ПО ОСТАВКИТЕ ЩЕ ГИ ПОЗНАЕТЕ

https://svobodnoslovo.eu/komentar/po-ostavkite-shte-gi-poznaete/6833 SvobodnoSlovo.eu
ПО ОСТАВКИТЕ ЩЕ ГИ ПОЗНАЕТЕ

Оставката е морален акт. С нея слагаш себе си на дръвник, без пазарлък, извинения или сълзи. Оставката е крачка за теб, сложна и трудна. Защото тази крачка не е напред, нито встрани.

Подаването на оставката е сериозен тест. С него един лидер показва колко струва. Има такива, които подават оставка с надеждата, че няма да им я приемат. А някои, като Боби Михайлов, направо правят оставка на оставката си.

Вчера лидерите на ДБ един след друг сдадоха постовете си. Направиха го достойно, без да се опитват да хвърлят кърпите върху някой друг, в опит да бутнат вината от себе си.

Днес, обаче, Корнелия Нинова бясно размаха оставката си, за да нашамари с нея опозицията в партията си, служебния кабинет и дори президента Радев, дни преди втория тур. Ауч… Нейната оставка все пак тежи малко повече от липсващите оставки на иначе големите политически мъжаги Бойко Борисов и Слави Трифонов, които просто няма как да пуснат партиите си, защото са еднолични дружества.

Та така, голяма работа са оставките. Стават за всичко. Един ги подава, друг ги продава, трети за патки ни пасе.

Радослав Бимбалов

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.