РАЗБИРАТЕ ЛИ СМИСЪЛА ОТ УЧИЛИЩЕТО?

https://svobodnoslovo.eu/komentar/razbirate-li-smisala-ot-uchilishteto-2/128831 SvobodnoSlovo.eu
РАЗБИРАТЕ ЛИ СМИСЪЛА ОТ УЧИЛИЩЕТО?

РАЗБИРАТЕ ЛИ СМИСЪЛА ОТ УЧИЛИЩЕТО?

Разбирате ли, че училището не е място, където някой друг да се занимава с вашите всичка, за да не ви се мотаят вкъщи?

Разбирате ли смисъла от това човек да е начетен, образован, да има широка обща култура и добри познания по природните и хуманитарните науки?

Разбирате ли защо през Възраждането българите са давали всичко, за да изучат децата си?

Разбирате ли защо нашите прадеди са построили 130 читалища и десетки килийни училища още преди да са имали своя държава?

Разбирате ли, че неукият човек никога няма да получи уважение – той винаги ще бъде презиран от грамотните.

Разбирате ли, че всеки ден трябва да инвестирате в себе си, да научавате нещо ново, да трупате знания, да се самоусъвършенствате, а не да се осланяте на малоумната фраза „бъди себе си“, с която оправдавате натуралната си простотия?

Разбирате ли, че докато употребявате фрази като „акъл не ща – пари ми дай“, никога няма да имате нито пари, нито акъл.

Разбирате ли, че провалът на държавата не се дължи на някакви лоши хора, които случайно са попаднали във властта, а се дължи на простотията на избирателите им?

Разбирате ли, че не може да „преценяте“ какво трябва да учат вашите всичка и какво да не учат? Защото просто нямате необходимия умствен капацитет, за да вземете такива решения.

Разбирате ли, че е недопустимо да вдигате скандали на учителите и да се държите арогантно с тях, за това че са написали ниска оценка на вашето всичко?

Разбирате ли смисъла на думите 

„Напред, науката е слънце,

Което във душите грей.

Напред – народността не пада

Там, дето знаньето живей“?

Разбирате ли?

Иво Сиромахов

8 Коментара

Отговоръ

преди 2 месеца

Не, не разбираме! Само ти си единствения умен човек в тази държава. Тъпанар !

Коментирай

Мишо

преди 2 месеца

Тодоре,теб требе вибратор а не капсули!

Коментирай

Веном

преди 2 месеца

Разбирам, че за 51 години нито веднъж не ми се наложи да използвам синус или косинус. Разбирам, също така, че когато учителя знае по-малко неща научени от детето ми лично от мен, имам право да го ругая колкото намеря за добре. Разбирам, че учителя заслужава бой, когато преподава неща на детето ми, за които аз знам, че никога не са се случвали или са абсолтно погрешни, защото съм бил пряк свидетел на същите. Също и когато откровено проблемни деца копиращи поведението на нефункционалните си семейства пренасят това поведение в класната стая, а учителя се преструва, че това е нормално поведение на деца с лидерски качества. Но най-вече разбирам, че чалгафони, гъдулари и подобни славчовци от плевенските села и протежетата им нямат никакво значение или право да си отварят отровните усти.

Коментирай

Червената шапчица

преди 2 месеца

Много е досаден и нахален тоя чалгар.

Коментирай

Една българка

преди 2 месеца

Спрете да се гаврите със Сиромахов! Някои от коментарите само доказват колко справедлив е гневът му. Учителите преподават това, което е заложено в програмите. Това не означава, че учителят е тъп или некадърен. Програмите по литература и история са предназначени да изкривяват и изопачават историята и истината. Но за това не е виновен учителят. Това са пороци на системата, с които всички свикнаха и не възразяват. Но когато невеж и нахален родител започне да поучава учителя какво и как да преподава, как да въдворява ред и да изисква от учениците си, става това, което всички виждаме.

Коментирай

Али Баба

преди 2 месеца

Да, разбираме! Но къде са учителите? Къде са истинските педагози? Няма ги! Някакви хора си преподават учебния материал, спазвайки правилата, добре подплатени финансово, въобще не им пука за децата. Пълно бездушие и безхаберие.

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.