ey-takiva-zhenici-kato-v-ergenat-i-uchastnichkite-v-razlichni-televizionni-formati-togava-nay-mnogo-da-gi-vidite-v-nyakoya-kraveferma/128097 SvobodnoSlovo.eu
Каквото и да си говорите за гадостите на комунизма, ей такива женици като в "Ергенът" и участничките в различни телевизионни формати, тогава най-много да ги видите в някоя кравеферма

Каквото и да си говорите за гадостите на комунизма, ей такива женици като в "Ергенът" и участничките в различни телевизионни формати, тогава най-много да ги видите в някоя кравеферма да почистват на добичетата. Не мога да си простя, че когато по стенография ни диктуваха речите на Тодор Живков, откровено си го мразех и си мислех колко е тъп. Сега слушам изказвания на Просто Киро, Асеня, Главната Мутра, Плъха и Гаргамела и си казвам, че Тодор Живков в сравнение с тия беше смел и креативен интелектуалец, достоен за награда!

Имаше една мисъл май на Тери Пратчет, че глупостта е константна величина. Та, значи, като намалява населението, то и глупостта се концентрира и става почти непоносима!  А из медиите щъкат хора, които най-много до бригадири в ТКЗС да го бяха докарали навремето. 
Носталгично ми е. Сега дори един другарски съд няма кой да спретне на Просто Киро и Денков!!!

Елена Гунчева-Гривова

13 Коментара

Глас от народо

5 months before

Да ,да ,скъпа ми госпожо. Най сетне прозрение. Тодор Христов Живков е велик. Ний българите сме закърмени с комунизмът. Още по време на турското владичество, всичките национални революционери са изповядали най-светлейший комунизъм. Е ,имало е тук там и гнъсни буржоа ,като Раковски например. Но он изначално си е русофоб. А вий сте пример за осъзнато русолюбие и генетичен комунизъм. Да живей Тодора Живкова и целата му рода!

Коментирай

Посетител

5 months before

Гласчо! Както вече съм ти казвал, понякога си адски прав! Също като спрелият часовник, който два пъти в денонощието показва точното време...

Коментирай

Посетител

5 months before

Госпожо Гунчева! ПиПитата не за другарски, за Народен съд плачат, да!

Коментирай

тоз пък намерил

5 months before

кого да ми дава за ПРИМЕР!!!Раковски,че ТО ЗА ТОВА нЕмаме и един свЕстен ОФИЦЕР!!!!СИЧКИТЕ СА "КОН С КАПАЦИ" КАТ ПАТРОНА СИ!!!!ТОЗ "ГЛАС ОТ народУ" СИ Е ОБИКНОВЕН ЕВРУ-пУмияр!!!!

Коментирай

тоз пък намерил

5 months before

кого да ми дава за ПРИМЕР!!!Раковски,че ТО ЗА ТОВА нЕмаме и един свЕстен ОФИЦЕР!!!!СИЧКИТЕ СА "КОН С КАПАЦИ" КАТ ПАТРОНА СИ!!!!ТОЗ "ГЛАС ОТ народУ" СИ Е ОБИКНОВЕН ЕВРУ-пУмияр!!!!

Коментирай

Червената шапчица

5 months before

"Сравнението не е аргумент" (Comparaison n’est pas raison) - (Муцинка Фешънлиева)... Всеки си е тъп по своему...

Коментирай

Иванов2

5 months before

"Сега слушам изказвания на Просто Киро, Асеня, Главната Мутра, Плъха и Гаргамела и си казвам, че Тодор Живков в сравнение с тия беше смел и креативен интелектуалец, достоен за награда!" ... Не разбрах само "10" (от онова тефтерче), без да искам-нарочно ли е пропуснат... и ако е ДА, в графта за награждаване ли го слагаме?

Коментирай

К. Буйновски

5 months before

За съвременна България няма и много години няма да има по-важно и определящо събитие от 10 ноември 1989 г. Трагичното е, че исторически много бързо основната цел на промяната стана безпредметна. Всичко тръгна в друга посока. Намеренията си останаха намерения. Реалностите се оказаха коренно различни и брутални. Промяната беше използвана от хора, които извършиха социална контрареволюция. Реалните лостове на властта минаха в други ръце и бяха криминализирани. Както и илюзиите, че след 10 ноември ще стане нещо по-добро. Не е тайна, че руснаците сътрудничеха с американците при свалянето на Живков. Подобни операции те проведоха в ГДР, ЧССР, Полша, Унгария, Румъния. Реално във всички тези операции КГБ се беше превърнал в пета колона на ЦРУ, като още от времето на Андропов и руснаците, и американците се намираха под контрола на Моссад, Mi6 и на ционизма.

