ПРАВОТО Е ВИНАГИ НА ПО-ГОЛЯМАТА ТОЯГА

https://svobodnoslovo.eu/komentar/pravoto-e-vinagi-na-po-golyamata-toyaga/130810 SvobodnoSlovo.eu
ПРАВОТО Е ВИНАГИ НА ПО-ГОЛЯМАТА ТОЯГА

Прочетох още веднъж интервюто на проф. Иво Христов и отново си поставих въпросът защо хора като него, които знаят истината за състоянието на нещата - и по света и в България, които могат да мислят критично, са извън политиката, отвратени от това, което се случва. А в същото време некадърни случайници, познати на майките си само, напират с гръмки обещания да ни управляват, без дори да осъзнават в каква ситуация е България.

Народът ни е стигнал такова гнусно дъно в духовната си същност, че е на пределната точка на унищожението си. На духовното и българско унищожение. Опростачването на населението, липсата на духовност, вкопчването в материалното, замяната на духовните ценности с материални, липсата на ценности и мечти извън тези за почивка в Дубай и спечелване от хазарт, ни водят до пълна деградация като народ. А то вече и български народ почти не остана, защото колко от тези, които са като население, са от български произход?

Първо себе си трябва да променим - като народ трябва да променим съзнанието си, идеите си, начинът си на общуване, да отсеем житото от плявата и заедно да се опитаме да се отласнем от дъното. Защото иначе наистина ще сме последните българи, а на гроба на България никой дори няма да пролее сълза.

За съжаление много българи са като с капаци на очите и похлупаци на мозъците. Не разбират какво се случва, не могат и не искат да мислят, вкопчват се в илюзии и не искат да ги пуснат. И стават по-вредни за народа си, отколкото и външните врагове. Да ви изброявам ли партийните орки /от всички партии, тук не ги деля/, да ви изброявам ли колко народ живее в илюзията, че като гласува, нещо ще промени, да ви изброявам ли колко си въобразяват, че с референдум ще променят нещо /припомнете си пак интервюто на професора - какъв е смисълът от референдум, след като правото е на по-голямата тояга/, въобразяват си, че като направят нова партия, нещо ще променят. Това, освен пълна неспособност за критично мислене и изобщо мислене, показва и една емоционална нестабилност и психика, които са вредни. Особено вредни в сегашното скотско положение, в което е изпаднал народа ни.

Не, че начини няма. Но народът трябва да се промени, да се освести, да се опита да мисли. И да спре да избира дебили.

Елена Гунчева-Гривова

9 Коментара

Emigrant

преди 3 седмици

Така е - тъпанарите не могат да търпят умните. И освен това тъпанарите са кресливи - това е тяхното предимство в естествения отбор. На Посолството не им трябват умни, а послушни - ако може с висящи дела или други скелети в шкафовете. За да прокарват политики, които не са в полза на държавата. Лошото в България е, че "мълчанието на овцете (не на агънцата)" е всеобхватно. И нищо няма да се промени. Пак няма да отидат да гласуват, защото "нямало за кого". Прав е проф. Иво Христов - ще изчезне българският народ.

Коментирай

Майна

преди 3 седмици

Ми прав е Христов да ,,пророкува,, ,че България ще умре, щото ,,многознайковците,, като него къде ще си дават ...обидните изказвания ..Съжалявам, че минахме на различни ,,брегове,,, Професоре...За мен Вие бяхте капацитет( преподавател) . Но аз не съм се отказал от България, не смятам , че ние сме значими само ..геополитически. Вие презирате българите. Вие се поставяте над тях.. Вие ни принизявате като значимост като народ..Колко голяма държава е Йемен, Професоре?! А че на вас не ви ,,стиска, да се борите за Родината е ясно..!

Коментирай

Майна

преди 3 седмици

Правилно- няма да гласуваме за ,,дебили,,. Аз ще гласувам за Възраждане, а те се изчистиха от тях !

Коментирай

Майна

преди 3 седмици

Гунчева ти да не си го преписала от колежката си Гешева. Медиум Гешева дава прогноза за България 2013г : ,,Ще започнем да се освобождаваме от миналите си страхове, обвързаностите си, ще се променя социума на различни групи от обществото. Ще търсим истината, справедливостта и любовта между хората. Нещата са тръгнали към по-добро, категорична е медиумът Анастасия Гешева. Когато се променим вътрешно, тогава ще можем да променим и своята държава. За духовноизвисените хора не е важно кой ще ни управлява, а как. Не е важно какъв материален статус ще имаме, а какъв е духовният ни напредък.,, Ха ха ха... Олеле, олеле..

Коментирай

Пламен

преди 3 седмици

Майна, Скривай се вече, че дотегна на всички до смърт! То бива, бива, ама вол за мезе не бива!

Коментирай

Пламен

преди 3 седмици

Майна, Скривай се вече, че дотегна на всички до смърт! То бива, бива, ама вол за мезе не бива!

Коментирай

Лакота

преди 3 седмици

Майничка...все ми е тая за тебе. Научил си български език, пишеш...ама пиши си, драги! Всеки с "умнотийте си" . Но за... г-жа Гунчева... Госпожо...защо сте си внушила, че Българите са безмълвна тълпа?! Честно казано, ако някой ми е допрял пистолет до главата ми и ми шепне, а си гъкнал, а гръмнах, ще си мълча, та чак оглушително!!! И това няма да ме направи тъпанар безволев, а доста интелигентен. И ако някой ми крещи по телефона - ритни го тоя...трябва да съм тъпанар, да го направя. Но ако за миг "пистолереца" се разсее...тогава жална му майка или ако дойде големия "Джеймс Бонд" и претрепе Господин 45 калибър ... тогава ще стана и аз свободен. Ду ю ъндърстенд...?

Коментирай

Мишок

преди 3 седмици

Президентска република,това е решението при тези малоумни политици.Не става въпрос за Радев,а изобщо за бъдещето на България.

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.