СТИГА СТЕ ИЗНАСИЛВАЛИ ПРАВОТО!

https://svobodnoslovo.eu/komentar/stiga-ste-iznasilvali-pravoto/142453 SvobodnoSlovo.eu
СТИГА СТЕ ИЗНАСИЛВАЛИ ПРАВОТО!

Може да бъде изображение с отпечатък и текстово съобщение

Ветрее се из медиите някакъв нов законопроект на ПП-ДБ. Притеснена съм. От тази гледна точка, че като знам каква безумна каша направиха в Конституцията и предизвикаха политическа криза, много е възможно така да оплескат и Закона за закрила на детето, че след това години наред да не може да се направи работещ.

Самата формулировка е такава, че започвам да се убеждавам, че и те като някои други партии пишат законопроектите на крак, без никаква мисъл да им мине през междуушието.

Какво например означава "неистини". Факчекъри ли ще назначаваме във всяко семейство с дете? Значи например, разказва някоя мама на тригодишната си дъщеря приказката за Червената шапчица и някой верен евроатлантик я докладва. Нахлува полиция заради дете в риск - приказката е неистина /всеки знае, че вълците не могат да говорят/, а тази неистина е предизвикала страх у детето /ами ако вълкът дойде и за него/. Да не говорим за потресаващото и възмутително обстоятелство, че родителите са пуснали Червената шапчица, явно под 14-годишна възраст, сама, без придружител, в тъмната гора, като са я поставили в риск. Срамота!

Та, полицията нахлува и прекъсва нарушението на правата на детето да слуша истината и само истината /като например истината, че ПП-ДБ са пълни идиоти/.

Също така означава, че не можеш да си плашиш детето с Торбалан, ако не яде. Полицията пак може да те арестува.

Според мотивите на "мислителите", децата били стресирани от промените в ЗПУО /по мои наблюдения децата не пропускат нито един брой на Държавен вестник и с нетърпение чакат поредната порция свежи закони/. Може би като контрааргумент трябва да им се обясни на вносителите, че децата и учениците все пак са в училище, способни са да четат и не биха изпитали каквито и да било притеснения от последните промени, внесени от "Възраждане" /имам някои забележки към закона, но като цяло приветствам идеята/.

Ще завърша отново :Боже, спаси правото от дебилите!

Елена Гунчева-Гривова

3 Коментара

Али Баба

5 days before

Абе тия от парламента нямат ли други по-спешни неща за решаване? Толкова много пожари, безводие, липса на кадри в болниците , и по хотелите, и т.н Това ли е най-важното сега??? И защо изобщо ни губят времето? И защо изобщо са в НС такива неподготвени хора? Много, много ниско ниво......

Коментирай

Не се съмнявайте

4 days before

Че гробарската сган ще подкрепи тоя Джендур закон н на ППДБ и че ще мине

Коментирай

moitoi

4 days before

Поздравявам двата ПОЛА !!! The Beloved - Sweet Harmony !!!https://www.youtube.com/watch?v=rP9Z5Pc8cRM

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.