Много хора ще ме упрекнат за размислите ми, но все пак ще си кажа моето мнение:

https://svobodnoslovo.eu/komentar/mnogo-hora-shte-me-upreknat-za-razmislite-mi-no-vse-pak-shte-si-kazha-moeto-mnenie/130653 SvobodnoSlovo.eu
Много хора ще ме упрекнат за размислите ми, но все пак ще си кажа моето мнение:

Много хора ще ме упрекнат за размислите ми, но все пак ще си кажа моето мнение:

Застаряването на населението в България се отразява и върху способността за мислене и вземане на смислени решения в политиката. За съжаление електоратът, който гласува, е около средната и над средната възраст. И това го казвам с пълното съзнание, че и аз съм от тях. Но е много по-лесно да се манипулира една женица на 70 години, отколкото такава на 30. Възрастовите изменения за съжаление се отразяват и върху възможностите за осмисляне на реалността. Това го виждам и по фенките на различните вождове - възрастни жени, влюбени като малки момиченца в някой измамник, правещ се на мачо. Много възрастни хора са и самотни, като децата и внуците им са далеч, те искат с нещо да си осмислят живота. И всяка поднесена им с лъскави пайети кауза, която им се струва на пръв поглед справедлива, им става като обсесия.

Разбира се, има и много изключения от праавилото и има възрастни хора, които мислят и не се оставят да бъдат измамени. Но има и от тези, които посочих. Предимно жени. Интересно ми е дали няко психолог е изучавал това явление. И колкото повече се променя населението - към застаряване и внасяне на чужди на етноса и културата ни елементи, толкова по-зле ще става положението.

Елена Гунчева-Гривова

9 Коментара

Христина

преди 1 месец

Да, вярно е. Това е поради т.н. "ригидност" на мисленето. Веднъж приели определена позиция, идея за вярна или справедлива те не си променят мнението, въпреки настъпили очевидни промени или излезли наяве уличаващи доказателства. Те са склонни да оборват по-скоро доказателствата, отколкото да направят усилието да променят първоначално избраната си позиция. Примери много. Например, последователите на БСП - те намаляват не защото масово напускат партията, а защото самите възрастови групи физически намаляват.

Коментирай

Бля, бля

преди 4 седмици

В голяма грешка си ,госпожо ! Аз съм сега на 66 години и с радост приех промените след 89 година ,но след това което преживях, масовата кражба на активи придобити от измислени таксиметрови шофьори ,сервитьо.и ,след ограбването на дребния бизнес от силови рекетьори ,след природната грешка Сергей Станишев, и идването на Нинова промених мнението си и приех ,че по добре да гласувам за БСП ,отколкото за бандити, а госпожо нали все пак бях млад на 32 години ,така че не виждам какво ви пречат възрастните ,нали 89 година са били на попрището жизнено в средата или ние просто сме се телепортирали стари сега 24 година . Та последно искам да кажа ,че и от Нинова съм безкрайно разочарован ,затова от доста време не гласувам . Така ,че тези приказки за възрастните си ги дръжте за себе си.

Коментирай

бета

преди 4 седмици

Феновете на Веско Маринов напълно потвърждават думите на Гунчева.

Коментирай

Харалампи

преди 4 седмици

Аз съм на 70 и съм силно обиден от думите Ви. Готов съм на открит дуспут, Очаквам извинение.

Коментирай

ВЕНЦИ

преди 1 месец

Еееех, Гунчева, мислехме те за новата Райна Княгиня, а се оказа поредното ла@но, обвито в целофан.

Коментирай

Малечко

преди 1 месец

Червената шапчица си върви из гората и "БУМ", нещо я ударило и тя припаднала. Събужда се и вижда бележка "Червена шапчице, вече не си девствена. Подпис: Вълкът" ... На другия ден пак същото: "БУМ" и припаднала. Събужда се и нова бележка "Червена шапчице, вече си курва. Попис: Али Баба и 40-те разбойника" ... На третия ден пак: "БУМ"! Този път бележката гласяла "Червена шапчице, отново си девствена. Подпис: Храбрият шивач".

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.