Си Дзинпин сложи край на надеждите на Макрон,Урсула и медийните спекулации,че Пекин ще подкрепи Запада

https://svobodnoslovo.eu/komentar/si-dzinpin-slozhi-kray-na-nadezhdite-na-makronursula-i-mediynite-spekulaciiche-pekin-shte-podkrepi-zapada/133237 SvobodnoSlovo.eu
Си Дзинпин сложи край на надеждите на Макрон,Урсула и медийните спекулации,че Пекин ще подкрепи Запада

Си Дзинпин сложи край на надеждите на Макрон,Урсула и медийните спекулации,че Пекин ще подкрепи Запада 

и Киев за пропагандното мероприятие в Швейцария без Русия. 

На пресконференцията с Макрон в Париж,която беше излъчена от официалния акаунт на Елисейския дворец,

Председателят на КНР припомни, че Китай не е създал украинската криза и не е участник в нея, а също така обяви подкрепа за мирна конференция за Украйна само ако и Москва,и Киев я одобрят,съобщи Bloomberg.

Макрон бе планирал да повлияе на Си Дзинпин,за връзките на Китай с Русия и търговското му съперничество с Европа,писа Handelsblatt.

Дипломатическите удари "под кръста" между Китай и САЩ продължават.

А,Си покани Урсула в Париж,основно за да дразни Вашингтон. Очакват се заглавия след посещението на китайския лидер във Франция в стил: „Китай подкрепи независимостта на Европа от САЩ“, „Еднополюсният свят е на път да приключи“,въпреки,че той е приключил и други подобни.

Си Дзинпин посещава Сърбия днес на 7 май,когато се навършват 25 години от удара на САЩ срещу посолството на Пекин в Белград. За Вучич това посещение е много добра възможност, тъй като чрез китайско посредничество,той може да улесни преговорите относно Косово и европейската интеграция,а и разговорите за БРИКС са необходими и важни за него. Освен това откъсната от морето Сърбия,ще може съвсем свободно да обработва китайски стоки през пристанища,които са пристанища на страни от НАТО.

Властите на Сърбия и Китай ще подпишат повече от 30 споразумения по време на посещение то на китайския президент Си Дзинпин в Белград, съобщава Танюг.  

Китайците прихващат десния фланг на ЕС по специфичен начин-казват,че помагат,но в крайна сметка създават още повече проблеми за европейския и американски ляв фланг,отколкото имаше преди. 

Преминаването на избирателите в Европа към консервативния фланг не е нещо ново. На този фланг действат не само Унгария ,но и множество други. Икономическият растеж на ЕС от 0,4% не е много добър за изборните цели на сегашните брюкселски урсулки.

Западното „левичарство“ е силно финансирано от омразните центрове NED и USAID,и те вече не са левичари,а печалбари.

Йордан Халачев

3 Коментара

В навечерието на 9 Май

преди 1 седмица

• На Червения площад работата кипи денем и нощем. В Деня на победата на Червения площад не трябва да се вижда нито думата ЛЕНИН, нито самият мавзолей. В края на краищата съветските войници хвърлиха фашистки знамена в подножието му. И сега имаме фашистки философи (Ильин), цитирани от най-високата трибуна, училищата са кръстени на тях. Фашистки поддръжници като ген. Краснов сега са на голяма почит, издигнати са им паметници. Как може да се позволи думата ЛЕНИН да грее на централния площад на Русия? 100 години минаха, а те още се страхуват от него. И колкото по-нататък, толкова повече. Казват, че милициите от Донбас, които тръгнаха в атака под червеното знаме, имаха поговорка: отпред са бандеровците, отзад са власовците.

Коментирай

Божидар Николов

преди 1 седмица

В Европа, въпреки поражението на режима в Киев и на НАТО, САЩ вдигат залозите с откриване на нов фронт – в Балтика. И до ядрен обмен – разполагане на ядрени оръжия в Англия и на техни носители F-16 в Румъния. Цялата икономика на Европа вече е във военен режим. Военни части на Франция и Англия вече се намират на територията на Украйна на основата на двустранни договори, за да се избегне действието на член 5-ти на НАТО. В украинската криза САЩ търсят сценария, който е най-изгоден за тях – да останат извън конфликта и "войната да завърши без победа на Русия".

Коментирай

Божидар Николов

преди 1 седмица

Русия отговори, че САЩ са пряк участник във войната с всички последствия и че стратегическият избор за мира ще бъде направен след победата в това число и за западната граница на Русия. Обръщам внимание, че постановката за западната граница на Русия се променя с анонсираното излизане на Русия от договора за Германия 2+4 /виж стр. 18-19/ Русия освобождава не само своята земя от неонацизма и ционизма. Тя освобождава света от установения от Запада "бизнес" през последните 2 века на грабеж чрез долара и на "изпиране" на долара чрез войни. Това за запада е по-унищожително, отколкото тотално поражение на фронта. Заради това Конгресът на САЩ гласува нови 61 милиарда за войните в Украйна, Израел и Тайван – трите основни фронта на глобалния конфликт между САЩ, НАТО и Запада срещу Русия, Китай и Иран.

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.