Прекараната инфекция е почти пълна гаранция срещу повторно инфектиране, много по-сигурна от имунизацията

https://svobodnoslovo.eu/komentar/prekaranata-infekciya-e-pochti-palna-garanciya-sreshtu-povtorno-infektirane-mnogo-po-sigurna-ot-imunizaciyata/6940 SvobodnoSlovo.eu
Прекараната инфекция е почти пълна гаранция срещу повторно инфектиране, много по-сигурна от имунизацията

Четиво за напреднали:

Наличието на антитела срещу Ковид в надпрагово ниво за теста, с който са изследвани е свидетелство за прекарана инфекция.

Прекараната инфекция е почти пълна гаранция срещу повторно инфектиране, много по-сигурна от имунизацията.

Събраните данни показват, че има много случаи на инфектирани и заболели имунизирани и почти никакви на инфектирани и заболели преболедували.

Сами по себе си нивата на антителата са без значение и определянето на ниво, над което да се получава сертификат е лишено от смисъл. От значение за защитеността срещу Ковид не е нивото на антителата, а самият факт за прекарана Ковид инфекция, която предизвиква дълготраен и широкообхватен хуморален и клетъчен имунен отговор.

При Ковид ваксините очевидно клетъчен имунен отговор липсва, поради което създаваната от тях защита е краткотрайна и се налага поставяне на нови и нови дози.

Доц. Атанас Мангъров

 

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.