Референдумът в Молдова би трябвало да зашлеви звучен шамар на статуквото в Европейския съюз

https://svobodnoslovo.eu/komentar/referendumat-v-moldova-bi-tryabvalo-da-zashlevi-zvuchen-shamar-na-statukvoto-v-evropeyskiya-sayuz/145155 SvobodnoSlovo.eu
Референдумът в Молдова би трябвало да зашлеви звучен шамар на статуквото в Европейския съюз

Референдумът в Молдова за присъединяване Европейския съюз е звучен шамар за неадекватното статукво в Брюксел. Това да е близо до отказ и да се надяват на няколкостотин гласа за да мине е нещо нечувано за бедна държава на границата на ЕС. Сега техните кирилпетковци ще се оправдават с руското влияние, но и без него пак беше на кантар. През 2003 Унгария гласува 83% "за" присъединяване, Словакия - 93% подкрепят членство.

Всеки резултат под 60% "за" е страхотен резил. За Молдова, при това! 93-ата държава по БВП на глава на населението, малко по-бедна от Ботсвана. Щеше да е комично преди едва 15 години те да откажат да са членове на "клуба на богатите".

Обаче трябва да можем да си казваме неудобната истина в очите, а тя е същото, което повтаряме до полуда - всичко опира до замяната на европейците с безкраен брой мигранти, самоунищожението на енергетиката от "зелените" и опиянените от власт еврократи и чиновници, които потъпкват демокрацията и суверенитета и само знаят да регулират всичко до смърт.

Молдовци не са слепи - като всички други виждат, че миграцията е тежък проблем, който е на път да унищожи Европа. Виждат как Германия си унищожи индустрията заради зелените простотии и шефът на най-голямата германска фирма Сименс открито казва, че няма смисъл да инвестира в собствената си държава.

Виждат как чиновници като Урсула фон дер Лайен мачкат безпринципно Унгария и Полша когато не са съгласни с тях, отнемат им полагащите им се фондове и се опитват да премахнат демократично избраните им лидери.

Виждат как същите чиновници ръгат регулация след регулация по икономиката, с което я задушават, докато се опитват да премахнат неща като ветото, които поне малко ги държат в граници.

За бога, за каква Европа говорим, ако в нея не може да си несъгласен с хората на власт?! И всеки път, като се постави под въпрос, моментално долитат едни особено шумни хора да крещят "Русия" и да попречат да се води диалог за реалните проблеми на ЕС.

Този курс, начертан от ляво-центристките сили като Макрон и Олаф Шолц, вече видимо е пълен провал и рязко трябва да се сменя. Европа абсолютно МОЖЕ да се съвземе - това не е въобще първият път, когато е в тежък период. А връзките между европейските държави са на много повече от икономическа основа. Ние, европейските държави, все още сме обединени от християнската ни същност и идеята за свободни общества.

България вече е част от този процес и не може да се мълчи.

Автор: Виктор Блъсков

trud.bg

3 Коментара

Крис

11 hours before

За жалост, не виждам да сме обединени от "християнската ни същност". Както стана ясно от олимпиадата в Париж, с християнството се води все по-откровена борба от страна на тъмни сили, чийто рупор често се явява ЛГБТ+ общността. Да не говорим, че самият папа напоследък прави някакви доста странни изявления за глава на Католическата църква, които доста се отклоняват от християнските норми. Вижте как в много катедрали на Запад вече се провеждат някакви пърформанси с демоничен уклон и упадъчни внушения, тъй като иначе просто стоят празни. Европа се движи по плоскост, която се спуска само надолу, за жалост. И мнозинството хора сякаш го приветстват. Някои започват да се осъзнават какво се случва около тях, но са далеч от критична маса.

Коментирай

Виктор Блъсков, звучиш ми много кухо, честно казано ...

6 hours before

Хайде да се определиш какъв точно си, щото не ти давам и грам доверие, ако щеш и за Ватикана хвалебствия да надраскаш ...

Коментирай

Прик

22 minutes before

Блъсков, нормално е за нормален човек като теб да казва какво мисли според убежденията си. И веднага се намират едни (като горния) да те унижат или опитват да те заключат в някакво чекмедже.

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.