Похарчихме милиони за туристическите турове на украинците. А, за нашия народ да нямаме средства да му помогнем

https://svobodnoslovo.eu/komentar/poharchihme-milioni-za-turisticheskite-turove-na-ukraincite-a-za-nashiya-narod-da-nyamame-sredstva-da-mu-pomognem/111764 SvobodnoSlovo.eu
Похарчихме милиони за туристическите турове на украинците. А, за нашия народ да нямаме средства да му помогнем

Добро утро, приятели

Гледам и следя тежката обстановка от наводненията в някои краища по Родината. Къде природа, къде мърлява поддържка, къде лоши и некачествени ремонти. Общините очакват помощ от държавата. Е, точно това ме дразни и не го разбирам. 

Спомням си земетресението в Стражица през 1986 година. 

След бедствието държавата осигури почти 1 милиард лева за възстановяване на щетите, а хора от цялата България събраха 7 млн. лева. за пострадалите жители на общината. Известните строители по това време Игнат Раденков и Дамян Илиев, отидоха доброволно да помагат.

"Още на третия, четвъртия ден такава организация създаде държавата, че... какво да ви кажа- фургоните пристигаха с влекачи. Багерът чака - стоварва ги. Трактористите ги влекат по къщите. За 6-7 дни всички се сдобиха с фургони." - разказа Димитър Милев, бившия кмет на село Мирово. 

За възстановяването на сградния фонд са построени две производствени бази и са осигурени 2000 фургона. Изградени са и 703 временни къщички, които струват около 20 млн. лева. Държавното ръководство обаче отчита това като грешка, тъй като временните бараки трудно издържат на зимите. В крайна сметка са изградени и ремонтирани 5564 къщи и общински жилища.

Просто не е за вярване, ако погледнем нещата от сегашно време, от това, което се случва сега. 

Недопустимо е да чуваме, че общините ще МОЛЯТ ДЪРЖАВАТА за финансова помощ, защото не разполагат със средства за възстановяването на мостове, пътища, сгради и къщи. 

Всички знаем, че няма община, която да може да посрещне такива разходи с бюджета с който разполага. Но това са нашите пътища, нашите мостове, нашите сгради и не на последно място, това са къщите на нашите бащи, майки, баби и дядовци. Това е земеделска продукция, която макар и да е частна, то държавата трябва да помогне БЕЗВЪЗМЕЗДНО на земеделците, защото, ако сега не им помогне, да не очаква, че другата година тези земеделци да имат средства да засеят отново. По-добре е да осигурят средства за тях, и живота да продължи, от колкото живота да спре в тези райони. 

Нима ОБЩИНАТА не е ДЪРЖАВАТА. Нима ДЪРЖАВАТА не е ОБЩИНАТА. Да не би общините да са частни и да не знам. 

Не е нормално да имаме пари да помагаме на кой ли не, а да нямаме пари да помогнем на Българите. Похарчихме милиони за туристическите турове на украинците. Ще похарчим още много милиони за ремонт на прахообразна украинска военна техника. А, за нашия народ, който с малкото, което има пълни бюджета, да нямаме средства да му помогнем. 

Жалко е, тъжно е, боли.

В част от написаното съм използвал публикация на Дир.бг.

Лек и успешен ден: Мажд Алгафари

3 Коментара

123456

преди 10 месеца

Вече ме е срам, че съм българин. Съсипването на държавата ни се прави методично и резултатите са ШОКИРАЩИ. И когато кой да е МАЛОУМНИК започне да ми пише и говори за евро-атлантичеки(американски) ценности, ПОВДИГА МИ СЕ ОТ ОТВРАЩЕНИЕ. Умираме досущ като риби на сухо, без глас и без опит да се спасим. От всички проблеми ШЕНГЕН И ЕВРОЗОНАТА били най- спешни и най- важни. Малоумието стана ЕЖЕДНЕВИЕ, престъпниците ненаказани. Каква помощ да оказваме на Украина, когато и кокошните разбраха, че тази война е за ЗАПАЗВАНЕ на американската хегемония. Бъдева се избиха стотици хиляди руснаци, едните зомбирани, както го правят и у нас, за сатанинска радост на Англия и на западните страни. Възмездието наближава, някой няма да го видят, но то идва.

Коментирай

ввввиви

преди 10 месеца

В Швейцария, тази богата държава, изхърлиха украинците от хотели и квартири, сами да се оправят, у нас ще стоят по хотелите и след края на юни! За бедстващите още от миналата есен райони и новите наводнени села и градове средства няма, но за украинците и хотелиерите, дето лъжат на поразия, пари има! Срам и позор за новите управляващи!

Коментирай

Обраха народа

преди 10 месеца

Да върнат откраднатите от народа стотици милиарди от офшорките и те знаят от къде още!!!

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.