КАНДИДАТИТЕ НА ВЪЗРАЖДАНЕ ЗА МЕСТНИТЕ ИЗБОРИ - НЕМЕСТНИ, НЕСВЕСТНИ, НЕИЗВЕСТНИ

https://svobodnoslovo.eu/komentar/kandidatite-na-vazrazhdane-za-mestnite-izbori-nemestni-nesvestni-neizvestni/114842 SvobodnoSlovo.eu
КАНДИДАТИТЕ НА ВЪЗРАЖДАНЕ ЗА МЕСТНИТЕ ИЗБОРИ - НЕМЕСТНИ, НЕСВЕСТНИ, НЕИЗВЕСТНИ

КАНДИДАТИТЕ НА ВЪЗРАЖДАНЕ ЗА МЕСТНИТЕ ИЗБОРИ - НЕМЕСТНИ, НЕСВЕСТНИ, НЕИЗВЕСТНИ

Слушах двете пресконференции на кандидатите на партията за две големи общини в България - Варна и Пловдив. Общо взето, съм зашеметена. От първи поглед става ясно, че кандидатите нямат абсолютно никакъв опит в администрацията, нито мислят мащабно и разбират проблемите на общините.

В Пловдив предложиха кандидат от Видин, пловдивски зет. Чиито приоритети в културната столица на Европа са да изгради в Пловдив кръстовища на две нива. Във Варна пък проблем било развитието на бадминтона и каква зала имало за това. И разбира се, високите сгради /на една идея кандидатът да обяви, че всички ще бъдат задължени да си изградят къщи като на Костя край езерото и да не закриват гледката с високи блокове/.

В София, макар и да изглежда умно на пръв поглед, кандидатът им няма никакъв досег с администрация и не знае как работи общината. Като човек, работил десет години в община и то в най-натоварените дирекции, ще му обясня, че това не е като гледането, трябва си и можене. И не ми давайте за пример Данчето Самоковска, моля, защото всички виждаме една вопиюща некомпетентост до какво води. Впрочем при Зико също. Проблемът е, че не се предлагат кадри, които да са свестни, местни, известни и да разбират поне елементарно какво се случва в общината. Не видях при никой от кандидатите стратегия за развитие на общината, анализ на общинските финанси, дългосрочна прогноза за данъци, такси и цени на услуги, цялостно решаване на проблемите с паркиране и движение. 

Трагедията е пълна. Чувам, в едно село до Пловдив ще предлагат една възрожденска готвачка за кмет. Ами като й е мерак да кметува, може и да я изберат. Ама общината не е като готвенето и беленето на картофи. Нито е като копаене на криптовалута, аутсорсинг и лична фирмичка с един работник, който си ти. 

Моля ви, малко по сериозно! Обидно е! Знам, че нямате кадри /поне не верни и умни, а само верни/, но все пак градове като Пловдив и Варна заслужават повече. Най-малкото наемете някой да напише читава програма и анализ на кандидатите ви. Че резилът е пълен, особено за хора, които разбират за какво става дума. Дивият популизъм работи само до време. След това и можене си трябва. А там вече олеквате.

И на майка ви моля, възрожденци, научете правописа!

Елена Гунчева-Гривова

6 Коментара

Иванов

11 months before

Щом Бойчето пожарникаря, без никакви други познания освен държането на СТРУИНИКА и Кирето с дипломата от Харвард са на върха на народния избор, наистина няма нужда нито от Възраждане, нито от Коцето. И аз лудо си падам по гения на генерал Атанасов, по красноречието на Христето Иванов, по невижданата икономическа компетентност на Асенча. Най-много обаче ме кефи другаря Тагарев, с московската си подготовка, а после с американската си шлифовка. Сега е отишъл да провери производството на Ф-ките, по 200 милиона бройката, вместо по 14.5 милиона както ги купуват всички останали. Абе у нас всичко е ОК и нямам никакво съмнение, че от нас по- умни в света няма, няма бе, ВЕРВАЙТЕ.

Коментирай

Пламен

11 months before

Всеки чукундур може да стане общински съветник, кмет, министър, депутат, дори президент! Важното е да имаш заплата, без да работиш! Тарикатите станаха повече от баламите, затова нищо не върви,!

Коментирай

Общо взето, съм зашеметена ...

11 months before

На-а-а-азраве, Гунчева, все така ...

Коментирай

Реалист

11 months before

Елена Гунчева всекидневно и всеотдайно помага на ПП-ДБ-ГЕРБ-СДС-ДПС. Благодарение на такива като Гунчева, тази антибългарска коалиция ще ни управлява вечно.

Коментирай

Реалист

11 months before

Елена Гунчева всекидневно и всеотдайно помага на ПП-ДБ-ГЕРБ-СДС-ДПС. Благодарение на такива като Гунчева, тази антибългарска коалиция ще ни управлява вечно.

Коментирай

dimat

11 months before

Иванов, ти си прекалено умен човек(пиша го съвсем сериозно) и е учудващо,защо все още се опитваш да събудиш УМРЯЛОТО СТАДО,наречено,сякаш за подигравка,"народ".Та,като такова.то никога не би те разбрало,какво искаш да му кажеш.Освен това,това стадо ВИНАГИ ще избира себеподобни за управляващи,защото те и стадото най-добре се разбират - даже кумирът им,Тиквун Велики е формулирал това с феазата "аз съм прост и вие сте прости и затова се разбираме добре".ТОВА СТАДО НИКОГА НЕ БИ ПРОУМЯЛО,ЧЕ ПРИЧИНАТА ЗА НЕЗАВИДНАТА СИ СЪДБА Е ТО САМОТО И НИКОЙ ДРУГ!!!!Точно поради тази причина то ВИНАГИ ще вижда и търси при

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.