ПОЛИТИКАТА Е НАЙ-ПЕЧЕЛИВШИЯТ БИЗНЕС

https://svobodnoslovo.eu/komentar/politikata-e-nay-pechelivshiyat-biznes/116551 SvobodnoSlovo.eu
ПОЛИТИКАТА Е НАЙ-ПЕЧЕЛИВШИЯТ БИЗНЕС

 

Цели 64 партии и 7 коалиции са се регистрирали за местните избори. Голям наплив! Виждам например регистрирана партия "Обединен блок на труда български лейбъристи" и "Българска прогресивна линия". Все си мислех, че съм запозната с участниците в българския политически цирк, но тези две партии ме хвърлиха в дълбок размисъл докъде може да стигне демокрацията. 

Такъв наплив от спасители ни се изсипа на главите, че направо не можем да се съвземем. Много спасител, много чудо! Повечето партии са с евин файтон хора и вожд начело, което поставя и въпросът по какъв начин са се сдобили с необходимите подписи за регистрацията. Но пък демократично нашият Изборен кодекс не поставя по тежки изисквания например за нотариални заверки на тези подписи. И така се дава възможност за Сульо и Пульо да участва в изборите. 

Политиката се оказва като много доходоносен бизнес...за някои. Там почтени хора трудно пробиват и обикновено центробежната сила на политиката по български скоро отхвърля чуждото тяло. За съжаление се наблюдава, че всеки, който не става за нищо, става мераклия за спасител в политиката. В голямата политика се допускат само подбрани от Козяк, това е факт, но покрай изборите може добър алъш-вериш да се развърти с гласове, подкрепа за определен кандидат, разкешване при балотаж и т.н. Много партии, особено парламентарни, разкешват местата в листите. Дори известни спонсорирани Спасители не се гнусят от някой лев за включване на избираеми места в листите. Но такава е играта, а ние сме позволили да ни се качат на главата.

Юруш, спасители! Предстоят тежки времена, а политиката и местната власт са удобни и щедри хранилки. Народът и без това блее, колкото и да крадете, най-много да се възмутят от фейсбук от вас. Но пък ще ви се мазнят, защото народът може да псува властимащите, но когато ги срещне лично, обикновено е мазен и роболепен. Защото, все пак, те са големците....

Елена Гунчева-Гривова

3 Коментара

Червената шапчица

преди 2 месеца

Ясно защо и ти беше в парламента... --- Политиката се оказва като много доходоносен бизнес...за някои. Там почтени хора трудно пробиват и обикновено центробежната сила на политиката по български скоро отхвърля чуждото тяло.

Коментирай

Глас от народо

преди 2 месеца

Гунчева,не мой така бе господжа. Ми той,доктор Костя сал за едната чест влезе в политиката. И с отвращение оди у парламенто. И нема да стъпи там ,ако не е народо,дека му се е врекал.

Коментирай

Иванов

преди 2 месеца

"64 партии и 7 коалиции" Това е атестат за национален КРЕТЕНИЗЪМ. По брой на партиите на глава от населението ние държим сигурно първото място в света, не в Европа. Такава държава и такъв народ се манипулира и използува даже без всякакви преструвки. Ще обяснява ли някой на прасето че го угояват за колене, ще обеснява ли някой на овцете, че са за стригане и за колене. Новият посол е пришпорил нашите назначени дебили да ни приключат по най-бързата процедура. И те без колебание показват такова усърдие, каквото и при животните не се наблюдава, ОТВРАТ.

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.