Сглобката работи чудесно. Правителството уж не е на Бойко Борисов, обаче управлява по бойкоборисовски

https://svobodnoslovo.eu/komentar/sglobkata-raboti-chudesno-pravitelstvoto-uzh-ne-e-na-boyko-borisov-obache-upravlyava-po-boykoborisovski/117446 SvobodnoSlovo.eu
Сглобката работи чудесно. Правителството уж не е на Бойко Борисов, обаче управлява по бойкоборисовски

Сглобката работи чудесно. Правителството уж не е на Бойко Борисов, обаче управлява по бойкоборисовски. Раздава щедро на всеки, който се разреве. Пари от бюджета. Пари, събрани от данъците ни.

На зърнопроизводителите правителството даде 63 милиона лева. От нашите пари. Да си купят с тях нови бентлита и нови яхти. Щото старите им вече са на една година, не върви да се излагат с тях пред курвите.

На миньорите правителството даде 36 заплати. (Спомнете си как великата Маргарет Тачър не се огъна пред стачкуващите миньори в Англия. Не помните ли? Е, няма нужда да помните чак такива работи…Неудобно е, някак.)

Който не се е разревал, той не е получил пари от данъците ни. 

А онези, които имат най-голям принос към обществото, са най-тихи, най-скромни. И заради това са най-бедни.

Средната месечна заплата на библиотекарите е 910 лева. А те са хората, които съхраняват книгите, хората, които пазят българското слово. На тях правителството никога няма да даде пари. Защото библиотекарите нямат оръжия, с които да протестират. Зърнопроизводителите излизат със скъпите си трактори, комбайни, блокират с тях пътищата. А какво могат да направят клетите библиотекари? Да блокират пътя с книги? Никой няма да им обърне внимание.

Никой няма да обърне внимание и на музейните работници. Средната им месечна заплата е 870 лева. Тези хора пазят паметта за Ботев и Левски, за Захарий Стоянов и Алеко. Но те са презряни от държавата. Натикани са на дъното, в унизителна бедност. Как да протестират? Да затворят някоя магистрала с тефтерчето на Левски ли?

Така живеем, дами и господа.

Скоро няма да имаме никакви библиотеки и музеи, просто защото хората, които работят там, ще са умрели от глад.

Но пък ще имаме зърнопроизводители с нови яхти и миньори с 36 заплати. 

Плащаме им ги от данъците си, защото тия хора са ни по-важни от къщата на Ботев и тефтерчето на Левски.

Нали?

Иво Сиромахов

5 Коментара

Ей го поредния спецЯлис,

преди 7 месеца

дето вЕрва, че токът му идва от контакта. Обаче, има мнение за всичко

Коментирай

Иван Пеев

преди 7 месеца

Грешка Спасе, козата не е на Боката, на Меди Доганов е. Той командва, от него трябва да се сваля кожата.

Коментирай

Констанца

преди 7 месеца

Браво, Сиромахов! Единствен ти се намери да споменеш библиотекарите и музейните работници! Казвам ти го като бивш вече музеен работник - точно така е! Но нали знаеш (отоносно зърнарите и миньорите) какво е казал Мечо Пух - "Колкото повече, толкова повече!", уста човешка, не се наяжда! Пък който си мре - да мре, кой му е крив, че си е избрал такава неплатена работа!

Коментирай

Червената шапчица

преди 7 месеца

Няма пък да ви позволя да обиждате господин Бойко Борисов. Покажете поне малко уважение към човека. Когато видя по телевизора господин Бойко Борисов, денят ми е усмихнат и слънчев. Когато чуя гласа на господин Бойко Борисов, ставам спокойна, щастлива и уверена в утрешния ден. Моята пътеводна звезда е господин Бойко Борисов. А вие сте лузери, злобни и неблагодарни хора. Успехите на господин Бойко Борисов са безспорни. От него се учат Киро, Асен, гнома и другите идиоти. Да живее господин Бойко Борисов. Ура.

Коментирай

Червената шапчица

преди 7 месеца

Дежурният коментар --- Когато не плагиатства, а се опита сам да напише нещо смислено, смешно и интересно - резултатът е плачевен. Некадърник. Този семпъл индивид наистина е много глупав. Пълно бездарие. - Описание на автора - Къси крака, къси ръчички, голяма глава, несъразмерно, уродливо тяло. Поради физическия си недъг е комплексиран. Плагиат и нагаждач, винаги успяваш тарикат и чалгар. Лизач, подлога и ибрикчия. Укро-нацист, фанатизиран евроатлантик, селяндур по душа…

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.