„Калинковата“ армада е зло, с което 1 милион не искат да се борят

https://svobodnoslovo.eu/komentar/kalinkovata-armada-e-zlo-s-koeto-1-milion-ne-iskat-da-se-boryat/8863 SvobodnoSlovo.eu
„Калинковата“ армада е зло, с което 1 милион не искат да се борят

Не, не е това, което трябваше да стане. ГЕРБ е втора политическа сила, но победата на „калинките“ е безусловна. Изчисленията на „еднокнижния“, простака, крадеца, би-битко, чекмеджан и пр. се оказаха верни. Вие сте прости и аз съм прост… сработи за пореден път. Административния вот удави свободния избор. 600 000 от „готините“ българи си гледаха кефа по морета, плажове и купони и заебаха бъдещето – своето и на децата си и настоящето на своите родители.

,

Решиха, че някой друг ще им свърши работата и те ще имат още един повод да се натряскат като кирки. Други над 400 000 не се размърдаха на 4 април, нямаше ги и на 11 юли. Това са най-вредните безхаберници. Всичките тези близо един милион са равни по вредност на онзи, който отвори отвътре вратата на Търновската крепост и пусна османските орди…

Страхливци, идиоти и безотговорни – това сте!

Да благодарим на българите зад граница, че иначе щеше да е съвсем грозно.

„Калинките“ от министерства, агенции, общини, ведомства, МВР, армия, служби и пр. под строй, тактически правилно си свършифа работата. Ние искахте свестен президент – получихте го. Искахте несистемни партии – има ги. Дори БСП и ДПС заговориха за промяна, а „черевните“ дори направиха стъпки в тази посока. ДПС продължиха да защитават Пеевски и мафиотския му модел, но техният електорат им е в кърпа вързан. Надявахте се на активно и професионално служебно правителство

Разкрити бяха милиардни кражби на бившето управление. Тези кражби, стана ясно, са лишили българите от поне 2-3 пъти по-високи заплати и пенсии, по-добро здравеопазване, много повече и по-добри пътища и магистрали…

Не го осъзнахте. Залагахте на свършеното от миналогодишните протести. Кефите се на няколко служебни министри, които наистина демонстрират класа, воля и знания за това, накъде трябва да поеме България.

Няма да ви го простя. Извършихте предателство. Сега ще хвърляте боб какво щял да направи Слави, как щели да реагират „Демократична България“ и „Изправи се! Мутри вън!“. Да гадаете дали БСП и ДПС ще подкрепят кабинет, при какви условия. А през цялото време мислите ви, ако такива се намират в празните ви глави, ще бъдат смущавани от високодецибелния хор на ГЕРБ и Борисов. Този хор ще триумфира, ще вие на умряло, когато трябва да играе жертва, ще бълва злъч срещу всичко свестно, което се предлага в чужди посолства и Брюксел. И най-важното: ще бранят до последно главния прокурор Гешев, ВСС и специализираните съд и прокуратура. Без правосъдна реформа, ще останем в тинята! И това не осъзнахте!

Изморих се, но няма да спра докато моделът „Борисов, Пеевски, Цацаров, Доган, Гешев“ не бъде наистина изринат. Вечерта след изборите Томислав Дончев иронично подхвърли, че изчегъртването не се е получило. За съжаление е прав. Каза още, че изчъргалката се е изхабила. Грешка. Ще я сменим с нова, ще наточим и закалим старата, ако трябва, но той и цялата банда ще бъдат изчегъртани. Това трябва да е ясно. И никакво задкулисие, както втъпяват от ГЕРБ, няма да има заслуга за това. Престъпниците се страхуват най-много от светлината – с нея и прозрачността ще ги изчистим. Трудно ще е? Да. Ще има саботажи, подлости и капани, но това ще е последният стадий от живота на „калинковата“ армада.

По-трудно ще е да бъдат събудени тарикатите, хитреците, присметливците, изчакващите, семплите, боязливите. Налага се да ви припомня думите на Захарий Стоянов: „Най-горчивата истина е по-приятна от най-приятното заблуждение“. Набийте си го в главите.

Надявам се да се разсърдите, да се ядосате на изреченото от мен по ваш адрес, но съмнението да започне да се промъква в мътното ви съзнание.

Остава ни надеждата новото правителство, обявено от лидера на "Има такъв народ" Слави Трифонов, да компенсира вашето бездействие и апатия.

Огнян Стефанов

https://frognews.bg/

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.