Що за Олимпиада е нещо, изпълнено с наемни спортисти, сменящи си паспорта, за да се състезават

https://svobodnoslovo.eu/komentar/shto-za-olimpiada-e-neshto-izpalneno-s-naemni-sportisti-smenyashti-si-pasporta-za-da-se-sastezavat/140385 SvobodnoSlovo.eu
Що за Олимпиада е нещо, изпълнено с наемни спортисти, сменящи си паспорта, за да се състезават

Свърши Олимпиадата, сега да си кажа мнението. Що за Олимпиада е нещо, изпълнено с наемни спортисти, сменящи си паспорта, за да се състезават. Не се отнася само до България. Доста руски спортисти се озоваха в чужди държави.

Всичко започва да прилича на европейския футбол, който е поел по пътя на фалита си. Няма национална принадлежност, правят се отбори от чужденци, а фенската база намалява. Не един футболен специалист предвижда рухване на този модел. За какво да си верен на някакъв отбор, като играчите не са не само от града ти (както беше преди), но и от държавата. И същите тия играчи не са верни на клуба, а на заплатата си. Срещу повече може да минат в кръвния враг. И това са играчите - ако те не са свързани с отбора, защо един фен да е?

Същото става и сега с Олимпиадите. Хора дето не знаят български са "шампиони на България". А състезатели с руски имена (въпреки че има война) взеха медали за Германия... 🙂

Що за глупост е всичко това? Защо изобщо тогава класирането за игрите се прави по държави? Нека си направят глобални квалификации, гражданството да няма значени и който вземе, вземе...

И още нещо - при футбола тоталният внос на футболисти буквално в България уби местното производство. За какво да влагаш в школи за младежи като можеш да си внесеш евтино?

Сега същото - и в другите спортове. За какво да инвестираш в инфраструктура, зали, състезания? Просто взимаш някой Карлос или Бруно, слагаш им едно българско трико и трупаш медали 🙂

Това няма да свърши добре...

Добри Божилов

4 Коментара

Милчо

1 month before

Това е като елховските дини-по-лесно е да вкараш пет тира от Турция,отколкото да ги отглеждаш....

Коментирай

Росен

1 month before

Така си е, с нашите собствени сили най-много 2-3 медала да бяхме взели(оптимистична версия).

Коментирай

Димитър

1 month before

Не е толкова важно какъв е по националност даден спортист, а в коя страна е ИЗГРАДЕН като такъв!!! Къде е направил първите си стъпки в спорта, коя страна е помогнала да развие и изгради качествата си, коя страна му е създала условия за това и е инвестирала средства в него... И трябва да се въведе със закон правило от световния спорт, че един състезател може да се яви от името на дадена страна само, ако е живял и тренирал в нея поне 5 години. Особено е драстичен случая с украинеца! Скарал се там нещо с федерацията си, и хоп в България.. Ама Гриша Ганчев много помогнал.. И какво от това? Ганчев България ли е? Този спортист няма НИЩО българско, такъв медал няма стойност за страната, съжалявам, кой каквото ще да си говори.. И както винаги най-миризливите л@йна са журналистите!

Коментирай

Психодиспансер

1 month before

Сега, понеже до живот им се полага заплата (освен паричната награда за злато - 250 хил.лв.), равна на 3 МРЗ, чудно ми е и тези ли ще взимат такава заплата!

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.