РАЗБИРАТЕ ЛИ СМИСЪЛА ОТ УЧИЛИЩЕТО?

https://svobodnoslovo.eu/komentar/razbirate-li-smisala-ot-uchilishteto-3/142289 SvobodnoSlovo.eu
РАЗБИРАТЕ ЛИ СМИСЪЛА ОТ УЧИЛИЩЕТО?

 

Разбирате ли, че училището не е място, където някой друг да се занимава с вашите всичка, за да не ви се мотаят вкъщи?

Разбирате ли смисъла от това човек да е начетен, образован, да има широка обща култура и добри познания по природните и хуманитарните науки?

Разбирате ли защо през Възраждането българите са давали всичко, за да изучат децата си?

Разбирате ли защо нашите прадеди са построили 130 читалища и десетки килийни училища още преди да са имали своя държава?

Разбирате ли, че неукият човек никога няма да получи уважение – той винаги ще бъде презиран от грамотните.

Разбирате ли, че всеки ден трябва да инвестирате в себе си, да научавате нещо ново, да трупате знания, да се самоусъвършенствате, а не да се осланяте на малоумната фраза „бъди себе си“, с която оправдавате натуралната си простотия?

Разбирате ли, че докато употребявате фрази като „акъл не ща – пари ми дай“, никога няма да имате нито пари, нито акъл.

Разбирате ли, че провалът на държавата не се дължи на някакви лоши хора, които случайно са попаднали във властта, а се дължи на простотията на избирателите им?

Разбирате ли, че не може да „преценяте“ какво трябва да учат вашите всичка и какво да не учат? Защото просто нямате необходимия умствен капацитет, за да вземете такива решения.

Разбирате ли, че е недопустимо да вдигате скандали на учителите и да се държите арогантно с тях, за това че са написали ниска оценка на вашето всичко?

Разбирате ли смисъла на думите 

„Напред, науката е слънце,

Което във душите грей.

Напред – народността не пада

Там, дето знаньето живей“?

Разбирате ли?

Иво Сиромахов

10 Коментара

чичопей

1 week before

Излишно е да пишеш, приятелю. Прав си, но тези, към които се обръщаш няма да разберат. Те не четат. Те "следват" разни блогъри, влогъри и други подобни капацитети, също толкова безпросветни като тях, които им обясняват живота в 21 секунди и 120 знака. Какво да се морят повече.

Коментирай

ГРАЖДАНКА

1 week before

"Разбирате ли, че не може да „преценяте“ какво трябва да учат вашите всичка и какво да не учат? Защото просто нямате необходимия умствен капацитет, за да вземете такива решения." Значи, когато детето ми по БЕЛ учи абсолютни глупости, аз трябва да си мълча, защото съм нямала капацитет?! / Справка учебника и христоматя по БЕЛ за 8-ми клас, има го в 2 варианта". А ако детето ми учи за 32 пола и как от момиче да стане момче, аз пак ли нямам капацитет да възразя?! В образованието са налазили едни НПО-та с определени намерения, и не само учителите, но и родителите следва да бъдат подходящ коректив, за да не израстват децата ни тъпи джендърчета!

Коментирай

Реалист

1 week before

Сиромахов, какво ще кажеш за отвратителната чалго, която пробутвахте през последните 30 години, съсипахте поколения деца и още висите с глупостите си, с простотиите и тъпите си вицове.... Онзи ден се мотая по магазините в квартала /и те последна грижа/ и се чудя какви луксозни бонбони да купя - "Моцарт" или едни други.... Двама дангалаци се навъртаха, нещо си избираха... Знаете ли кой е Моцарт, момчета, питам, "Ето ги там бонбоните, годпожа".....

Коментирай

Али Баба

1 week before

"....че провалът на държавата не се дължи на някакви лоши хора, които случайно са попаднали във властта, а се дължи на простотията на избирателите им" Еха, много ограничено разбиране за изборите. И какво? Преди 4 години народа като гласува за любимия ти работодател, какво точно сътворихте? Четворна коалиция с най-големите т..анари в държавата. И защо автора си мисли, че избирателя избира, след като има информация за толкова много купен вот? Парите избират! И защо да не мога да преценя какво да учи моето дете? Той виждал ли е учебник по история скоро? Учениците нямат представа кой е Хитлер, кой е Сталин. Нищо не знаят за Стамболийски, тъй както върви , скоро няма да знаят кой е Ботев и кой е Левски! Отдавна се опитват да ги изкарат терористи. И учителите в последните години са доста зле като морал, дисциплина, знания.

Коментирай

хамалин

6 days before

за да са зле учителите, а те са наистина зле,най-вече като обща култура, причината е бг уни-то (пише се с главна буква. ако имахме "квалитетно" уни щяхме да анаем,че бг езикът ни е неповторим и по-богат от английския. уни-то произвежда високите учители, те рамножават интелекта в училище, децата образоват родители и кръгът се затваря.

Коментирай

хамалин

6 days before

за да са зле учителите, а те са наистина зле,най-вече като обща култура, причината е бг уни-то (пише се с главна буква. ако имахме "квалитетно" уни щяхме да анаем,че бг езикът ни е неповторим и по-богат от английския. уни-то произвежда високите учители, те рамножават интелекта в училище, децата образоват родители и кръгът се затваря.

Коментирай

Психодиспансер

6 days before

е какво да разбираме, чалга поколението в момента възпитава деца и това е видно от държанието им по улиците.

Коментирай

Чалгар нещастен

6 days before

Чалгар нещастен, ти не може да завършиш и 4 клас. Помощното училище ще ти се види Харвард.

Коментирай

Сиромахов е гей

6 days before

Скъпи псевдо-ЕнтЕлектуалецо, сиромашка е не само фамилията ти, но и повърхността на главния ти мозък. Когато дъщеря ми в първи клас знае повече от учителката, тогава имам право не само да напсувам и набия "учителката", но и да тегля една майна на цялото училище и образовтелна система. Независимо, какво боклуци-чалгари като теб филосостват по форумите. По мое време знаех почти всички столици на държави, но учителя ми география (с незаслужения прякор Вола) знаеш винаги поне една повече от мен. И това ме караше да го уважавам и слушам. Ти, бе, Сиромахов, ти за 20 години не можа да измислиш една смешна смешка в тъпото ти предавене. Дегенерат!

Коментирай

Геле

6 days before

Разбирате ли, че докато употребявате фрази като „акъл не ща – пари ми дай“, никога няма да имате нито пари, нито акъл Абсолютно невярно - справка Бойко Борисов Еднокнижника и посредствен СИКаджия

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.