От страна, която привлича смъртта, трябва да се превърнем в място, което привлича живота

https://svobodnoslovo.eu/komentar/ot-strana-koyato-privlicha-smartta-tryabva-da-se-prevarnem-v-myasto-koeto-privlicha-zhivota/6691 SvobodnoSlovo.eu
От страна, която привлича смъртта, трябва да се превърнем в място, което привлича живота

В нашата страна се умира под път и над път. Ако си стар човек, умираш в огън, ако си млада жена — умираш в куфар. Умира се лесно: като на шега, но не е шега. Дори и да си спрял на светофар на Великден и просто да чакаш да светне зелен сигнал, пак умираш: когато умрете, попитайте Милен Цветков, той ще ви разкаже как се случва.

Умираш заради другите и умираш заради себе си. Умираш заради съсед по нива, с когото сте се разбрали да се видите, за да се разберете, но не сте се разбрали, и ти си мъртъв. Заради една нива.

Умираш заради вярата си в интернет-форуми и заради липсата ти на вяра в науката. Просто се закашляш и умираш, това е.

Умираш убит от онова момче, за което съседите в репортажите разказват, че "било свястно момче". Умираш така, сякаш ще те дават по новините. Умираш от всичко и от всички.

От страна, която привлича смъртта, трябва да се превърнем в място, което привлича живота.

Мартин Димитров

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.