МАЛКИ РАЗМИСЛИ ЗА ГЛУПОСТТА

https://svobodnoslovo.eu/komentar/malki-razmisli-za-glupostta/122028 SvobodnoSlovo.eu
МАЛКИ РАЗМИСЛИ ЗА ГЛУПОСТТА

 

Признавам, че не се смятам за някакъв необятен интелект и ерудит, винаги има какво още да науча. Понякога и греша. Но наблюдавам едно интересно явление, което е доста притеснително.

Интелигентни хора дотолкова излизат извън границите на здравия разум и практичността, че на практика стават дори вредни за обществото. Като пример ще дам хора, които имат някакви знания и интелект и са се посветили на това да убеждават всички във величието на България, което включва, че сме люлка на европейската цивилизация, империя на 10 000 години, Крим бил наш, а ние сме си били баш европейци от времето на Едем. Без, разбира се, да забележат, че някак си навън е сиво, мрачно, а хората дотолкова са изтормозени от ежедневния стрес, мизерия, простотии на държавата, че не се и замислят за бъдеще. Както винаги казвам - и етруските са били много велики, ама кел файда, като ги няма сега?!? 

Други пък, също много интелигентни хора, са се посветили да събират подписи за референдуми - ама всякакви, тук не ги деля. С малко размисъл и не особено много акъл, следвайки причинно-следствените връзки и здрав разум, може да се разбере, че ние сме на управление от Козяк и хиляда подписки от по един милион подписа да си направим, от Козяк ще си го преместят в другия крачол и пак ще направим това, което те са решили. Просто безсмислен труд, породен от наивитет, който става смъртно опасен. Ние сме във война - война за оцеляване на България. В България има ЧУЖДИ ВОЙСКИ - американски, чужди военни бази. Правителството ни е съставено от СЛУГИ НА АМЕРИКАНЦИТЕ. Депутатите ни са подбрани или умни и корумпирани и зависими, или малоумни и послушни. Президентът не смее да каже нищо без разрешение. И вие си въобразявате, че в тая ситуация, когато американците държат цялата власт, някой ще ви позволи да промените нещо с подписка?!? Блажени наивните, ама нищо няма да постигнат. Само ще се потЯт.

Както и с мирните протести. Самото понятие е оксиморон. И какво като се разходим три часа по улиците с крясъци оставка? Хммм? И какво ще им навредим? Ще си седят, ще ни гледат от прозорците /опс, няма, защото принципно протестите в България се правят пред празни сгради в почивни дни, за да е удобно на матриЯла/. И? 

Пълно разпиляване на обществена енергия. Не знам дали от глупост или съвсем съзнателно и контролирано канализиране. И хората се отчайват. Защото не виждат резултат, а си мислят, че тези, които ги водят или се представят за водачи, знаят какво правят. А може и това да е целта....

Много хора не виждат цялостната картина. Склонни са да се вторачват в подробностите, а да не виждат общото. Не виждат най-простите решения, които винаги в историята са давали резултат. И това не е точно заради липсата на интелект. А заради първо интелектуалният мързел и второ, внимателната селекция на елита така, че да бъде послушен.

Та, ако може да помоля да мислим рационално и практично. Фойерверките са много красиви, но са само прах на вятъра....

Елена Гунчева

12 Коментара

Гражданка

7 months before

Съгласна съм с г-жа Гунчева, че с протести не става. Последните години го доказаха. Каква е обаче алтернативата? Дайте предложения и идеи за такива форми на съпротива, за които ТЕ не са подготвени!

Коментирай

хамалин

7 months before

"алтернативата" е да уважаваш на мама и тате езика. напъни се малко и ще откриещ решението. Чоран казва.че земята може и без хора. азЪ: България може и без българи. глупакът е човек,който винаги е изнендан. куба е на един хай от америката на байдън, но се държи десетки години. това: Народе ???? не е ли:!!!! (казах ли нещо)

Коментирай

хамалин

7 months before

"алтернативата" е да уважаваш на мама и тате езика. напъни се малко и ще откриещ решението. Чоран казва.че земята може и без хора. азЪ: България може и без българи. глупакът е човек,който винаги е изнендан. куба е на един хай от америката на байдън, но се държи десетки години. това: Народе ???? не е ли:!!!! (казах ли нещо)

Коментирай

Гражданка до хамалин

7 months before

Аз за себе си съм си изяснила какви са алтернативите, просто питам госпожата. Една критика е градивна, когато предлага решения!

