ПОЛИТИКАТА КАТО ФУТБОЛ. И ОБРАТНОТО ЧОВЕЧЕ

https://svobodnoslovo.eu/komentar/politikata-kato-futbol-i-obratnoto-choveche/120482 SvobodnoSlovo.eu
ПОЛИТИКАТА КАТО ФУТБОЛ. И ОБРАТНОТО ЧОВЕЧЕ

Българският футболен съюз постигна мечтата на политиците. Политическата игра ще е съвършена за политиците, ако ги нямаше избирателите,

Така и БФС реши да се играе футбол срещу Унгария без публика.

Политиката е за избирателите, футболът е за публиката. А на тия наши две български занимания пречи само едно нещо - народът. Зрителите. Третият участник в мача.

Това не е сюрреалистично. Това е налудно. За да нямало проблеми на мача с публиката, недоволна от БФС - публика няма да има.

И забележете - това се прави под благосклонния поглед на Световната федерация.

Страшна работа. Величествена. Решихте си проблемите.

Футболът и политиката, футболът и икономиката - все повече си приличат. Какво има става на тия футболни и държавни ръководители, кажете ми?

Или аз да ви кажа? 

Ще ви кажа - малко ги биете.

Аз за футбол не пиша никога. Обичам го, но няма да ви занимавам с мнението си. Искам само да отбележа една футболна реплика на непознат анализатор.

Човекът каза, че футбол няма да имаме, защото вместо да произвеждаме футболисти у нас, вместо да търсим децата, бъдещи звезди - ние си купуваме черни момчета от Африка. Наготово.

Бързи и къси печалби за треньори и посредници и за БФС. Но няма вече Бербатов, няма Стоичков, няма Балъков. Има чужденци с непознати имена, които искат само да заминат на запад. Текучество и хаос.

Така е и в политиката, и в икономиката. Ние не произвеждаме политици, внасяме ги. Ние няма и ток скоро да произвеждаме, защото имало чужд ток, можело да вземем отвън. Предполагам - африкански ток, защото ще е евтин, но комисионните ще са сериозни.

И в политиката, и във футбола живеем с едни шефчета, които страдат от синдорма на “обратното човече”. Вие си мислите, че обратното човече е някой съдия от мача. Но не е така. Обратното човече прави така, че да няма публика на мача с Унгария. Вместо да работи за публиката.

Обратното човече прави така, че на изборите да участват по малко от 20% (в Пловдив). 

Но политическият мач си върви, нали.

Без публика.

Казвам ви - идеално за БФС ще е да няма никога вече българска публика. А за българската публика кога ще стане ясно, че никога вече не трябва да има такова БФС.

И В ПОЛИТИКАТА Е ТАКА. Ама не ме слушате.

Мартин Карбовски

lentata.com

6 Коментара

Червената шапчица

преди 5 месеца

Дреме ми на копринените прашки.

Коментирай

Червената шапчица

преди 5 месеца

Кво ти разбира на теб главата от футбол? И В ПОЛИТИКАТА Е ТАКА. Ама не ме слушате.

Коментирай

СТАЛИН:

преди 5 месеца

има ЧОВЕК,ИМА проблем!!!НЯМА човек,НЯМА ПРОБЛЕМ!!!ДА ВИ ПРИЛИЧА НЕЩО У НАС НА ТЕЗ "открития"????ВСЕ ПОВЕЧЕ!!!!,и повече????!!!

Коментирай

СТАЛИН:

преди 5 месеца

има ЧОВЕК,ИМА проблем!!!НЯМА човек,НЯМА ПРОБЛЕМ!!!ДА ВИ ПРИЛИЧА НЕЩО У НАС НА ТЕЗ "открития"????ВСЕ ПОВЕЧЕ!!!!,и повече????!!!

Коментирай

Червената шапчица

преди 5 месеца

Световният колос ЦСКА 1948 победи футболния гигант Левски като домакин в мач от 16-ия кръг на ефбет Лига.

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.