Коментирай

К. Буйновски

5 months before

Всъщност Андропов, след него и Горбачов, използваше паралелни, извън КГБ структури като Академията на науките на СССР, Института САЩ-Канада, Института за световна икономика, Шеварнадзе и неговото министерство на външните работи, Евгени Примаков и т.н. Либерално-реформистката фракция, наричаща се „перестройчици“, под покровителството на Горбачов и неговия гуру Александър Яковлев, бяха клиентела на Западния глобален проект, заради което нямаха самостоятелно виждане или програма. Отново подчертавам, че в КГБ ставаше тема за ционисткото крило – предимно в Москва, изграждано още от времето на ЧК, а по-късно от времето на Юрий Андропов. В България тази група беше от хора, които нямаха нищо общо с реалната икономика или партийната практика. Това бяха парвенюта, апаратчици и чиновници предимно от външната търговия, външните работи и някои хора от органите.

Коментирай

К. Буйновски

5 months before

Внимание в тази мозайка заслужава Луканов. Не е толкова важно за кого е работил – французите, ЦРУ, MI6 или Моссад, или за никой от тях. Важно е, че успя да стигне до Горбачов и да стане един от проводниците на инструкциите, получавани от Вашингтон и оформилите се вече там така наречени неоконсерватори. В тогавашното Политбюро на ЦК на БКП противопоставянето би означавало бунт срещу Москва, а това никой не можеше да си позволи. Аналогична беше ситуацията в Берлин, Прага, Варшава, Будапеща. Чаушеску, който отдавна нямаше топли връзки с Москва, се опита, заради което беше ликвидиран от собствените сили за сигурност.

Коментирай

К. Буйновски

5 months before

Групата на Луканов-Младенов-Атанасов-Станишев, подкрепяна от Джуров, блокира Живков. Приказките за някаква опозиция или дисиденти в социалистическа България са за глупаците. Системата беше вътрешно много здрава и „опозицията“ беше един от абортите на... органите за сигурност. Така стигаме до третия фактор, изиграл роля в преврата на 1989 г. – службите и армията. Армията, в лицето на Джуров, беше зад групата на Луканов-Младенов заради опростеното разбиране на процеса на перестройката. В органите ситуацията беше подобна, въпреки че тогавашният министър на вътрешните работи Димитър Стоянов не се присъедини към Луканов и Младенов. Но І-во и ІІ-ро управления бяха затънали в интриги и маргинализиране. Те се намираха под контрола на КГБ и също бяха инфилтрирани от ЦРУ, Mi6 и Моссад. По този начин веднага след 1989 г. България направи пагубен завой към Западния глобален проект. Започна надпревара кой по-бързо ще влезе в западния елит.

Коментирай

К. Буйновски

5 months before

За краха на социализма не бяха виновни партийните и стопански структури. Напротив. Социализмът ги устройваше. Показателно е, че повечето от тях не можеха да намерят място в новата системаше и ако все още има някакъв потенциал, който може да направи опит да се противопостави на ставащото, това са именно бившите партийни и стопански структури. За съжаление така наречените народни маси бяха напълно деморализирани и демотивирани. И младежта беше заразена от този морален СПИН. Появилият се нов прозападен елит беше толкова неподготвен, че не разбра, че на Запад никой не се нуждае от него, освен за едно нещо – разгрома на България. Този „елит“ се оказа толкова примитивен и алчен, че постави под заплаха реализацията на Западния проект, който беше принуден да връща на власт привидно лявата върхушка на БСП, а след нея да изтласка към властта мафията.

Коментирай

Млечин

5 months before

Този Буйновски е голем преписвач.....Сигурно къта броевете от Огоньок/85год и си мисли,че е много оригинален.Не се сеща главното-България е пак победена,но понеже е в периферията на Европа,прави каквото и кажат.Никакви сериозни ресурси,мърляв пазар,ниско потребление.Ако бяхме,поне,регионална сила,можеше да се измисли един сериозен държавен капитализъм,това което беше създадено,да работи,а частниците да се оправят.....Но понеже не сме Китай или Индия,така ще е до край.Дините от Турция,мушмулите от Аржентина,ябълките отПолша.Народът си трае,защото му харесва и живее напук на държавата,като при турско.

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.