„Ония ценности“ са агресивно злодейство

https://svobodnoslovo.eu/komentar/oniya-cennosti-sa-agresivno-zlodeystvo/53244 SvobodnoSlovo.eu
„Ония ценности“ са агресивно злодейство

image

Всяка утопия започва с пределното опростяване на сложността на реалния свят

След нахлуването на всепозволеността следва бурен растеж на забраните и санкциите

Чифтосалите се предизборно ПП и ДБ в пристъп на евроатлантическо усърдие откриха кампанията си под джендърското „знаме на дъгата“. Липсваше българското, но това са те. С трепетно очакване да бъдат възнаградени от Вашингтон. Както и благословени от Брюкселските надзорници за спазването на изродщините като смяна на пола на децата.

Рисковано, мнозинството българи са против тези „ценности“. Но без този поръчан отвън жест им се привижда изборен провал. Нищо, че се касае антиправославна подривна акция и античовешка полуда, нищо, че Конституционният съд се е произнесъл срещу Истанбулската конвенция. Важно за тях е ревностно да се насърчават джендър идеологията и гей браковете.

Нехаят за християнски ценности активистите на ПП и ДБ, други примери следват. Ето наскоро Telegraph писа, че Джъстин Уелби, архиепископът на Кентърбъри и глава на Англиканската църква, е бил заплашван от парламента заради отказа си да приеме ЛГБТ браковете. Светъл пример за туземните прогресисти и ултралевичари. Джендъризмът е бунт срещу Бога, богоборци са те.

Реалностите в живота на обществата и държавите обикновено са доста сложни за разбиране. Ръгналите да ги променят възпалени революционни умове започват с пределното им опростяване. Всяка утопия опростява сложността на реалната картина на света до разбираемо за масовия човек ниво. С това започват революциите.

Краят им се оказва крах именно поради пълния провал на утопичното опростяване на обективната действителност. Заедно с краха на френската революция наред с равенството, братството и свободата катастрофира и феминизмът. Да прилагат опростенчески варианти на същите ценности по-късно опитват и в други страни с подобни крайни резултати.

През 1917 г. в Руската империя опитват да наложат тази утопия в болшевишки вариант. Още в края на с. г. предмет за широко обсъждане става сексуалната тема. С обезценяването на семейството и брака тръгва разчистването на пътя пред „новия свободен човек“.

Върху пределно опростеното разбиране за свободата и равенството започва да расте новият комунистически морал. Акцентът върху самоизразяването е примамка за не особено умните, но те са масата сред населението, към тях се насочва раннокомунистическата пропаганда.

Просмукана от новите стари идейни потоци, новата власт веднага започва да подкрепя сексуалните малцинства. С декрет се отменя преследването на хомосексуалистите и задоволява мераците на гейовете и лесбийките. Настоява се също и за декрет за „осигуряване на равна достъпност на жените“ и отвряне на публични домове.

През ноември 1918 г. лесбийките организират парад за отбелязване на годишнината от Декрета за премахването на брака. Пак в Петербург хомосексуалисти отпразнуват събитието с няколко сватбени постановки на театрална сцена. През 1924 г. се създава движението „Долу срама“, оглавено лично от хомосексуалиста Карл Радек, виден болшевик и личен съратник на Леон Бронщейн – Троцки.

За споменатите мероприятия има много документи и дори филми, но задълго ги скриват. Сред 27-те сочени за най-видни болшевики от онова време за поне още шестима има данни, че са от другата страна на кефа. Идеята им се основава на това, че щом хората са произлезли от маймуните, а те не носят облекло, значи точно това е нормално според природата.

Желанието да се демонстрират вторичните полови белези скоро довежда до заключението, че полът може да променя. През 1924 г. привържениците на това общество маршируват по Червения площад в Москва и по улиците на други градове само по долни гащи, призовавайки публиката да се присъедини. За тези шествия спомени оставя писателят Михаил Булгаков.

Гейпарадисти! В ръцете им липсват само наличните днес знамена с „цветовете на дъгата“ и прогресивни западни посланици в колоните. Ленин се обявява категорично против това „разкрепостяване на масите“, но не успява да спре процеса на масово обезумяване и разврат сред младежта.

