Производители на тъпотии и глупости

https://svobodnoslovo.eu/komentar/proizvoditeli-na-tapotii-i-gluposti/116544 SvobodnoSlovo.eu
Производители на тъпотии и глупости

Навършват се сто дни от дейността на не-коалиционната сглобка, известна още и като правителството на академик Денков, време е за първи оценки и прогнози за обозримото бъдеще. Денят се познава от сутринта, а и моделът на ПП-ДБ за упражняване на властта е добре известен.

И предварително обявен в Оня запис - ще правим, каквото си щем, изпълнявайки предписанията от Посолството; куче влачи, диря няма; хич не ни пука, че хората от първия ден не ни харесват; пълната подкрепа ни е гарантирана от Вашингтон и Брюксел, ГЕРБ и ДПС няма къде да мърдат.

Имат и енергично манипулативно съдействие в редица медии. Активни за целта са соросоидни измамници, особено социолози и политолози, дежурни по помпане на сглобката с повишен исторически оптимизъм. Кой ще ни спаси, ако не те, евроатлантиците? За нас се жертват те, затова е сглобката! Кога, ако не сега, когато Русия ни вреди с помощта на Радев и „Възраждане“!

Правят се, че не виждат какъв е процентът на подкрепата и за трите не-коалиционни партии спрямо общия брой гласоподаватели. А той е под 20%. При това сглобилите се си признават за липсата на доверие помежду си до степен често да са си отвратителни едни на други. Широко известно е какви думи отровни си разменяха довчера, че и действия враждебни извършиха.

Четирите последни служебни правителства бяха следствие на политическата и управленска импотенция на туземната т. нар. политическа класа. Преди всичко на по-челните в следизборните класации ПП, ДБ и ГЕРБ. Опитвайки пропагандно да представят немощта си за сила, полагат големи усилия да прехвърлят отговорността от болните си глави върху президентската.

Щели изоснови и за всеобщото благо на гражданите да реформират правосъдието, главно с тази цел обосноваха участието си в сглобката ДПС и ГЕРБ. Не са могли да откажат едно предложение. Но набутаха изпълнителната власт в ръцете на политическите головодници от ПП-ДБ, дадоха им инициативата. Обещаха не само да не им пречат в парламента, но и послушно да ги подкрепят.

С ясното съзнание, че доказано онези нищо за всеобщото благо на българите няма да родят. Нито го искат, нито могат дори да го формулират. В тази посока ще опитват само изгодни за себе си промени. Например след режисирани процедури да поставят в ръководните органи на съдилищата и прокуратурата свои доверени лица или поне случайници.

Както действат демократите в САЩ. С кабинета „Денков-Габриел“ днешната власт е скалъпена безлична по подобие на тази във Вашингтон. Нима там управлява неадекватният Байдън? Нима в почти всички държави от ЕС до горните политически етажи се допускат да управляват подготвени и отговорни за съответната нация и държава люде? 

Почти само еврокирчовци се издигат в асансьорите на властта, а на потенциални държавници не се дава възможност да се изкачват нагоре дори по стълбите. Тук Галя от Посолството спуска указанието да се спретне антируска и проджендъристка сглобка, но става очевидно, че ясни препоръки към линията на поведение не са им дадени. Оттам и безплодната въздухарщина.

Антируската активност на заклетите туземни неолиберали е дълбоко несправедлива с оглед историческата фактология. Естествено би било не да бутат паметника на съветската армия, а да издигнат поне още един. И не на Рейгън да поставят бюст-паметник, а на Михаил Горбачов. И на Борис Елцин, защото той е дал съгласие да ни придърпат в НАТО. Скоро и Москва ще го признае.

Та кой освободи туземната либералстваща днес гмеж от т. нар. тоталитаризъм, от БКП, от диктатора Тодор Живков и „неговата“ Държавна сигурност? Ами Кремъл и Горбачов! Роденият в Москва съветски гражданин и небългарин Андрей Луканов, Петър Младенов и други подбрани, насочени и възпитани в Москва кадри само изпълниха спусната им линия на поведение.

