КОГАТО НА АНГЛОСАКСОНЕЦА НЕЩО МУ Е ПОТРЕБНО – ТОЙ ПРОСТО ОТИВА И ГО ВЗЕМА! ДА, АМА НЕ!

https://svobodnoslovo.eu/komentar/kogato-na-anglosaksoneca-neshto-mu-e-potrebno-toy-prosto-otiva-i-go-vzema-da-ama-ne/124850 SvobodnoSlovo.eu
КОГАТО НА АНГЛОСАКСОНЕЦА НЕЩО МУ Е ПОТРЕБНО –  ТОЙ ПРОСТО ОТИВА И ГО ВЗЕМА! ДА, АМА НЕ!

Приписват на великия американски писател Марк Твен знаменателен текст със следните фрази, чрез които се подиграва на англосаксите по неповторимия си начин (доколкото познавам неговото творчество – това е напълно вероятно за този уникален майстор на художественото слово, зевзек и присмехулник на обществените норми и "блaгоприличие":

„Ние сме англосаксонци. Миналата зима на банкета в клуба, който се нарича „Във всички краища на света”, председателстващият, запасен висш военен, провъзгласи с гръмлив глас и с голямо въодушевление: „Ние принадлежим към англосаксонската раса, а когато на англосаксонеца нещо му е потребно, той просто отива и го взима.”

„Преведена на прост английски език, тази декларация звучи така: „Ние, англичаните и американците – сме крадци, разбойници и пирати, с което се и гордеем.”

„За добро или зло ние продължаваме да поучаваме Европа. Изпълняваме длъжността на учители вече повече от един век и четвърт. Никой не ни е избирал за нея, просто си я присвоихме.“

(„Ние сме англосаксонци“ – Марк Твен)

Да, продължават англосаксите, да поучават Европа – страхливата и малодушна Европа – не за добро, а за зло!

Англосаксите - дето водиха безброй войни по света - като „крадци, разбойници и пирати“, с което се и гордеят все още!

Само не знам кой им внуши, че те са еталонът за справедливост, морал, демокрация и истина!

Вие, англосаксите - не забравяйте, че насам-натам вече си счупихте войнолюбските бандитски зъби!

Не забравяйте, че на целия свят вече му писна от вашата варварска полицейщина и бездънна наглост – неканени от никого, освен от смехотворните и нелепи ваши марионетки по места – да въздавате ред, законност и справедливост!

Последно – натам върви: да си счупите зъбите за n-ти и последен път - и в Украйна!

Гиди, самозабравили се, разпищолени гниди - взели се за световният хегемон и полицай!

И все повече граждани и нации събират смелостта да кажат, включително англосаксонци - че ги е срам за цивилизованото човечество, щом то търпи англосаксонците, които са негов позор!

НИКОЛАЙ РИЗОВ

2 Коментара

Майна

преди 3 месеца

Защо не се цитира Достоевски? Защо..Защото не е ,,модерно,, да се ..,,чете,,.. Защото познават Тери Пратчет..- ,,Липсва ми добрата, стара Англия,, ( негово изказване) и всички се прехласват..Кога Англия е била добра? Това беше постигнато , това промиване на мозъците. Та прочетете ,,Бесове,, на Достоевски...Там е нашата християнска истина!

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.