На празнодумци, лицемери и фалшиви герои не вярвам

https://svobodnoslovo.eu/komentar/na-praznodumci-licemeri-i-falshivi-geroi-ne-vyarvam/44270 SvobodnoSlovo.eu
На празнодумци, лицемери и фалшиви герои не вярвам

На празнодумци, лицемери и фалшиви герои не вярвам.

Онзи ден Кирил Петков, а днес и Асен Василев създадоха у мен усещане за „дежавю“. Неприятно.

Социологията показала на Василев, че вече само обединение между ПП, ДБ и „всички организации, които се борят даже и на местно ниво срещу проблеми в държавата и имат кауза може да мобилизира имунната система на обществото". Ти да видиш!

28 юли 2022 г., Христо Иванов: "Трябва да се отнесем сериозно към предложението на "Ние идваме". Има граждански организации като БОЕЦ и инициативата "Правосъдие за всеки". Трябва да потърсим всички онези наистина знакови лица и граждански брандове". Нищо от изреченото не се случи.

Ако „върхушката“ и на двете политически формации (с малки изключения) не се интересуваше основно от собствения си келепир и интересите на „спонсорите“, отдавна и без социология щяха да са разбрали, че обществото искаше това обединение още преди 2 години. И можеше да е различно.

Днес е късно „за китка“. А и силно се съмнявам, че ще последват реални действия.

Дали осъзнават, че „имунната система на обществото“ беше демобилизирана в голяма степен от самите тях? През последните 2 години лъжите, схемите, корупцията, несправедливостите не само не спряха, но дори не намаляха. Популизмът и лицемерието обаче се увеличиха.

Албена Белянова

2 Коментара

Червената шапчица

преди 1 година

Боко тиквата е много доволен, че това са му политическите опоненти… малкото дпс-итн, пп, жълтопаветния планктон… Да се връща Бойко, да ги подкарва всичките наред с 200 и да се свършва с тази мъка.

Коментирай

Кольо Вейронов

преди 1 година

- Пич, ти защо си сложи ръката между краката ми? - Ами измръзна ми, та реших да я стопля. - А ушите не ти ли мръзнат?

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.