ПАРИТЕ НЕ МИРИШАТ!  ***** Миришат и още как!

https://svobodnoslovo.eu/komentar/parite-ne-mirishat-mirishat-i-oshte-kak/128148 SvobodnoSlovo.eu
ПАРИТЕ НЕ МИРИШАТ!   ***** Миришат и още как!

ПАРИТЕ НЕ МИРИШАТ! 

***** Миришат и още как! 

Майк Джонсън, ръководителят на републиканското мнозинство в Камарата на представителите, което начело с него блокира помощта за Украйна и за Израел, отново стана обект на скандални разкрития. 

Преди часове голямото издание „Нюзуик” посочи, че той е бил финансиран през 2018 г. за предизборната си кампания от руски граждани.  

https://www.newsweek.com/who-konstantin-nikolaev-money-mike-johnson-1870600

.

Парите са били насочени през базираната в Тексас компания American Ethane. Макар че тя е основана от американеца Джон Хоуталинг, по онова време е 88 процента собственост на трима руски граждани - Константин Николаев, Михаил Юриев и Андрей Кунатбаев, посочва списанието. 

Според федералния закон е незаконна кампания за съзнателно приемане на дарения от чуждестранна корпорация, чужд гражданин или друга компания, притежавана или контролирана от чуждестранни граждани.

Разследване на Федералната избирателна комисия постанови през 2022 г., че American Ethane е направила вноски за политическа кампания, използвайки средства, получени от заеми от чуждестранни субекти, които в крайна сметка са собственост на руски граждани, и че American Ethane е разполагала с „нулеви вътрешни средства“, за да направи тези вноски.

.

ОТ ПОРТФЕЙЛА НА 

РУСКИ ОЛИГАРХ-МИЛИАРДЕР, 

ЧОВЕК НА ПУТИН

Допълвам „Нюзуик” с някои мои бележки. 

Константин Николаев е олигарх-милиардер и с близки връзки с Путин. Освен конгресмена е подкрепял финансово и Мария Бутина, руска гражданка, която беше осъдена за шпионаж и намеса в американските избори и после разменена с Русия. Инжектирането с пари е ставало чрез организацията „Право на оръжие”, ръководена от Бутина.

Навремето във връзка с делото Бутина вестник „Вашингтон пост” го нарече „добре известен с дълбоки връзки в администрацията на Путин”. 

Бил е министър на транспорта на Русия. 

Николаев и двамата му партньори имат една трета от Globaltrans, най-големият частен железопътен транспортен оператор в Русия и притежават сериозни позиции в пристанищния бизнес. Николаев е и собственик на Н-Транс, който е водещ транспортен оператор в страните от ОНД. 

Той е и собственик на Tula Cartridge Works, който доставя боеприпаси за руската агресия в Украйна. Компанията "Промтехнология" на неговата съпруга е основен доставчик на оръжие за създадената от Путин негова лична Национална гвардия.

Николаев е съсобственик в компанията, която доставя секретни снимки за нуждите на ФСБ.  

Притежава лозови масиви в Италия, фабрики за патрони и снайперски пушки чрез съпругата си. 

Синът му Андрей по време на обучението си в САЩ е бил доброволец в избирателната кампания на Доналд Тръмп за президент. 

През 2019 г. Forbes обяви нетното състояние на олигарха на 1,2 милиарда долара. По мои данни в момента то превишава 2.3 милиарда. 

Николаев е философ по образование, женен, с 5 деца, на 5 март ще навърши 43 години. Той и семейството му са граждани на Малта, а децата май притежават и швейцарско гражданство.

Григор Лилов

3 Коментара

Мхм

преди 2 месеца

Става ми весело, когато "капацитети" като Лилов изобщо не виждат как се нагласяват нещата. Хей, Лилов, ти ли не знаеш, как ЦРУ може да омаскари всекиго за 2 часа? Даже доказателства ще предостави. Като си започнал такива детайлни проучвания, да беше разровил, как управляващите имат милиони да облъчват населението за приемане на еврото, но нямат стотина хиляди за животоспасяваща операция на малко дете в чужбина.

Коментирай

Toto

преди 2 месеца

Лилов ти си пълен дебил

Коментирай

Красимир

преди 2 месеца

Гришо, от по-голямо разстояние изглеждаш почти нормален, да знаеш.

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.