Да не би да е имало съпротива срещу тоталитарния режим, бойни нелегални групи, широко дисидентско движение? Да не би първият син водач Желю Желев да е бил либерал в Комитета за култура на Людмила Живкова, именно тя разпоредила да се издаде книгата му „Фашизмът“? Не, заклет марксист, член на БКП и началник отдел е бил в комитета преди да „изгрее демокрацията“.

Не други, а именно перестройчиците от БКП/БСП създадоха, осигуриха кадрово и овластиха СДС. И всичко това отново благодарение на СССР, както е било през септември 1944 г. Москва събори системата, която самата тя установи у нас след ВСВ. На нея благодарете, седесари, бесепари, депесари, гербаджии и особено ПП-йци и ДБ-йци. Тежък грях е неблагодарността, покайте се!

Тежки ще са посттравматичните душевни рани, ако Васил Терзиев бъде избран за столичен кмет. По повод кандидатирането му драмите сред безрезервните евроатлантици се разрастват и задълбочат. Фактът, че Васил Терзиев е одобрен от Посолството кандидат за високия пост вбесява до лудост дежурните плювачи по отдавна липсващите тъдява комунисти и ДС.

И ще стане кмет на София, ако ГЕРБ пак издигне нещо като Цецка Цачева. Срещу одобрилите го не смеят и да гъкнат. Затова се тръшкат и пенявят, споменавайки помежду си някои близки роднини на шефчетата в ПП и особено ДБ. Защо ручахме жабетата досега, че пак „тези“ да са отгоре! Кощунство е това, къде захвърлихте лустрацията! Не го щем сина на баща, дядо и чичо от ДС!

Злобейте, завиждайте, проклинайте, заклети столични антикомунисти, но се сърдете на Галя от Посолството, че все по-често там залагат на лица от соя на Васил Терзиев. Не на вас, празнодумци и комплексари. Тествали са го там отдавна, преценили са, че ще им е полезен повече от вас. Не е кремълска дезинформация. Нищо лично, бре, умнокрасавци!

Каква я свърши за сто дни сглобката на евроатлантиците? Според експерти в правната материя, „отнемането на коли няма да реши проблема с катастрофите“. От справка на „Труд news“ в специализирания сайт за проследяване на търговията с най-масовия бензин, дизела и метана: „Цените на горивата у нас растат всеки ден след встъпването в длъжност на кабинета „Денков-Габриел“.

С татко Петко като пръв активист в задкулисието - толкова. Помним репликата му в едно предишно интервю: „Какво ми е дала на мен България? Нищо не ми е дала! Канада ми е дала!“ Така е възпитал и сина си, каквито са и приятелчетата му в ПП.

Пак според „Труд news“ от 8.09.2023 г.: „Очакват ни бъдещи предложения по вчерашните стандарти - малоумни, популистки, тъпотии и глупости“. Това произвежда досега сглобката, това може да се очаква от него занапред. Наред със законотворческо вредителиство, в него са сила.

Видният демократ Атанас Атанасов: „Имаме готов закон за единна разузнавателна служба като в Германия“. Изключително вредно и с трайни последици за сигурността на държавата намерение, издаващо злонамереността на поръчалите такъв закон. Крайно нелепо аргументирана, незащитима с факти идея за обединяване на ДАР с военното разузнаване.

Лошо било, че се конкурирали?! Тъкмо напротив! При това осигуряват (не обслужват!) дейността на различни много важни дейности - първата на външно министерство, второто на армията. Германия е окупирана страна, затова е обезличена от окупатора си и е скопена откъм поне малко независима външна политика и ефективна войска.

Че ще вземат германците да се изоглавят и да ги поискат в пълен обем!

Ето я логиката на поръчителите на тази идиотщина - де факто нямате своя външна политика, армията ви е попиляна, не ви трябват и разузнавателни служби, ние нали ви пазим.

За изпълнението на такива задачки Галя и татко Петко са сглобили това правителство.

Автор: Д-р Илия Илиев

trud.bg

1 Коментара

Абсолютно точен анализ

преди 8 месеца

Едно към едно! Право куме, та в очи.

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.