ПОЛИТИКАТА Е ИЗКУСТВО, И НЕ Е ЗА ДЪРВАРИ

https://svobodnoslovo.eu/komentar/politikata-e-izkustvo-i-ne-e-za-darvari/127092 SvobodnoSlovo.eu
ПОЛИТИКАТА Е ИЗКУСТВО, И НЕ Е ЗА ДЪРВАРИ

Случилото се тези дни с партия Възраждане не ме учудва. За съжаление това е резултатът от проблемите, които изложих при напускането си и за които, честно казано, очаквах все пак да намерят някакво решение, макар и да ме отрекоха.

Костадинов не успя да разбере, че политиката е изкуство, в което се иска финес, интуиция и много добро усещане за случващото се. Както казвам, ако влезеш в една стая и веднага не разбереш кой те харесва и кой не, значи не ставаш за политик. През години, докато влезе в парламента Костадинов е разчитал на верни съратници. Пак е имало сътресения, с които се е справил точно по дърварски начин. Много важно качество за един политик е да не си създава насила врагове. А точно това прави Костадинов. Всеки, посочил проблеми или подложил на съмнение негови решения, незабавно е изолиран, оплют и обругаван като предател. Нима не можеше хората да напуснат и без да се превръщат във врагове?

Както и мен ме превърна във враг. Влязох във Възраждане с идеята да помогнем и да се борим за България. Не съм особено голяма фенка на партиите, но повярвах, че Възраждане е нещо различно. И когато напуснах, го направих не защото се беше променила идеята и целите ми, а защото видях вътрешните проблеми, на които никой не иска да намери решение, едноличната власт, отричаща всеки критик и задаващ въпроси, сервилниченето и подмазването на лидера.

Днес видяхме как Костадинов без угризения изхвърли трима депутати от парламентарната група, двама от които без съмнение са изцяло верни на партията - Дренчев и Арангелов. За Русчев нямам наблюдения, не го познавам добре. Дренчев, въпреки, че ме е обиждал, че съм кифла и принцеса, родена със златна лъжица, която изисква внимание, се е опитвал да тушира скандалите между мен и Костадинов и да успокои нещата. С половин уста е признавал, че тези проблеми, за които казвам с кадрите, липсата на програма и план какво да прави, хаотичността, трябва да се решат, но така и не посмя да се опълчи на Костадинов и като орг.секретар да каже, че това наистина трябва да се реши.

И Дренчев и Арангелов и Русчев съм ги виждала на първите редове на протестите. Включително на големият национален протест в София, когато ни пръскаха със сълзотворен газ и арестуваха Костадинов. Двамата организираха хората да отидем до полицията и да направим обществено достояние случващото се.

Днес тези верни свои хора той хвърли на кучетата. Поредните. Както хвърли и мен. Без да се замисли за това колко съм допринесла за каузата и как съм се борила наред с тях. Само защото личното му его беше над България и над партията.

Даде превес на хора, които са интриганти, арогантни и невъзпитани, които успяха да прогонят доста читави хора от партията. Заложи на хора, които доведоха до разпад на партията. Ще спомена само в Пловдив как заради председателят на местната организация тук - депутата-таксиджия, напуснаха десетки хора от партията. В София заложи на Деян Николов, който успя да внесе конфликти в партията и очевидно не успява да сложи граница на амбицията си, включително като пърле пред майка да ходи да дава изявления, още преди партията и лидера да са ги направили.

Ще спомена и злият гений на партията - един зализан депутат, който не пропуска да всява интриги и да настройва Костадинов срещу тези, които не харесва. Ще посоча, че в 47-то Народно събрание ни бяха дали председателско място за комисията по култура и Костадинов предложи Цвета Галунова - възпитано, интелигентно и свястно момиче, олимписка шампионка по шах, с две висши образования, с финес и познания. Цончо Ганев поиска гласуване, като изрази мнение, че той на такива влезли наскоро в партията вяра нямал и открито я унижи пред всички. Както го е правил и с мен, без да прави дори бегли опити да прикрие колко много му се иска да ме няма. Всеки, който Ганев е нарочил, беше изхвърлен от партията или изолиран. Както е и в момента в парламентарната група. Нещата са много по-сериозни, отколкото изглеждат на повърхността, дори и днес.

Възраждане беше една светла идея. Като бял гълъб, който заради личното его и параноя на хора от ръководството, беше окалян и окървавен. Тъжно е заради идеята. Заради усилията и работата на хиляди хора, които се борихме за България и за Възраждане и които бяхме низвергнати заради лично его и битки.