Успява Сталин, но не с убеждения. Към 1927 г. сред учениците желаещите да работят в производството и селското стопанство са само 11%, от останалите повечето се виждат бъдещи интелигенти сред изкуствата, културата и науката. След нахлуването на всепозволеността следва бурен растеж на забраните и санкциите.

Историята на древните елински градове и Римската империя доказва, че поощряването на хомосексуализма в армиите и особено сред елитите води право към тоталитаризъм.

И днес се появяват все повече консуматори, отколкото производители. Сегашното образование става все по-излишно за близкото бъдеще.  „Меката сила“ на САЩ цели и неизбежно води до диктатура, НПО-та са особено важна такава.

Робърт Вайсберг в American Thinker на 12. 2. 2023 г.: „Американските студенти стават все по-прогресивни и глупави. Много са примерите, свидетелстващи за низкото ниво на знания и съкращаването на учебните програми, завишаването на оценките и увеличаване на джендърските дисциплини... От еволюционна гледна точка американците май са се задвижили назад.“

От изследване на General Social Survey (GSS) върху средния интелектуален коефициент (IQ) сред аспиранти, бакалаври и гимназисти: „Между 1960 и 2010 г. в тези групи показателят неотклонно спада. Мнозина не могат да разберат, че в природата може да се съчетават доброто и лошото, по-лесно приемат простото противопоставяне между двете... Очертава се порочен кръг – да се преподава на гимназистите на нивото на началното училище. Кой ще ги наеме после на работа?“

Триумф на прогресисткото плиткоумие след потискането на сериозните обществени дискусии по темата! У нас агентурата на Сорос в образованието успешно прокарва същата линия. И все повече българчета израстват без интелектуални трудности с „разширено съзнание“ за удоволствия и наркотици.

Прогресивизмът е близнак на глобализма, цели превръщането на човечеството в стадо. Да бъдат лишени хората от своя език, традиции, обичаи, от корени и история, всички да говорят на английски. Всичко да се опрости технически, да има един поглед за света и еднообразно мислене, та лесно да се контролира и управлява.

Безумие, но упорито го прилагат и не могат да спрат, защото дяволската им конструкция ще рухне. Спре ли „войната с паметта“, спира съчиняването на „правилните“ брътвежи за миналото. В САЩ се надига мощна вълна срещу убийствената политика на демократите. Вероятният кандидат за президент губернаторът на Флорида Рон Десантис е изявен привърженик за въвеждане на държавна цензура и забрана на книги.

Project Syndicate от 8 март: „В САЩ свирепства треска за книжни забрани. По данни на PEN America от юли 2021-а до юни 2022-а в държавните училища са били забранени 1648 книги... В щатите, контролирани от републиканци като Флорида и Юта, върви чистене на училищни библиотеки, забраняват се книги, засягащи расови, джендърски и сексуальные теми...

Напоследък десни политици, групи родители и семейно ориентирани християнски общности определят книгите с LGBTQ+ персонажи като порнографски.“

Ледът се пропуква в САЩ, пълноводието на нормалното ще отмие мръсотията на налудното поне частично. Ония ценности са агресивно злодейство, жестоко навредило на великата страна.

Крайно време е борбата на партия "Грузинска мечта" в Грузия за приемане на американския закон за чуждестранните агенти да се пренесе и у нас. Соросовите и други вредни НПО-та да получат точното си название.

Както и да спре финансирането им от наши държавни институции, след като се отчетат за досегашното си донорство.

Автор: Д-р Илия Илиев

trud.bg

1 Коментара

НИКОЛОВ

преди 1 година

"Антиправославна подривна акция" - авторът, най-вероятно бидейки православен, не е забелязал, че в тарапаната непонасящи тези извращения има представители и на други християнски течения, други религии, а и атеисти. Би трябвало да ги спомене и тях или въобще да не споменава религии. Но е прав, че това е "античоввшка полуда", която цели да натрапи извратените "ценности" на нормалните хора.

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.