Няма война между палестинци и евреи. Народите не воюват. Воюват политическите интереси

https://svobodnoslovo.eu/komentar/nyama-voyna-mezhdu-palestinci-i-evrei-narodite-ne-voyuvat-voyuvat-politicheskite-interesi/118591 SvobodnoSlovo.eu
Няма война между палестинци и евреи. Народите не воюват. Воюват политическите интереси

Познавам Израел. На територията на Палестинската автономия е Витлеем, родното място на Иисус Христос. Там, в храма "Рождество Христово", са яслите Иисусови и иконата на Божията майка, и мозайките, на които са изобразени най-важните православни събори, и сред тях - Сердикийския, в софийския храм "Св. София". Във Витлеем, в едно кафененце с две масички, Мустафа, български турчин прави истинско турско кафе в джезве, досущ като в арменската сладкарница в Пловдив, която е залепена до джамията, която пък е в подножието на храм "Св. Богородица"...

На територията на Палестинската автономия е и Планината на изкушенията, и скалата, на която Иисус се моли 40 дни без глътка вода и троха хляб, а Сатаната Го изкушава; там е манастирът Карантал, където в специално осветена ниша видях икона на Христос Вседържител, зографисана от Станислав Доспевски, пренесена от български поклонници по каменистия сипей в неизменната адска жега... 

В подножието на Планината на изкушенията има едно фургонче, което ни посреща с най-прекрасния портокалов фреш, изцеден от най-прекрасните портокали на света. 

А по-надолу е знаменитият Йерихон, и долината на Йерихон, с много православни манастири, руски и гръцки, и манастирът на Св. Герасим, спасител на всички немощни твари, що бродят из пущинаците, та не се учудих, кога едно куче със счупено краче подири сянка под чардака на манастира, и дойде майка игуменка, и донесе водичка на кучето, и му превърза крачето...

Няма война между палестинци и евреи. Народите не воюват. Воюват политическите интереси. Народите имат само един интерес - мир.

Имам най-различни приятели - българи, турци, гърци, евреи, палестинци, арменци, руснаци, украинци, англичани, американци, германци, испанци, португалци, чилийци, кубинци, християни, мюсюлмани, юдеи, православни, католици, протестанти, евангелисти, униати... Никой не иска война, смърт, кръв, гибел, страдания, унижения. Никой. Само болните политически мозъци. И извратените мегабогаташи.

Велислава Дърева

2 Коментара

gal_il1963

преди 6 месеца

Войната и кръвопролитията по време на война са бизнес - завоюване на нови територии, продажба на оръжие, подчиняване на бедни народи, за да работят за единия хляб на ненаситните за пари корпорации. Болката, страданията, загубата на човешки животи нямат никакво значение за обзетите от параноична алчност за пари и власт. Разбрахте ли, че в Нигер средната възраст на живота е 13,5 години. САЩ, Великобритания, Турция и Израел - те сеят ада на земята.

Коментирай

Сенека

преди 6 месеца

Това е едно от най-хубавите неща, които съм чел в живота си. Благодаря Ви! О, миг поспри... За това усещане, човек живее. Има бог! Има.

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.