Политиката е изкуство. Изисква финес. Изисква възпитание и усещане. Понякога най-лошият враг е този, който ти ближе подметките, а приятел този, който ти посочва грешките и предлага решения. Аз бях предложила да продължа да им помагам, въпреки че напуснах партията. Видяхте резултата. Превърнаха ме във враг. Както превърнаха във врагове много свои хора, които наистина бяха верни на идеята и на партията.

Ако си дървеняк, не ставаш за политик. Ако си параноик - също.

Елена Гунчева-Гривова

26 Коментара

Майна

5 months before

Боже, тази се чувства ,,амнистирана,, ,ха ха ха...Могат да завият едно ,,предателско,, хоро ..вече. Само глупавият човек си мисли,че е умен.. ха ха ха..

Коментирай

Глас от народо

5 months before

А ве ,госпожо Гунчева ,защо се у нижавате да изпадате в режим на обяснения. Д-р Костя е толкова тъп ,че не може да изкарва пари по друг начин освен с псевдо политика. Живота е прекалено кратък за да го пропиляване в спорове с дебили. Много сте ми симпатична и не си губете времето и енергията да убеждавате "едно нещо" ,че не е зелена еуглена!

Коментирай

Червената шапчица

5 months before

Борисе, няма да обиждаш Майната. Той ми е приятел.

Коментирай

Червената шапчица

5 months before

Oт понеделник фермерите спират ефективните протести -- "Имаме разбирателство по трите точки, които бяхме поставили предварително. Към момента, това, което е важно е, че спираме ефективните протестни действия от понеделник. Събота и неделя вече бяха отменени. Ще се изготви текст на споразумение, между нас като представители на бранша и премиера, който да бъде разписан от всички", каза председателят на Националната асоциация на зърнопроизводителите Илия Проданов. --- Казах ли ви аз за Илия Проданов

Коментирай

Майна

5 months before

Благодаря , Червено кепе ,за застъпничеството.А , Борис е трагичен , как каза Атанас- Борис е ,,кучето,, Спас , ха ха. Защо напада мен- къв ли не ме нарече, ха ха..Сега и затлъстял ,,бюргер,, , евангелист..Не зная от смешната страна ли да го приема , но е направо тъжно..Та да взема да се поопиша- висок съм, спортен ,,тип,, и ,,хюбш,, както казват германците..Мислят ме за ,,северен тип,, тук..Казвам им - не, българин, славянин..! А че Бог е в душата ми , така е! Гордея се с богомилството, което се е появило именно в Нашите земи.

Коментирай

Майна

5 months before

Борисе, ти мърсиш и форума...Те германците ще се чувстват много ,,пренебрегнати,, от твоето мнение, ха ха..Няма да ти е трудно да научиш немски - едно ,,шайзе,, ще обхване целият ти мисловен фонд ха ха ха. Та вие с Гунчева сте толкова близки и в това....Как ще живея без твоето одобрение и харесване, ха ха ха...Наистина се смея..

Коментирай

Майна

5 months before

Борисе, гнусен си .., не знам гнусотията има ли граници, май няма..

Коментирай

Както хвърли и мен ...

5 months before

Гунчева, ти сама напусна ... Не помниш ли вече ... Даже финтира и вота на недоверие ... Селеногин, селеногин му е майката ...

Коментирай

Аз бях предложила да продължа да им помагам ...

5 months before

Ха-ха-ха ... Гунчева, голяма си шегобийка ... Като гледам всеки ден помагаш ... По-малко, но от сърце ...

Коментирай

Стефан Генов

5 months before

На Късата и Крива ПИШКА на К.Костадинов - ВИНАГИ Вълната и ПРЕЧИ ! Баста вече с тези ТЪПИ Комплексари !!

Коментирай

Сънчо

5 months before

Забравих - политиката е и за дървари, и за сервитьори, но не е за национални изменници като Гунчева, Дренчев и вся, остальная св…ч, дето го раздава лъже-патриот докато работи срещу интересите на народ и родина и с контролирани истини си заработва предателските сребърници, оплювайки с лъжи Възраждане. Как се храниш с тази мръсна уста не зная, но заради нея и здраве няма да ти пожелая!

Коментирай

До Борис - Аз съм Сънчо ...

5 months before

Този коментар колко време го мисли ... Има-няма 2-3 часа ... Бравос, ИнтеУект ...

Коментирай

До Стефан Генов ...

5 months before

Да разбирам .. Че разбирате от ПИШКИ ... Така ли е .. ???

Коментирай

Борис

5 months before

Сънчо!Оди се пЕри!

Коментирай

Борис

5 months before

Сънчо!Оди се пЕри!

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.