ПРИГОЖИН И ДЕЙВИД ЛИНЧ

https://svobodnoslovo.eu/komentar/prigozhin-i-deyvid-linch/109929 SvobodnoSlovo.eu
ПРИГОЖИН И ДЕЙВИД ЛИНЧ

"Совите не са това, което са", култовата реплика от култовия сериал "Туйн пийкс" на култовия режисьор Дейвид Линч май е единственото обяснение за всичко, което се случва около нас.

Собственикът на частната армия "Вагнер" Пригожин заплаши, че ще я изтегли на 10 май от Бахмут, защото от Главното командване го саботират за снабдяването с муниции.

С колежка, познавач на Русия, Украйна и Полша, се опитахме да открием какво се крие зад това сериозно предупреждение. Обединихме се около предположението, че странната война между Москва и Киев е по едно и също време димна завеса и лакмус за глобалната партия, която Путин играе за:

- Контрол върху Кремъл;

- Преобразяване на необятната държава;

- Промяна на посоката на силите на световната арена;

Калин Тодоров 

7 Коментара

Милена Върбанова

преди 11 месеца

Честно казано - не разбрах до какъв извод сте стигнали с колежката.

Коментирай

Иванов

преди 11 месеца

И аз не съм наясно с темата на това изложение. Думите на истината са прости-Сенека. Трябва ли да се състезаваме в догатките си какво е искал да каже авторът на всяка следваща публикация. Коригирай се бе Авторе.

Коментирай

ИвайлоК

преди 11 месеца

"Лъжата, като начин да се опознаем". Мисля, че това е мотото, което се крие зад текста на Калин Тодоров. Не го подценявайте. Това е гносеология, но нова (вероятно сам авторът не си дава сметка за това, може и да греша). Теория на познанието, вече на съвсем други принципи - приблизително "Теория на познанието от Последните дни".

Коментирай

ИвайлоК

преди 11 месеца

Първото си изречение по горе бих го променил до малко по-общ вид, а именно: "Неистината, като начин да се опознаем". Извинявам се за недомислието.

Коментирай

тоз "ивайлоК' ЯВНО САМ...

преди 11 месеца

НЕ МОЖ'да ОБЯСНИ КАКВО е "НАДРАСКАЛ"!!!КАТО НЯМАШ ПОНЯТИЕ ОТ нещото,НЕ ПИШИ ГЛУПОСТИ!!!

Коментирай

тоз "ивайлоК' ЯВНО САМ...

преди 11 месеца

НЕ МОЖ'да ОБЯСНИ КАКВО е "НАДРАСКАЛ"!!!КАТО НЯМАШ ПОНЯТИЕ ОТ нещото,НЕ ПИШИ ГЛУПОСТИ!!!НЕЩО КАТО "смисълАТ на беЗсмислието"!!!???венсеремОЗ!!!

Коментирай

Styko

преди 11 месеца

Много си глупав,Саше

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.