Още няколко неща за казуса "Милан Димитров"

https://svobodnoslovo.eu/komentar/oshte-nyakolko-neshta-za-kazusa-milan-dimitrov/142153 SvobodnoSlovo.eu
Още няколко неща за казуса "Милан Димитров"

Може да бъде изображение с 5 души и текстово съобщение

Още няколко неща за казуса "Милан Димитров". Той купува ОТ САЩ радиационно закалени чипове, които са на специален режим в САЩ. Внася ги в България и след това ги внася в Русия. Разбира се, срещу печалба, това си е високо платена търговска дейност, макар и много рискована.

Обвинен е в две нарушения на експортния закон на САЩ, пране на пари и лъжи в декларации пред САЩ. Да обобщим: Милан Димитров не е пращал български или други чипове или елементи в Русия, а КУПЕНИ ОТ САЩ. Декларирал е там неверни данни. Тук ги е препакетирал и ПРОДАЛ на Русия. Той е имал дълго време бизнес в САЩ. Знаел е техните закони, търгувал с американски стоки. Знаел е последствията.

Извинете, но този авантюризъм не е геройство. Щях да го защитя, ако беше предоставял информация и чипове безплатно, ако беше правил нещо друго от идеология, а не от желанието за печалба. Защото не се съмнявайте, от подобна търговия печалбата е сериозна.

Герой ли е Милан Димитров или обикновен авантюрист, опитал се да спечели от тарикатлъка си?

Защо след този рискован, но много доходоносен бизнес, няма пари да си плати адвокат?

Да, съжалявам го, че са го хванали и вероятно ще лежи в американски затвор. Но, от друга страна, това са рисковете, които той е знаел, когато е тръгнал да прави контрабанда. Не е като да е съвсем невинен на прима виста.

Та, не се вълнувайте толкова от партийните акции, които имат за цел субсидии и повече гласове на изборите. Хубаво е да се знае истината.

Впрочем преди година и половина Възраждане ни занимаваха и протестираха пред френското посолство за някакво отвлечено бебе от майка българка. Какво стана тогава? Просто си направиха пиар акцията и замълчаха. Никой дори не разбра какво се е случило с бебето и майката. Впрочем информацията за протестите им за бебето е изтрита от страниците им. Защо ли?

Хубава работа, ама възрожденска. Малко го карат като песен на ромска сватба, започват и не довършват.

Елена Гунчева-Гривова

16 Коментара

Людмила

1 week before

Абе защо си толкова злобна жена?Не си съгласна с бившите ти съпартийци,добре.Не е нужно постоянно да го навираш в очите на публиката.Комплексарско звучиш.Малко достойнство прояви!

Коментирай

Елена-дебе-пепе-герберска-депесарска само по Възраждане хули, но винаги избягва да плюе Дебелян Свинеевски.

1 week before

Елена-дебе-пепе-герберска-депесарска само по Възраждане хули, но винаги избягва да плюе Дебелян Свинеевски.

Коментирай

така, де

1 week before

Изключително злобна женица! КОЙ ли и плаща???

Коментирай

Елена

1 week before

Виждам, че възрожденските тролове пак се превъзбудиха. Я обяснете по-скоро ЗАЩО ПРОСИТЕ ПАРИ, при положение

Коментирай

Елена

1 week before

Виждам, че възрожденските тролове пак се превъзбудиха. Я отговорете защо просите пари за адвокат, при положение, че вече има назначени ДВАМА служебни адвокати и явно човекът е оперирал с милиони долари. Поредната нефелна кауза, с която искате да привличате наивници. Аз съм злобна, защото разкривам лъжите ви. Добре, ама истината е по-важна от пиара ви.

Коментирай

Димитър

1 week before

Браво, Елена!!! Кажи им истината в очите на нашите лумпени! То щото някакъв си българин несправедливо задържан, видите ли, а пък в САЩ нямало правосъдие... Държали го гладен, държали го жаден, ама дава интервюта на Явор Дачков.. Стига бе... И в БГ има ли правосъдие? А в Русия? В Китай?

Коментирай

Киро Кретена

1 week before

"Тази женица"/не госпожа/се надпреварва с оная пияната Веска коя по голяма тъпотия да изръси!Ама кой поръчва музиката .......

Коментирай

БОРИС

1 week before

Киро,не си прав!Веска не е винаги пияна!Тя просто е винаги не изтрезняваща!

Коментирай

Без повече подробности, за мен,

1 week before

това са тенденциозно поднесени "факти" и обстоятелства. Истината е, че държавата не си мръдна пръста, което за гражданите едва ли е изненада. Чудя се, дали българия, може да привлече под отговорнст американски гражданин, който е нарушил БЪЛГАРСКОТО законодателство, още повече - да наложи екстрадацията му. Шегичка! Знам отговора...

Коментирай

Киро Кретена

1 week before

До Борис!Колега много правилно я диагностицирахте!Така очевадно си личи "кой захранва"тези мисирки ,че чак обидно!Дано болшинството от сънародниците ни се събудят от летаргията,идват избори и ако може по добрия за България резултат!

Коментирай

Йорданов

1 week before

Не я четете повече тази каквото и да публикува!Влезнах в коментар само за да повторя,че ако четеш постовете и има опасност да се намразиш, че си българин!Може би и това е целта.Три, четири "патриотични" коментара за реклама и после някаква "балтия"!

Коментирай

Мирмидон

1 week before

Като е милионер, защо адвокатите му са служебни? Знаем ги служебните такива, само прибират хонорарчето и никаква работа не вършат. Умната Ангелкова и тя е била такава, възпитаник на ПУ. То сега университети по села и паланки бълват адвокати, инженери, икономисти. Всички знаем как се купуват дипломи, даже по едно време знаех тарифата в марки за взет изпит от студентите по право в ЮЗУ (от една моделка).

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.