Не са измислили още начин за купуване с машини за гласуване. Затова в районите с ромските махали избирателната активност рязко спадна

https://svobodnoslovo.eu/komentar/ne-sa-izmislili-oshte-nachin-za-kupuvane-s-mashini-za-glasuvane-zatova-v-rayonite-s-romskite-mahali-izbiratelnata-aktivnost-ryazko-spadna/6588 SvobodnoSlovo.eu
Не са измислили още начин за купуване с машини за гласуване. Затова в районите с ромските махали избирателната активност рязко спадна

Започнаха да се прокрадват публикации за фалшифициране на изборите с машините за гласуване, с промяна на софтуера.

Фалшифициране чрез машини с промяна в софтуер е невъзможно. Това беше версия на Борисов.

Машините са като сметало, а не са компютър. Дават и хартиени разпечатки. Като касов апарат - колкото пише на касовата бележка, толкова плащаш.

Комисиите сравняваха "касовите бележки" с резулата от машината. БСП настоя на това, както и ГЕРБ.

Борисов започна отдавна внедряването на конспиративна теория, че фалшифицират изборите. "Пипат машите", имало едни 200 машини на склад (при над 9 хил. машини по секциите) и т. н. Защото досега имаше стройно изработена система за купуване на гласове с хартиените бюлетини и за манипулиране с голям брой невалидни бюлетини.

Не са измислили още начин за купуване с машини за гласуване. Затова в районите с ромските махали избирателната активност рязко спадна, 3-4 пъти. Затова спаднаха и резултатите на ГЕРБ, затова намаляха три пъти гласовете за ВМРО, НФСБ и "Воля" и те са далеч от 4-те процента.

С машините беше прекъсната системата - трупаш пари от властта, после с тях си купуваш власт.

Гласуването с машини има своите недостатъци, които дават възможност на мошенически партии като ГЕРБ да правят шантажи и после да оспорват резултатите от изборите. Но докато не се измисли начин да се спре купуването на гласове с хартиени бюлетини, машините са по-добрият вариант.

Само трябва да се въведе образователен ценз за членове на секционни комисии, защото сега има такива, които просто бъркат от неграмотност и дори не могат да броят.

Иван Бакалов

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.