Новина! Американци купиха двата БГ брокера №1

Те притежават над 14% от застрахователния пазар в България

https://svobodnoslovo.eu/komentar/novina-amerikanci-kupiha-dvata-bg-brokera-1/114399 SvobodnoSlovo.eu
Новина! Американци купиха двата БГ брокера №1

Те притежават над 14% от застрахователния пазар в България

Водещите два застрахователни брокера, които генерират най-голям приход от задължителната за автомобилите „Гражданска отговорност“, вече са с нов владелец. Двете компании притежават общо малко повече от 14% дял от целия пазар на застраховането.

Собственикът им вече е американската компания Acrisure, според българско бизнес издание. През април беше обявено, че тя придобива и компанията от Пошла Unilink, като това й дава контролен пакет във фирмата „Ай енд джи иншурънс брокерс“ (I&G). Сега, компанията "Ес Ди Ай груп" (SDI) съобщава, че има и тя е сключила сделка.

Определени детайли относно двете сделки все още не са известни, като също така не е ясно какъв дял придобива новият собственик. От SDI специално отбелязват, че няма да има промени в мениджърския екип на компанията. В момента акционерите в „Ес Ди Ай груп“ АД са Кольо Делев и Ясен Константинов. Фирмата има офиси в цяла България, като в големите градове са по няколко. Именно голямата им мрежа е едно от основните им преимущества.

Запознати коментират, че голяма част от шофьорите сключват Гражданската отговорност на вноски, поради което 4 пъти в годината е необходимо да посещават офис на застрахователна компания или брокер.

Застрахователните брокери печелят чрез комисиони, които получават от застрахователните компании за продажба на техните продукти, като средната стойност на комисиите е около 18% от цената на конкретния продукт.

Източник: narod.bg

 

3 Коментара

мария пехливанова

11 months before

НИЕ ВЕЧЕ СМЕ ТЕХНИ РОБИ..............

Коментирай

Д@СкопимСкотаСулюПаситто

11 months before

Отдавна политиците ни са краварски ибрикчии, а те пък - Говедарете , докато не ни превърнат в свой външен клозет , няма да ни оставят на мира.

Коментирай

То и АЕЦ козлодуй

11 months before

20% от генерираната електроенергия отива за вътрешни нужди за обслужване на техниката

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.