СКРОМНОТО МИ МНЕНИЕ ЗА ПРЕДСТОЯЩИТЕ ИЗБОРИ...

https://svobodnoslovo.eu/komentar/skromnoto-mi-mnenie-za-predstoyashtite-izbori/134200 SvobodnoSlovo.eu
СКРОМНОТО МИ МНЕНИЕ ЗА ПРЕДСТОЯЩИТЕ ИЗБОРИ...

 

Пиша това,понеже доста приятели ми питат как, какво, защо, кое...на поредните парламентарни избори. Ще бъда кратък, тъй като не смятам темата за особено важна към момента. Само 7 точки в телеграфен стил.  

1. Не участвам И в тези избори главно по съвсем лични причини, а не заради някакво завладяло ме радикално "чухлевианство"(по определението на моя приятел Пламен Пасков) 

2. Не вярвам изобщо, че каквито и да е избори могат да променят дори и част от статуквото, но все пак е по- добре да се прави нещо, отколкото да не се прави нищо. В смисъл - скоро не виждам условия за революция и затова поне на избори може да се ходи. 

3. Българският народ е в много дълбока системна криза (дано не е фатална като предната, започнала в XIV век и продължила 500 год.). Това пропадане не може да бъде спряно скоро. Трябват години работа и то паисиевска, защото кризата е в душите и сърцата. Дори и разделението на опозиционните сили за тези избори ясно я показва. 

4. Елитът ни, обаче, си е единен, защото го командват отвън. Затова и на тези избори ще "влязат" пак същите партии и коалиции, които вече са одобрени от статуквото, БЕЗ НИТО ЕДНО ИЗКЛЮЧЕНИЕ! Няма да има изненади. Може да има размествания в процентите, но това ще е само част от шоуто. 

5. Който си прави илюзии, че в парламента ще влезе сила, която ще тръгне да прави някакви фундаментални промени, жестоко се лъже. Никоя партия у нас днес няма потенциала дори да управлява качествено остатъците от българската държавност. Няма хора, няма дух, няма акъл, няма и желание и възможност. Освен това трябва вече да е ясно, че в парламента не се влиза! Там те пускат! А тези, които пускат, искат само послушковци. 35 години демокрация го доказаха. 

6. Вече не е нужно да се правят нарушения на изборите. Пропагандната машина е толкова добре смазана, че кукловодите и днес знаят кой и с колко ще влезе в парламента. Това не става чрез фалшифициране на протоколи от СИК или РИК, а чрез дългогодишно промиване на мозъци. 

7. Последно - не искам да натрапвам скромното си мнение на никого,но ако изобщо гласувате, по-добре да е за някоя от малките партии и коалиции - тези, които не фигурират в т.нар. социологически проучвания (които също са част от системата за манипулация и промиване на мозъци), без значение, че ги наричат маргинали. 

Това е от мен по темата за изборите.

Иван Спиридонов

7 Коментара

Реалист

2 months before

Господине, пий една ракия и си лягай! Все нещо трябва да се прави, ако искаме да си спасим родината - дали ще са избори, дали нещо друго. Ако те слушаме, пак 500 години. Жалки твари сте българските мъже през последните 35 години, голи глави и бради, щото ви мързи дори да се бръднете.

Коментирай

огнеборец3

2 months before

От разсъжденията на автора бих подкрепил последните - в точка 7. Ако гласувам, то ще е за "Ние, Гражданите" - на Пламен Пасков и Нако Стефанов. Само те, единствени от всички останали "партии", имат конкретна идеология и поглед върху бъдещето на България.

Коментирай

Дичо

2 months before

Бай Иване, бай Иване и ти ли Бруте?! Стига с тоз национален нихилизъм човече! Защо в другите страни изборите работят, а у нас не?! Заради такива като теб...

Коментирай

Дичо

2 months before

Бай Иване, бай Иване и ти ли Бруте?! Стига с тоз национален нихилизъм човече! Защо в другите страни изборите работят, а у нас не?! Заради такива като теб...

Коментирай

Шарани

2 months before

"Ако от изборите зависеше нещо, щяха да ги забранят". Стара американска поговорка. За някои неща се доверете на янките, те знаят по-добре от всеки друг.

Коментирай

Стефан

2 months before

Ако всички не ходим като този човечец ще подобрим нещо ли? Масовото участие може да направи измамите с много по- малка тежест! Не трябва да се гласува за вече управлявяли и то дълго време, защото е ясно какви гъзоблизци ще са и занапред.

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.