РИМСКАТА ИМПЕРИЯ И БАЙ ВИ ГАНЯ

https://svobodnoslovo.eu/komentar/rimskata-imperiya-i-bay-vi-ganya/138909 SvobodnoSlovo.eu
РИМСКАТА ИМПЕРИЯ И БАЙ ВИ ГАНЯ

 

Няма културна, историческа или друга забележителност, която да може да впечатли наш Ганьо. Туй тракийски светилища, туй римски пътища, саркофази, колони - много важно, бай ви Ганя не се впечатлява. Той таквиз работи ги е гледал, гледал....ко се правят на важни тия артефакти. Ей тая колона например колко добре ще му стои в двора да подпира асмата. Или примерно саркофага да си го боядиса с латекс и да го пооправи с флекса и да си го сложи като масичка. Какво, като е от Римската империя, той Ганьо тия ги знае, плюскали са легнали и са имали гладиаторски битки. Не може да го впечатлиш с таквиз работи. Чувал е и разни работи за Калигула и това, че си е направил коня Инцитат сенатор, което Ганя принципно одобрява, че като гледа тук, само магарета са в парламента и един кон определено ще вдигне нивото.

За Ганьо всичко заобикалящо го има само обслужващо значение. Горите са, за да си изхвърля боклуците и фасовете в тях. Историята - за да се бие в гърдите /космати, разбира се/ и да крещи "Булгаааар, булгааар!", когато е на три ракии и иска България да е на три морета /като изтрезнее, осъзнава, че ако сме на три морета, няма да може да ходи на почивка в Гърция, защото и Бяло море ще го направим побългарено/. 

Виждала съм селски двор, настлан с жълтите софийски павета преди години. Бабето, собственик на двора, с особена гордост казваше, че внукът й ги е донесъл тези павета, като много добре знаеше откъде са. И нито срам, нито някакво угризение - каквото е на улицата, значи може да си го вземе. 

Ганьо например мрази да дава пари за цветя, ей градските градини и предблоковите пространства са пълни, ще си наскубе, колкото му трябват. Ами те на практика са си негови, нали данъци плаща /е, когато се наложи/. 

Признавам, че на мен леко ще ми призлее, ако трябва да се храня на маса, направена от гробница, в която е имало труп. Па макар и римски. Но явно на територията има хора негнусливи, за които две хиляди години история са подробност, която е незначителна. И я изхвърлят също като труп от стар саркофаг. 

Такова опростачване никога не е имало. Вече много добре разбирам комунистите. На тоя народ, ако не му седиш със сопата над главата, ще му изпуснеш края. Народ сме, на който, ако няма някой постоянно да ни перва през крадливите ръчички, ще съсипем всичко. И държава, и история, и култура, и народ.

Да живее Ганьо. Добре представен в Народното събрание, оглавил държавата и беснеещ на воля!

Елена Гунчева-Гривова

8 Коментара

хамалин

1 month before

ганьо швейцарски балкански: еййййййй, съсипааами я тая държава

Коментирай

хамалин

1 month before

ганьо швейцарски балкански: еййййййй, съсипааами я тая държава

Коментирай

Гугунчева да си пие хапчетата

1 month before

Гугунчева, да вземе да се поспреш или някакви хапчета там за климактериума вземай. Може и да си яла на тази маса, защото няма как да знаеш ти или който и да е друг, че това е артефакт. Подобни релефи се леят под път и над път и украсяват всичко - от хотели до заведения. Откритието е станало по много съмнителен начин, защото няма как прост пенсиониран милиционер да разпознае старинна находка.

Коментирай

Контракоментар

1 month before

"Вече много добре разбирам комунистите. На тоя народ, ако не му седиш със сопата над главата, ще му изпуснеш края. " Ааааа, Г-жа Гунчева - да си имаме уважението! Значи, дебелата тояга съвсем не е комунистическо изобретение - за справка - Сингапур непосредствено след 2-та Световна война и сега. А от Южна Корея кой направи Азиатски Тигър за по-малко от 20 години - военният диктатор Маршал Ро Де У, на който либерастите псевдо-демократи след това му разказаха играта. А и нашата българска песничка за "Болна Трена" казва: "Прави били стари люде, и тояжка оправляла!"

Коментирай

Мери

1 month before

Във връзка с последното изречение-Бай Ганьо наистина е навсякъде, и сред народа, и в Народното събрание сред политиците ни далавераджии. Каква култура, каква история ,какви 5 лева. Вижте в какво са се превърнали реките и деренцата в хубавата ни природа/ в нерегламентирени сметища/, каква мръсотия и боклуци около изворчетата и чешмите до пътищата, а какво е оставил бай Ганьо след като се е наял на крайпътна беседка без да е почистил нищо след това.Има една приказка-"Кедето яде, там се-е.". Възпитанието първите седем години на много хора им липсва.

Коментирай

Йокин

1 month before

Само в Пиночет е СПАСЕНИЕТО!!

Коментирай

Добри

1 month before

Нищо не разбрах, освен че авторката ненавижда българите в червата си. Някой "Ганьо" е откраднал исторически предмет ли, що ли? В крайна сметка новина няма, от текста се излива някаква непоносима жлъч и това е. "Таня" е откраднал археологически предмет някакъв, така ли?

Коментирай

Ххахахха

1 month before

Добри, на теб няма нужда да ти се обяснява, така или иначе няма да разбереш.

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.