Сегашният режим, който владее България, е установен е от Борисов през 2009 г.

https://svobodnoslovo.eu/komentar/segashniyat-rezhim-koyto-vladee-balgariya-e-ustanoven-e-ot-borisov-prez-2009-g/53749 SvobodnoSlovo.eu
Сегашният режим, който владее България, е установен е от Борисов през 2009 г.

Сегашният режим, който владее България, е установен е от Борисов през 2009 г. Може да се нарече мутро-милиционерски, доколкото обедини в партия представители на такива съсловия. Този режим отстъпи частично изпълнителната власт, но продължава да владее различни институции и виси на един пирон, забит точно от тези съсловия – главният прокурор. Той върши беззакония, пропагандни показни арести и обвинения, които съдът после отхвърля, отказва да разследва или замазва явни престъпления или скандални случаи и т. н. И среща твърда подкрепа и от ДПС. Непрекъснато наричат това задкулисие, мафия и т. н.

Останалите партии нямат достатъчно мнозинство да се обединят да отстранят този прокурор чрез законодателни промени. И вече не говорят за отстраняването на скандалния Гешев, а за създаване на „механизми за контрол на главния прокурор”. Тоест укрепване на режима на задкулисие, който действа като организирана престъпна група, официално структурирана като партия с политически лидер.

Как се подреждат партиите по отношение на Борисов и създадената от него фасадна демокрация, зад която той е завладял институциите в своя полза?

ПП и "Да България" са основните му противници. Всички останали или са били патерици на Борисов, или проектопатерици, или по някакъв начин сътрудничат с него. Включително президентът Радев.

Основният въпрос за отстраняването на ГЕРБ и Борисов, който продължава да владее държавата, вече мина на втори план. Сега напред излезе отношението към Русия, като основен фактор на изборите. 

Според изявление на президента Радев пред журналисти, държавата не е завладяна. С което той потвърждава курса си на негласно взаимодействие с Борисов. Така зачерква и жеста си с вдигнат юмрук и „Мутри вън!”, предизвикан от произвола на главния прокурор, нахлул в президентството да извърши незаконни арести с политическа цел.

Иван Бакалов 

8 Коментара

Малка подробност -

преди 1 година

сегашният режим у нас е установен от американското посолство, в това отношение ПП и ДБ изобщо не са опонент на Герб. От 30 години само се сменят креатури на същото това посолство и поради това националните интереси никога не се оказват във фокуса на вниманието на управляващите, тъкмо обратното - те се оказват опоненти на интересите, очакванията и надеждите на българите.

Коментирай

moitoi

преди 1 година

ГЕРБ...създадена от Германски фондации а ПП ...ДБ ...ИТН от Американски такива!?!?!? И НЯКОЙ СИ вижда РАЗЛИКАТА!!! Някои журналисти явно са със ЗЕЛЕНИ ОЧИЛА!!!

Коментирай

moitoi

преди 1 година

Момчето пише за Свободна Европа!!!Явно е неЗАВИСИМ журналист!!!

Коментирай

ИвайлоК

преди 1 година

И нещо важно, което сякаш не се забелязва: В края на този режим - 2018 - 2020 - вече имаме в България почти всички белези на ФАШИСТКА ДЪРЖАВА: Култ кум личността на вожда; Пълно сливане на трите вида власти - законодателна, изпълнителна и съдебна - с поставянето в техните ръководства на кадри на герб. Тук поставям не само силовите органи, но и пара-военните охранителни структури; Овладяване на властта в Общините в България и завземане на ръководството им от партийци на герб; Отработени системи за манипулиране на избори в полза на партията герб; Обхващане на почти всички средства за масова информация и тяхната зависимост от върхушката на герб. Отчитам обаче факта, че герб нямат идеология (ако не считам за такава пълния им нихилизъм по отношение на националните ни интереси). Обобщавам: "държавата" на герб е пример за това, как, когато до върховете на властта се доберат хората от "подземията" - те неизбежно установяват фашизъм.

Коментирай

Бродяга

преди 1 година

Абре Бакалче и ти ли психяса от психодясна жълтопаветщина?! Чуваш ли се какви простотии плещиш: "ПП и "Да България" са основните му противници. Всички останали или са били патерици на Борисов, или проектопатерици, или по някакъв начин сътрудничат с него. Включително президентът Радев."?! Ами Ристю Бойкикев не беше ли лоялен министър на Борисов?! БСП, кога са крепели Борисов?! Какви "противници" са му на Борисов ПП+ДБ, след като готвят общо правителство?! Ей, смешни и жалки сте това заболелите от психодясна жълтопаветщина с усложнение към евроджендъризъм....

Коментирай

Зелена брада

преди 1 година

Бакалов, и ти ли Бруте?!

Коментирай

moitoi

преди 1 година

Население на България Населението на България към 7 септември 2021 година е 6 519 789 души Преброяване на населението в Царство България (1934) 6 077 939 души. КОЙ ли е ВИНОВЕН???

Коментирай

Бродяга

преди 1 година

Виновни за това приятелю moitoi са комунистите, бай Тошо, Путин, руснаците, президента Радев, Петър Волгин и т.н. Щото ни бяха докарали до близо 10 милиона население, да се мъчим. Сега дишаме свободно и нагъвами банани (с маймуните от зоопарка).

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.