Коментирай

Елена Гунчева

7 months before

До Гражданка: е, след като сте си ги изяснила, за какво питате? Мисля, че нещата са ноторни. И да ви уведомя - политиците трябва да предлагат решения. Нито им получавам субсидиите, нито издръжката, нито нищо! И ако напиша точно какво мисля, вие ли ще ми плащате за защитата, когато ме привлекат под обвинение?

Коментирай

Червената шапчица

7 months before

Лъжците и крадците са утайката на едно общество! А утайката се ползва от по дълбоката тиня от национални предатели на България ПП, ДБ, ГЕРБ и ДПС! Червеите от ПП ДБ и техните крепители от Герб и ДПС, трябва незабавно да бъдат прогонени от управлението на държавата и директно да влязат в пандиза. Въпросът е как да стане… Трябва стратегия, трябва мейдан. Трябва да се изработи план – мръсен, долен, подъл, мазен курвенски план. Трябват пари и прoститутки... Да се насъска агитката на ФК Левски, да се обещаят на циганите социални помощи, да се наплашат турците, че ще им сменят имената. Трябват много манипулации и лъжи. Аз и Муцинка можем да напишем на две страници стратегията, а Иванов трябва да я редактира.

Коментирай

Червената шапчица

7 months before

До Гражданката, хамалина и другите - Трябва план, тактически, стратегически план. План, пари и няколко кулви... За една седмица ще ги сготвим....

Коментирай

Червената шапчица

7 months before

Гунчева, теб като те е страх да напишеш какво мислиш, за да не те съдят, не значи че трябва да пишеш глупости...

Коментирай

Гражданка до г-жа Гунчева

7 months before

Г-жо Гунчева, отнасям се към Вас с най-голямо уважение и почит, и винаги следя коментарите Ви с интерес. В случая исках да се предложат на гражданите алтернативни решения, за да знаят как да се противопоставят на системата. Нормално е да сте гневна и като гражданка да изисквате от политиците смислени действия. Вие сама сте се убедили колко мръсна и продажна работа е тази на политиците, и как те не решават проблемите на хората, а им създават нови. Аз вярвам, че реалният изход от хватката на системата, изисква антисистемни решения, и те не могат да бъдат дадени от политиците, бидейки част от тази система. Желая Ви всичко най-хубаво, и продължавайте да пишете все така интересно!

Коментирай

Джингиби

7 months before

Ръководство от Гунчева.. ,,Забравете историята си, не търсете истината за корените си.. Бъдете в настоящето , което ви налагат- изтриват и без това позабравената ви национална гордост..Бъдете мълчаливи, не протестирайте, не стачкувайте, не се обединявайте- защото всяко от тези действия е обединение..Бъдете страхливци, като мен ..,щото така се изисква ,удобно е.. ( аз не дадох гласа си против Киро и ПП ,когато се ,,купуваха,, гласове, взех си болничен...Плюйте по единствената българска партия-Възраждане...Това ще ви накара да се почувствате борбени...,, Ха ха ха.., трагично е

Коментирай

Джингиби

7 months before

Като гледам Гунчева се убеждавам ,че деградацията може да е надграждаща се, за съжаление..Като чета ,,статиите,, и разбирам ,че тя може да обижда всеки и всичко от призмата на ,,собствената си философия,, , но никой няма право да изрази лично, различно мнение..Това е авторитарно ( диктатура) право, което тя гради ....Възмутен съм от злоупотребата с българския език ,който е буквално омърсен ..., в това няма нищо хуманно, християнско..Това се толерира от ,,бесовете,,.

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.